2009-12-31
 11:58:05

Gott nytt år

God middag!

Gott nytt år får jag passa på att önska er i förskott för sedan kommer det inte att finnas tid att sitta här och blogga borde ha dragit igång med det jag ska göra redan men jag har inte fått någon ork ännu och Emilia har varit väldigt grinig idag på morgonen la henne nu för hon bestämde sig för att hon skulle sitta i mitt knä och lägga huvudet på bordet och sova men tyckte att sängen var bättre. Casper han slog upp sina två blå kl 04.30 idag så jag hoppas att han kan sova en stund på dagen för annars kommer han aldrig att orka leka sen när kompisarna kommer på besök.

Hoppas att ni får en riktigt bra dag.

Kramar ifrån mig till dig


2009-12-30
 20:01:11

Bingolotto

God kväll!

Ja snart är det dags för att spela bingo den lotten jag vann ska bli kul o se om man vinner igen men sån tur har man väl inte antar jag. Sitter här och klickar hem förstoringar på barnen ska bli kul att se hur dom blir när dom kommer hem i lådan för 3.95 kr st plus frakten tycker jag var billigt samtidigt så har fuji just nu 100 bilder gratis så ska beställa lite vanliga kort med är inte varje dag man gör det precis. Men man måste ju göra det någon gång och på barnens hylla i sovrummet så är det så gamla kort nu så det behöver dom förnyas.

Tänk imorgon är det nyårsafton helt otroligt vi kommer att vara hemma och fira i stilla lunk vid 17 tiden ska vi äta tacos med ett par vänner dom kommer troligen att dimpa in lite tidigare sen vet jag inte om dom blir kvar till tolv det har vi inte pratat om.

Ha nu en riktigt bra kväll.

Kramar
2009-12-30
 15:58:46

Kallt med pulkaåkning hos svärmor

Hejsan!

Denna dagen den gick bort i ett nafs vi åkte hemmifrån när klockan var 11 och sen så kom vi hem vid 15.30 gjorde en himla massa ärenden på stan var meningen att vi skulle handla med men det blev det inget med för vi var inte ensama om man säger som så shit vad folk det var. Var meningen att vi skulle köpt lite champange på systemet men det får vi ta imorgon i stället eller om Johan gör det sen för dom hade ju öppet till kl 19 idag

När vi var klara med det så åkte vi hem och hämtade pulkorna och åkte till svärmor och åkte i en backe hjälp vad det gick snabbt nästan för fort :D Casper skrattade så han tjöt. Uppdaterar mera senare ikväll.

Casper har inte ont i armen idag i alla fall så det känns skönt

Ska ni ta min griniga flicka hon har inte sovit något idag så hon är trötter

Kram
2009-12-29
 23:01:15

Fullt upp härligt det gillar jag :D

God kväll!

Ja de blev lite hastigt inlägg innan men ville uppdatera så ni vet hur det gick finns ju i alla fall några som följer min blogg hoppas jag :D skulle vara kul om ni gav er tillkänna ibland med en komentar :D

Emilia har varit ganska pigg under dagen men hostat en del men inte varit så påvärkad av det. Kompisarna kom vid 14 tiden och då vart det full fart barnen satte igång och leka och Emilia som var helt yrvaken hjälpte gärna till med att leka o riva sönder deras byggen dom gjorde och var och slog lite på pojkarna bara för att visa vem som bestämde typ. Hon är hopplös på det men har blivit bättre men har kanske med hennes ålder att göra jag vet inte. Dom var här till kl 17 ca och då satte vi oss ner och åt mat eftersom Johan kom hem ifrån jobbet då var och gjorde ärenden på stan så han blev lite sen.

Sen har vi faktiskt inte gjort så mycket Casper var trött och låg mest i soffan och sen så bråkade han med Johan dom är som två barn ibland båda två dom är lika envisa båda två men dom har ju kul så ja vad ska man göra. Men i alla fall när vi åt middag idag så satt vi och åt och pratade som vanligt och helt plötsligt så försvann Casper rakt ner i golvet och blev jätte ledsen slog i knät och armbågen så han har klagat över den hela kvällen och när han skulle lägga sig så kunde han inte sova för att de gjorde så ont så jag gav honom en alvedon sen somnade han. Är lite orolig över att den hoppat ur led igen de har den ju gjort innan o jag vet inte om det händer lättare om det har hänt en gång innan. Har han ont imorgon med så får vi ringa till vårdcentralen för en kontroll.

Nu ska jag avrunda kvällen och se om Johan kan slita sig ifrån fönstret han har suttit där halva kvällen och kollat ut på en lastbil som har kört fast på lastkajen på lidl. Hade ju kanske varit bättre om han gick ner och frågade om han behövde ha hjälp.

Ha de bra

Kram!
2009-12-29
 13:29:39

Hemma från vc

Hemma igen har fått betapred att ge Emilia om astman blir värre för de är den som spökar med henne viruset har gjort att astman har blivit värre så måste ge mig tusan på att hon ska få i sig sina inhalationer lättare sagt än gjort :(

uppdatera mera senare ska vilken minut som helst få besök av kompisarna. Emilia sover middag så vi får kanske börja med en fika så dom har något att göra barnen.

Ha en bra dag.

Kram
2009-12-29
 08:24:17

God morgon!

Jag har faktiskt sovit som en sten i natt vaknade första gången kl 07.00 tyckte jag var skönt kände mig relativit utvilad när jag vaknade :D Emilia hon har hostat på morgonen och de är slemmig nu så ska vi till vårdcentralen kl 10.00 för jag tycker så synd om henne som måste ha sån hosta och den sitter ju så långt ner. Här är det kallt idag de är -8 grader ute så det vill till att klä på barnen mycket så dom inte blir kalla den korta vägen som vi behöver gå men det kan ju vara jobbigt bara det och till råga på allt så måste jag ta våran andra vagn för vintervagnen har frusit inne i bilen och går inte att få upp o Johan är på jobbet.

Men om jag inte kommer någonstans så får jag ringa till honom så får han hämta upp oss himla dumt när bilen fryser igen så fast man har kupe värmare i bilen. Nu ska jag slänga i ordning frukost och sen ska vi nästan bege oss iväg. Ska få besök idag av kompisar men får se vad dom säger efter vi varit på vårdcentralen om dom vill komma eller inte eftersom Emilia är krasslig ännu och får se vad dommen blir på vårdcentrelen.

Hoppas att ni har det bra.

Kram
2009-12-28
 19:38:44

Fullt ös dag :D

God kväll!

Snacka om full rulle idag från det att vi gick upp men såna dagar gillar jag :D kl 8 kom Casper och väckte mig och berättade för honom att vi skulle åka till badhuset med bästisen Tindra och familj han blev överlycklig och började leta efter sina badkläder och ville ha frukost och åka på engång men dröjde ju lite längre än så :D Vid strax efter 10 så åkte vi iväg till badhuset blev hämtade för det är så halt ute så man ramlar ju för minsta lilla Casper dök på näsan två gånger när vi var ute. I badhuset var det underbart barnen härjade för fullt och Casper hade premiär på att åka i den stora kanan :D han tyckte att det var kul men att det gick lite långsamt. Emilia hon trivdes som fisken i vattnet hon ville inte åka därifrån alls hon blev jätte arg när jag sa att vi skulle hem. Dom slog följe med oss hem och vi åt lite kina mat var mumsigt och det behövde magen efter allt badande :) var verkligen jätte skoj hoppas att vi gör det snart igen.vid 16 åkte dom hem och då kom Johan hem ifrån jobbet och han åt av sin kina mat vi köpte till honom :D

Vid 17 tiden så kom Emma och Jonte på besök var längesedan vi träffade dom nu var trevligt. Nu ska jag slänga Casper i bingen och kolla på matchen på ullevi som visas idag ska bli kul att se hur det går för dom :D
Imorgon måste jag iväg till arbetsförmedlingen och få ett papper påskrivet så jag kan få lite pengar av dom. Dom är snälla ibland :D har frågat en kompis om dom vill komma över imorgon men jag har inte fått besked ännu om dom kommer eller ej men annars så blir vi nog ensama hemma jag och barnen imorgon medans Johan jobbar tråkigt att han behöver jobba men han är ledig i 5dagar sedan, ska bli skönt.

Ha en riktigt bra kväll för det ska jag ha i tv soffan : )

Kram
2009-12-27
 21:37:01

Seg kväll.

God kväll

Ja det har varit seg här vill jag lova våran utetur  gjorde hela familjen helt slut :( men frisk luft är mysigt och det behöver man ha. Emilia hoppade sin middagslur idag så hon somnade bättre nu ikväll hon har varit hopplös här ett par dagar. Imorgon ska vi helt oplanerat till simhallen ska bli kul var längesedan jag var där nu och Emilia har inte varit där sen hon var ganska liten hon kommer säkert tycka de är skoj :D

Här kommer avslutningsvis lite kort ifrån våran ute dag.


Casper skulle upp i den största backen och det gick snabbt nerför :D


Fika paus :D


Tillslut accepterade Emilia pulkan och tyckte det var riktigt skoj :D


Ha en bra kväll
Kram
2009-12-27
 14:11:58

God dag :D

Hej!

Här har vi varit ute i ett par timmar nu var meningen att vi skulle ha åkt till skidbacken men det blev lassalyckan i stället för det var den ynkligaste barnbacken dom hade i skidbacken var ju inte ens så att det gick snabbt sen var de så mycket folk där så det var inte ens kul. Men Casper åkte som tusan på son snowracer så det bara visslade om det :D Emilia var rädd för snön som vanligt men efter vi tagit en fika med varm choklad och lite goda bragokex med choklad på tinade hon upp och tyckte faktiskt att det var kul att åka pulka med från att ha varit hyserisk emot pulkan så skrattade hon som en tok när vi åkte iväg ner för backen men lite orolig var hon men om man fortsätter att göra på hennes vilkor så kommer det nog att släppa helt snart.

Nu håller jag på och städar och tvättar ska snart sätta in maten i ugnen på värmning har potatis gratäng över sen igår och biffar så det får bli det idag med :D

Ha en riktigt bra dag så hörs vi senare ska uppdatera med bilder ikväll när barnen sover.

Kram
2009-12-26
 13:32:17

Här just nu

Detta händer hos mig just nu



Liten Emilia vill inte vakna så hon sover gott vidare i min famn inte ofta man har ett sovandes barn i sin famn nu för tiden men är faktiskt mysigt :D

Johan och Casper är och skottar snö men borde dimpa in när som. Jag har lagat mat som står i ugnen på värmning o färdig att ätas när dom kommer hem och lill fia har vaknat.

Kram
2009-12-26
 11:33:25

God middag!

Hej på er!

Idag är en riktigt seg dag vill jag lova är så trött o slut i kroppen och känner att man vill hitta på något men allt är så begränsat till vad man kan göra pga ekonomi och väglaget. Hade varit så himla kul att göra något nu när man är ledig men med en massa räkningar och att de har varit jul så räcker inte pengarna till som vanligt känns det som.

Idag ska vi bara ha en hemma dag och ikväll ska jag o Johan på bio och se Götakanal 3 ska bli kul att se hur den är folk säger ju att den ska vara bra men kritikerna säger annat så de är svårt att veta vilket så är bäst att se den själv. Nu ska jag gå och börja göra köttfärsbiffarna vi ska ha till middag idag tar ju alltid lite längre tid att göra dom än man tänkt sig. Johan ska iväg och skotta snö för här vräker snön ner har avtagit lite men inte mycket.

Ha en bra dag.

Kram
2009-12-26
 00:13:06

Här kommer lite mera kort

Hej igen!

Jag blev avbruten innan när jag la in kort i bloggen så här kommer några flera.


Vårat vardagsrum och en sovande Emilia i soffan :D


Barnens rum


Mina älskade barn


Julklappar och man måste ju testa julklappen på engång :D

Nu blir det sängen här god natt och hoppas att ni har haft en jätte bra dag.
Kram

2009-12-25
 18:37:13

Juldagen

God kväll!

Hade en toppen dag igår och massa god julmat alldeles för mycket så min stackars Casper spydde ner hela golvet mitt i julklappsöppningen men idag har han varit pigg och go hela dagen har varit en bra dag idag har varit ute och åkt Caspers julklapp :-D var himla kul och snabbt gick det.


Dom har byggt ett hopp och Johan ramlade av.

Idag har vi inte gjort mycket annars bara slappat sitter nu och inväntar Johans syster med kille och svärmor som ska komma på besök och fika lite gott :D Så detta blir ett kort inlägg och jag avslutar med lite kort ifrån gårdagen.




Mammas älskling :-D


Mammas älskling :-D
2009-12-24
 12:33:24

Till er alla från oss alla

Önskar jag er en riktigt god jul. Hoppas och önskar att ni får en riktigt bra dag. Här har det varit en mysmorgon barnen har varit lugna och goa och väntar med förväntan på att få öppna paketen som ligger under granen. Jag har satt den maten vi har gjort på värmning i ugnen och Johan o Casper är och hämtar svärmor sen ska vi äta god julmat och sen blir det kalle anka och sen kommer det ingen tomte för Emilia är så rädd för tomten så hon skakar men vi kommer att få det jätte mysigt ändå utan tomte.

Ha en underbar dag.


Kram



2009-12-23
 15:48:46

Nu är det mesta fixat bara maten kvar

Hej!

Johan och Casper är och skottar snö och jag satte mig här medans Emilia satte sig i soffan o kollade påå drömmarnasträdgård och hör bara en duns tittar bort mot soffan och då har hon somnat och ramlade ihop i en hög i soffan. Så nu har jag lagt en kudde under hennes huvud och lagt henne lite mera bekvämt hon hoppade över sin middagslur idag eftersom vi var på stan och handlade det sista och var in på systemet och köpte glögg och lite cider blev x-mas cider med glitter i den är så himla god ser fram emot att få smaka på den ikväll :D Hade ju planerat att det skulle komma folk hit ikväll men nu blev det helt plötsligt ingen som kommer så jag o Johan blir själva hela kvällen kan väl vara kul det med men tråkigt när det inte blir som man planerat.

Nu ska jag gå och slå in dom sista klapparna och se vad de ska vara för batterier i Emilias paket som jag köpte på stan kommer upp bild på det imorgon eller på juldagen.

Ha en riktigt bra kväll för detta blir mitt för idag.

Kram o hej
2009-12-23
 08:36:53

Dagen före julafton

God morgon!

Jag fattar verkligen inte varför Emilia ska vakna kl 4.30 varje morgon :S blir så himla trött av att behöva gå upp så tidigt som tur är somnar hon ju om relativt snabbt men ändå bara det att behöva gå upp den tiden gör ju en annan helt slut :S Idag är det full speed framåt kan man lugnt säga. Ska nu gå o väcka mitt lilla troll som sover ännu Casper kom upp kl 7.30 idag men han var vaken igår vid 00 för han hostade så hemskt :(

Ha nu en riktigt bra dag i vinterlandet för det har verkligen kommit massor av snö här igår kväll och i natt :D Min stackars Johan var tvungen att åka till jobbet imorse vi hade sett fram emot att vara lediga båda två idag och grejat med det sista men ja det blir inte riktigt som man tänkt sig ibland. Imorgon är vi i alla fall lediga och ska fira jul med ro :D ikväll blir det bingolotto och sen så kommer svärmor och ska spela med oss och ev kommer hans syster m kille och ska spela med men har inte fått något besked på det riktigt hur det blir. Undrar man kan få tag i en lott med så här kort varsel har totalt glömt bort att köpa det.

Nej nu väntar dagens utmaningar.

Ha de riktigt bra igen.

Kramar ifrån mig till dig :D
2009-12-22
 20:33:11

Hjälp :S

God kväll!

Vilken grymt seg dag detta har varit och jag har varit kall hela dagen har bara varit 15 grader inne på praktiken har varit de i två dagar nu inte alls kul :( så när jag kommer att komma tillbaka sedan hoppas jag att det kommer att bli varmare för något har ju hänt med värmen där inne. En kille ifrån kommunen var där igår och kollade men han sa att allt var bra och igår hade vi 13 grader inne stackars barn säger jag bara.

Annars har det varit rätt lugnt idag inte överansträngt mig direkt blev mest full fart när vi kom hem har röjt i hallen lagt in alla barnens ytterkläder i lådor som vi satt in i skåpet och börjat att göra i ordning i städskrubben och rensat ur en massa skit som man sparar på sig helt otroligt. Barnen var trötta Casper allra helst han var helt död eftersom han vaknade kl 4.30 imorse och varit på dagis hela dagen. Det var inte kul att lägga honom precis idag shit vad arg han var :( men jag gav mig inte och han fann sig sedan att han faktiskt inte skulle få någon och tillslut somnade han utan napp men han lyckades väcka Emilia som blev livrädd av Caspers skrikande men hon somnade tillslut med efter lite mera välling.

Nu ska jag mysa ner i soffan med en skink smörgås som Johan håller på och gör i ordning till mig snäll man jag har :D

Ha en riktigt bra kväll.
Kram o hej
2009-12-21
 19:51:35

YES YES

Han somnade helt otroligt :D fattar knappt att de är sant så som vi har bråkat och bråkat om den för nappen i två års tid så äntligen har det släppt så han kunde somna utan den hoppas bara att de håller i sig nu med men det får vi hoppas för nu vet man ju att han kan somna utan den och att han inser det nog själv imorgon att han inte behöver en napp när han ska sova. Bara emilia kvar sedan men det får vi ta tag i sen bara jobbigt att behöva ta båda två samtidigt.

Ha nu en bra kväll


Kram
2009-12-21
 19:22:11

Hektiska dagar innan jul

God kväll!

Igår blev det inget bloggande för  krafterna tog slut efter vi var i Jönköping och handlade julklappar men det är så himla typiskt att de man vill ha var slut så det kommer vi att få köpa efter jul i stället men det gör inget vi fick ihop lite saker i alla fall o dom blir ju glada för så lite. När vi kom hem så åt vi en familjepizza och sedan var vi med barnen och svärmor var här ända till klockan var 21 satte upp lite gardinstänger i hallen ovanför dörren eftersom de är så himla dåligt isolerat så hörs allt man säger ut i trapphuset och sen våran dörr i vardagsrummet där drar de så kallt så det är hemskt så nu har det blivit lite varmare i alla fall här inne.

Idag har vi jobbat och varit på praktiken och det har varit kallt nästan -20 hela dagen nu är det inte så mycket ute och det snöar lite lätt men de thar nog avtagit lite nu men mysigt i alla fall. Barnen var hemskt griniga efter dagis så vi har tagit det lugnt och kollat på bilibompa och nu har jag lagt dom små grynen Johan är och tömmer fårådet på den gamla lägenheten och det är slutbesiktning imorgon kul att se om den går igenom.

Idag så har jag lagt Casper utan napp för dom senaste nätterna har så han inte haft den när han har sovit utan bara när han somnar in och nu har han hela sängen full av nallar och docka och han har inte kommit upp ännu så det ska bli kul att se om han kan somna utan protester vi har diskuterat de och han lovade att han inte skulle tjata om nappen så jag håller mina tummar hårt att han kan sluta med den för det vore så himla skönt..

Nu ska jag gå och värma lite glögg och sätta mig i soffan och kolla på tv och invänta att Johan kommer hem igen. Imorgon är det sista dagen på praktiken för i år och sen börjar jag igen den 11 januari så på onsdag ska jag nog knalla ner till stan för att se om jag kan hitta någon mera klapp till Emilia och sen måste vi handla julmaten med. Får höra med farmor om hon kan ta barnen lite så man får handlat de man behöver ha.

Ha en riktigt bra kväll.

Kram
2009-12-19
 21:32:58

Vart tog dagen vägen fattar inte att klockan är snart 21.30

God kväll!

Jisses vilken dag fattar inte vart den har tagit vägen har gått i ett från det att vi åt frukost tills nu. Jag har grejat och grejat i ett har inte varit utanför dörren ens jo jag var ut o skakade julgrans mattan.haha imorgon får jag gå ut lite mera. Skulle behöva gå och ägg till att garnera skinkan med men jag orkar inte och det är så himla kallt ute så går jag ut får jag så svårt att andas så jag håller mig inne idag.

Idag har jag testat att ha riktig gran men det gick inte kände på engång att det vart trångt och andas och ont i luftrören så nu står den och lyser så fint utanför fönstret hittade en slinga i källaren som vi tog till den granen. Sen så tog vi fram våran plastgran och klädde den



Nu har jag precis slagit in lite julklappar som vi hade liggandes i skåpet som jag höll på att glömma bort men hittade dom av en slump. kul när man gömmer dom så man inte kommer ihåg att man har det :D sitter insjunken i soffan med datan i knät och kollar på robbinson men det är typ slut nu.

Imorgon ska jag och Johan iväg och handla julklappar i Jönköping får se hur många tusen det är som har tänkt samma tanke antar att det kommer att vara folk överallt.

Nu ska jag ta mig en dusch och så hörs vi imorgon. Avslutar med lite kort ifrån dagen.

Kram


Popcorne e gott :D


Casper är fin med glitter överallt


Emilia har fått så långt hår fint :D


Till sist ljusen på bordet
2009-12-19
 08:17:26

God morgon!

Hej på er!

Här har natten varit ganska lugn sovit på tok för hårt bara för jag märkte inte när Casper kom in till mig igen flyttade över honom till hans säng innan jag la mig för jag har så svårt att somna in när han ligger brevid mig vet inte varför men det där är väl en vanesak kanske. Han har hostat lite på morgonen igen så jag ska ta och ta fram hans mediciner. Emilia somnade till slut vet ej när hon gjorde det för jag somnade som en sten när jag la mig.

Höll på att få en chok när jag kollade hur kallt det var ute visade för tusan 18.5 grad kallt brr vi som skulle greja med en hel del ute idag det får bli att stanna hemma eller klä varmt men jag funderar på om man verkligen ska ta ut barnen i denna kylan är verkligen kallt. Men om man paltar på kläder kanske det går bra eller vad tror ni?!?
Är faktiskt himla skönt att ha kommit igång med bloggen igen känns som om det fattas när jag hade min svacka med att inte blogga nästan alls men det är ju så det får bli när tiden inte räcker till.


Nu ska jag gå o titta till min sötnos som ligger i min säng o sover hon vaknade men valde att somna om brevid pappa Casper han sitter här och kollar på hurra för kalle på barnkanalen en av hans favoriter.

Ha en jätte bra dag :D
2009-12-18
 23:42:10

Kanske blir dubbelt nu.

God kväll!


Varit fullt ös här idag har grejat från morgon till kväll har packat upp lådor lagat mat diskat städat ja allt vad hemma arbete kallas. Med två sjuklingar har det gått bra ändå Emilia har varit lite piggare idag måste jag säga men nu ikväll har hon inte varit rolig hon var riktigt trött innan så hon var nästan ledsen bara för att hon vägrade sova middag idag och det var ju ett bra tecken men hon har fortfarande feber så imorgon blir det nog att ringa vc för att kolla om vi får komma dit och ta ett crp för hon är så himla slemmig och säger aj väldigt mycket så måste kolla om hon behöver ha något för det. Nu hostar hon där inne o det låter slemmigt som tusan så får gå in o ge henne lite medicin.

Casper har varit dålig med ikväll han fick ett riktigt astma anfall innan han hostade så det skällde om honom ni som har astma barn vet nog vad jag menar med det och man känner sig så maktlös han fick medicin men det hjälpte inte så efter en dubbelpuff så släppte det och nu sover han i min säng så ska gå in o se så han lever där inne. Blir en kort uppdatering ifrån min sida idag.

Ha en bra natt.

kram o god natt om man får sova vill säga
2009-12-18
 23:25:21

Totalt mörker :D

Här satt jag och skrev blogginlägg och det säger bara PANG och strömmen går tänker först att oj nu har proppen gått. Men tittar sedan ut igenom fönstret och får synd på att det är beck svart ute inte en ända lampa lyste strömmen var borta en bra stund rädningstjänsten ryckte ut med så ska bli spännande o se vad det var. Johan han har tagit bilen och åkt ut nyfiken som han är säger bara shit vad coolt med strömavbrott i en hel stad det diggar jag :D Tur vi hade lite ljus tända  så det inte blev bäcksvart lamporna blinkar lite så det är nog inte riktigt åtgärdat ännu.

Nu ska jag försöka få Emilia till att somna om ha de så bra.


Kram o god natt igen :D
2009-12-17
 05:00:23

Sova är överskattat i våran familj just nu

Ja sömn de har de inte blivit mycket av denna natten har sprungit upp o ner som en dåre hela natten känns de som om nu är jag helt slut men barnen är vakna och johan med för den delen min säng är okuperad av två barn emilia har spytt en massa slem hela natten och nu efter sista vändan så låter det bättre men hon har ont någonstans för hon är väldigt ledsen o säger aj hela tiden så idag ska vi bege oss till apoteket och köpa ipren och alvedon hoppas bara att hon inte spyr mera för skulle inte förvåna mig om hon fick magsjuka med.

Nu ska jag försöka få mina troll att somna om.

Kram o god morgon
2009-12-16
 21:24:21

Våran lägenhet


del av vardagsrummet



Köket rörig bänk jag vet :D


Hallen

Det är allt jag har för nu men kommer mera vid ett annat tillfälle
2009-12-16
 20:32:20

Ett kort inlägg :D

Kom på att jag måste lägga in denna underbara bild tagen ifrån vårat köksfönster



Vitt och fint älskar det :D


Min fina blomma älskar den :D min första julblomma :D


En mycket trött gumma helt utslagen av att vara sjuk.





2009-12-16
 19:53:15

Kväll

God kväll!

Ja tänk att denna dagen har gått med och nu så sitter man här igen och ugglar :D Har varit en jobbig dag med många nej och åter nej Casper han ville göra som han ville men det är ju inte alltid att det fungerar på det sättet och då blir han så arg och då blir det bara värre. Hoppas att Emilia är lite piggare imorgon så vi kan masa oss ut till snön som har kommit helt underbart väder :D fast det är himla halt ute. Imorgon ska jag ta och leta upp mina stövlar jag brukar ha när det är snö och kallt ute dom är så himla goa och ha på sig och imorgon ska de ju bli 8grader kallt säger dom. Var precis in på yr.no och kollade och det ser ut som om vi får en vit jul i år vore ju underbart om det kunde vara så för ovanlighetens skull :D Casper älskar snön han ville knappt gå in innan när vi var ute men pga Emilia så fick vi knata in för hon orkade inte och det blev väldigt grinigt i stället.

Innan sov hon i 3 timmar och försökte väcka henne flera gånger men det gick inte och sen fick jag nästan tvinga henne till o att vakna visserligen behövde hon kanske sova men samtidigt så vill jag gärna att hon ska sova bra i natt med. Hoppas att de blir hyfsat lugnt och att hennes feber lägger sig snart :D Emilia har i alla fall gått upp bra i vikt glömde säga de innan hon väger nu 13kg exakt :D min lilla klump och är 85cm lång ingen lång flicka de inte men pappa är ju bara 162 så hon har ju gener ifrån båda.

Nu kommer Johan hem och vi ska äta något vet inte vad han har varit och handlat så blir en överaskning ha en bra kväll.

Kram och god natt :D
2009-12-16
 10:57:44

Sjuklingarna bus

Här är det inte bra tycker så synd om min lilla tjej hon är så trött och säger hela tiden att hon vill nana nu sover hon efter att vi har varit på ett återbesök med storebror som var givande och han lyssnade även på Emilia han sa att hon är inte ren på lungorna så vi får försöka att ge henne så mycket vi kan och öka doserna på medicinen och återkomma om det blir värre. Öronen och halsen var röda med men inget som han ville behandla i nuläget.Hon ska börja med singulir(stavning) det har hon haft innan men hon blev så aggresiv av det är det vanligt? Casper han fick samma eftersom han är förkyld i så långa perioder och nu har han blivit sjuk igen fick vara frisk 1 månad typiskt :( han skulle få tuggtabletter någon som vet om dom smakar jätte illa eller om de är smak på det?

Casper ska även börja med något som heter flutide(Stavning där med) vid förkylning. Är det en bra medicin någon som har erfarenhet av den? Sen tog jag upp det med ariomir varför jag inte fick ge honom det vid förkylning läkaren bara titta på mig och sa vem har sagt det de är klart att du får ge ariomir vid behov man fick dosera som vanligt sa han. En väldigt bra läkare hoppas att det är han vi kommer att få gå hos nu för han var himla bra.

Annars så brde jag sätta fart här hemma med och greja men jag känner att jag går lite på halvfart jag med idag men måste rycka upp mig och börja greja måste även gå in o kika till min lilla plutt är inte kul när hon är dålig. Johan han var upp mitt i natten bara för att kolla till henne för hon låter hemskt illa när hon andas.

Ha en bra dag.

Kram
2009-12-15
 19:55:25

Snö och fullt upp

God kväll!

Jag är helt slut idag har varit fullt upp hela dagen från början till slut och lyckades stänga av klockan imorse så det var tur att Casper kom in till mig några minuer över sex han blev så förvånad när jag gick upp och sa att är det morgon nu mamma får jag inte sova mera?!?!? sötnos :D

Emilia är inte pigg så imorgon får det nog bli att vi stannar hemma hon är så himla trött och hängig somnade i bilen flera gånger när vi var på väg hem har varit på möte med arbetsförmedlingen idag och sen passade jag på att kika på stan lite och greja med lite julklappar till barnen. Nu ska jag greja lite här hemma har en del saker kvar att packa upp så det är väl bara att ta tag i det antar jag har ingen ork till det men måste göra det för att komma i ordning någon gång.

Ha en bra kväll


Kram o hej :D
2009-12-14
 22:30:25

Sent borde nana

God kväll eller ska man säga natt?!?

Borde vara i sängen nu men har i vanlig ordning suttit med bredbandsbolaget i telefonen och grejat med våran digitalbox som ej fungerar :( Men nu är en felanmälan gjord och ska ringa in några siffror tills imorgon så den kan gå iväg så snabbt som möjligt det som var bra att man får kompensation för den tiden man inte har kunnat använda tjänsten o det är ju i från den 9e december så vi får se hur länge det blir att den är ur funktion men dom skulle se vad de var för fel och boxern kanske behöver bytas.

Annars har inte hänt mycket idag har varit på praktiken och sen så har vi lagat mat och grejat lite hemma. Emilia är väldigt hängig förkyld verkar som det inte vill bryta ut ordentligt men får hålla tummarna på att hon blir pigg snabbt får se om det blir dagis imorgon eller inte beror på hur natten blir och om hon har feber imorgon bitti. Imorgon ska vi även väga på bvc ska bli spännande och se hur det ser ut på vågen just nu är ett tag sedan jag vägde nu och hon ser tjockare ut så jag tror det är åt rätt håll i alla fall.

Ha en bra kväll nu ska jag gå och lägga mig

Kram o hej :D

2009-12-13
 20:33:56

Kort

Det går inte att lägga in kort just nu fattar inte varför :( kan vara det mobila som strular så får ladda in kort när vi fått vårat nya modem i stället. Surt när jag kände att jag ville göra det nu men det är väl så att det blir inte alltid som man har tänkt sig så i stället för en ny bild så lägger jag in en favorit i repris :D



Ha en bra kväll.


Kram
2009-12-13
 19:50:34

Lucia!

God kväll!

Idag vaknade vi vid 7 tiden och då satte jag igång med att tvätta sedan åt vi frukost vid 8 tiden och sen har vi grejat här hemma och Johan har gjort om i källar förådet och sen så hag jag o svärmor bakat lussebullar vart goa man får äta dom med andakt eftersom saffranet var så himla dyrt. Sen var det till att göra lunch mitt i alla med blev köttfärsås och makaroner o kokta grönsaker det vart gott faktiskt men måste verkligen köpa nya kryddor ekar tomt i kryddhyllan.

Sen har vi fikat på våra lussebullar och sen så har vi grejat här hemma som vanligt känns det som men börjar bli ganska färdiga nu bara sovrummet och lite små saker i vardagsrummet som ska på plats. vid 17 tiden knatade vi ner till torget och kollade på kröningen av lucia var kallt men mysigt.Emilia är verkligen rädd för tomtar hon får panik när hon ser en och nu var det en brandbil full av tomtar och lucia tåget. Hon blev så rädd så hon skakade och blev helt paralyserad så ska vi ner på stan något mera nu innan jul så får vi dela upp oss så hon slipper bli så himla rädd.

Nu ska jag kolla vidare på kalla fakta sen ska jag ta och hämta kameran och lägga in lite kort i datorn o lägga ut på bloggen har lovat länge nu att de ska komma kort på lägenheten kan visa dom rummen som är klara i stort sett i alla fall.

Ha en bra kväll.

Kram
2009-12-11
 21:53:11

Lucia firande och trasigt modem :(

God kväll!

Igår när jag slog på datorn o skulle logga ut på nätet så hände nada modemet stod o blinkade som en trasig julgran var alla möjliga lampor som blinkade så jag ringde upp bredbandsbolaget och frågade vad de var för fel o efter 3 samtal med en massa olika saker som jag testat så blinkar det fortfarande på samma sätt satt nog 1 timme totalt och pratade med dom men efter mycket om o men så fick jag ett nytt modem skickat till mig som kommer på tisdag så tills dess får jag nöja mig med att surfa på det mobila bredbandet som kopplar ner ibland och är lite svårt att komma in här på bloggen men kan ju vara för att dom har så himla mycket på sin startsida.

Idag så har det varit en lååång dag jag känner mig trött brukar normalt sluta kl 13.30 på fredagar men idag slutade jag 16.00 för att vara en hjälpreda till dom vid fikat var behövligt för alla slet o drog i kaffet och allt men det gick bra och dom var så himla fina när dom sjöng och duktiga var dom med Emilia hon satt och gjorde rörelserna till i ett hus vid skogensslut såg väldigt sött ut :D Nu ikväll har jag inte gjort mycket suttit och skrivit adresser på kuvert till julkorten som jag måste fixa frimärken till innan jag glömmer av det och så vips är julen över.haha.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan för jag somnar snart här känner jag men ha de så bra.

Kram o hej!
2009-12-09
 20:20:24

Hallå orken vart är du???

God kväll!

Mår nästan dåligt över att jag inte bloggat har tänkt flera dagar att nu ska jag blogga men när det väl kommer till att göra det så tar orken slut inte för att det är så himla krävande att skriva men är man trött så är man. Min kropp är inte van vid att ha de så här så det är en vanesak antar jag men nu har jag kommit in i det ganska bra så bara kroppen som ska vänja sig med.

Har inte hänt jätte mycket vi har jobbat och varit på praktiken och sen grejat hemma för att få ordning hade fått jätte fint innan men nu ikväll kom Johan och Ove hem med ännu mera saker så imorgon ska jag roa mig med att rensa och kasta en massa och lägga till insamling det vi inte ska ha för detta funkar inte är ju saker överallt :(

Casper o Emilia på ikea hand i hand :D

Det har hänt något med min ögon jag kan knappt se något har sett suddigt hela dagen och nu har det blivit värre datan är bara som en gröt av suddighet fattar inte vad som händer hoppas att det är bättre imorgon för detta är inte kul och blir det bättre får jag ringa och fråga vårdcentralen vad de kan vara för fel.

Ha en bra kväll nu ska jag avlasta mina ögon lite.

Kram
2009-12-06
 19:35:50

Vi och en massa andra =hysteriskt

God kväll!

Idag så tog vi oss en dags tripp till ikea och a6 för att kolla runt lite men där var det PANIK var folk överallt och gamla som stod o blockerade vägen och vägrade flytta på sig sånt kan göra mig galen. Men inne på ikea hittade vi inte riktigt allt vi skulle ha för gardin fästena som vi skulle köpa fanns inte att köpa lösa längre var lite surt. Skulle även köpa en duschstång som är i en vinkel det hade dom inte heller. Men vi fick i alla fall med oss två takplafonder till hallen a 56kr st tyckte jag var bra pris så imorgon när elektrikern har varit här så kommer vi att sätta upp dom så vi ser något i hallen för nu har vi lampa på fot och det ger inte alls samma ljus. Hittade även lite annat smått o gott men får åka en vända dit sen igen antar jag för att köpa julklappar men då åker vi utan barn. funderar även på om jag skulle sätta mig o leta lite på nätet och shoppa därifrån för att slippa åke iväg och handla.

Sen har vi varit hemma och grejat och Emma och Jonte kom förbi en sväng var längesedan vi träffades nu stackarn har så himnla mycket i skolan skönt att de är lov snart :D Sen var det bara att slänga barnen i säng och nu sover dom gott och vi sitter här Johan håller just nu på att flytta en möbel genom vardagsrummet ser lite skojigt ut och det rullar o låter i lådorna så bara vänta o se om allt ramlar ut. Nu ska jag ta tag i jullådorna som Johan var och hämtade innan idag.

Ha en bra kväll imorgon börjar en ny vecka hoppas det blir lite lättare nästa vecka även om det är massor att göra och fixa med.

Kram
2009-12-05
 19:38:59

Oj dåligt bloggande vill jag lova

Hej på er!

Tiden räcker inte till att blogga just nu men jag finns här ändå jag lovar men det händer så mycket annat här just nu jobbar till kl 18 nästan varje dag och sen orkar man inte myclet mera på kvällen och häromdagen så låg jag o sov i soffan hela kvällen var helt slut.

Igår var vi på julbord  var väldigt trevligt och mätta blev vi och lite runda under fotsulorna men mysigt hade vi och det var längesdan vi var iväg jag o johan på egen tid var hemma när kl var 23 och kom inte i säng innan klockan var 01 sen vaknade Emilia och var jätte ledsen hon skrek i högansky och jag vet fortfarande inte vad det var med henne men hon har varit glad idag i alla fall. Idag har vi gejat hemma och fått mycket gjort har plockat in i skåpena och nu är det mesta inne i köket och mycket som man inte ser har vi fått bort idag körde Johan iväg alla tomma lådor till tippen och det var himla skönt att få iväg dom för nu kan man röra sig i hallen i alla fall innan var där bara lådor. Så nu i veckan ska jag försöka att lägga ut kort på bloggen på våran lägenhet så ni får se.

Jag o barnen har bakat pepparkakor idag och dom blev goda men lite mjuka :(

Ha en bra kväll nu ska jag lägga min son som är hyper trött Emilia sover sedan 30 minuter tillbaka och nu ska jag slänga den andra i säng och sedan titta på tv och mysa lite.

Kram