2009-04-29
 17:53:38

En ute dag!

Hejsan!

Nu har jag nästan precis landat känns det som. Vi gick ut vid 10 tiden och handlade lite fika och sen cyklade vi iväg till prången och var där till klockan var 13.00 ca njöt av solen som tusan och sen var jag iväg på möte vid 14.15 och innan dess så var jag barnen och svärmor in på skoaffären och köpte nya skor till Emilia för hennes fötter var alldeles för varma i dom skorna hon hade blev ett par rosa små söta skor ska lägga in kort sedan.

Idag kom min efterlängtade sladd till kameran så äntligen så fungerar den så nu ska det fotas mera än det har gjort innan tänk att man kan vara så beroende av en sladd för att det ska fungera ordentligt. Det har ju inte varit något fel på den andra vi har men bilderna blir lite suddigare än den andra kameran.

Nu ska jag och Casper gå ut på uteplatsen för han vill cykla lite på sin trehjuling innan det är dags att sova Emilia har redan somnat för hon var grymt trött hoppas hon sover bra ändå fast hon slockat tidigt.

kram så hörs vi sedan!
2009-04-29
 07:21:43

Morning!

God morgon!

Känns som om man varit vaken hela natten men ändå har jag sovit. Tror till o med att jag har pratat i sömnen för jag vet att Johan sa vad mumlar du om,men det vet jag inte ens själv :D

Idag ska jag på möte och ska försöka få ordning här inne ser hemskt ut ligger saker överallt i vardagsrummet mest leksaker faktiskt och en del kläder som ligger här o där. När jag är färdig med hemma sysslorna så hoppas jag att klockan inte är för mycket så jag och barnen kan cykla iväg till någon lekpark i närheten. Hoppas bara att det disiga i luften släpper för himlen ser blå ut ändå men solen kommer inte riktigt igenom men klockan är ju inte så mycket så det kommer nog att bli en jätte fin dag.

Jag har varit mycket ensam på kvällarna för Johan har varit iväg och arbetat med en massa plattor trodde att det var sista gången igår men nu ska han iväg idag igen och jag som hade planerat att vi skulle städa ur bilen eftersom den bortsprungna dammsugaren har kommit tillbaka på hans jobb. Men får väl ta det imorgon då men han ska säkert göra något då med. Dom senaste dagarna har Emilia bestämt sig för att sova middag är överskattat så hon har inte sovit på hela veckan och knappt i helgen heller.Tycker ju dock att hon är väldigt liten för att sluta sova middag men alla barn är ju olika så ska bli kul att se om hon kommer att fortsätta att inte sova eller om hon kommer att börja göra det igen.

Dagarna blir ju helt klart lite jobbigare om hon inte vill sova eftersom hon är så aktiv hela tiden så den timmen hon vilar brukar jag passa på att diska eller vila själv med Casper så det ska bli skoj att se.
Nu ska jag passa på att plocka ur diskmaskinen innan det är dags för att äta frukost.

Kram o hej!
2009-04-27
 11:05:06

Jobbig helg!

Hej

Orkar inte skriva så mycket just nu annat än att jag har haft en jobbig helg psykiskt alla känslor åker hit och dit hela tiedn och man mår pyton och vill inte gå upp ur sängen knappt. Jag förstår inte varför inte detta kan vända någon gång. Trodde att det skulle bli bättre nu när vår och sommaren är på ingång men icke vill bara gräva ner mig med huvudet i sanden som strutsen gör och vara där tills allt känns bättre. Men livet funkar ju inte så och när ma har två små att ta hand om så måste man ju bara bita ihop vare sig man orkar eller inte.

Det som är mest irriterande är att jag inte vet orsaken rikigt till varför jag mår som jag gör. Jag vet att jag lovade en person att vi skulle hitta på något i helgen men jag har varit helt inne i mig själv och bara varit hemma med barnen på uteplatsen. Önskar att man kunde komma på varför det är så jobbigt just nu och kurator pratatet det verkar inte ge så himla mycket heller eftersom det blev värre efter jag varit där i fredags.suck.

Nu ska jag försöka ta tag i disken och måste till lindex och kolla på ett par nya byxor till Emilia för alla byxor är för korta.
Ha en bra dag.

Kram!
2009-04-24
 21:18:43

En hel dag hemifrån =)

God kväll!

Ja här sitter men skit trött som vanligt har varit en dag med full rulle. Vaknade vid halv åtta med ett ryck av att vi behövde gå upp eftersom Emilia skulle vara på dagis klockan 9.00 och ingen hade gått upp ännu men sen blev det full fart som vanligt, Iväg till dagis och sen iväg till nästa ställe och hjälpa till och städa sen gick jag och Casper iväg till stan medans Johan var kvar och grejade med plattorna som skulle vändas på och det var inte klart ännu så han åkte dit och grejade igen vid 16 tiden.

Under tiden Johan var och grejade med palltorna så var vi med en stund och sen så var jag och barnen hos svärmor och skulle grilla men hennes gasol grill hade gått sönder så det blev att steka maten på plattan i stället.Barnen var grymt trötta när vi landade hemma här vid 20.00 ca och dom sover gott ännu. Jag sitter och tittar runt lite på tvn samtidigt som jag lyssnar på musik i öronen :D Bäst att gå o lägga sig tidigt för imorgon är det en hel dag full med saker inbokade och föreningsstämma på dagis och Johan ska greja med det på dagis o sen iväg och greja med pattorna

Ha en bra kväll!
Kram och god natt!
2009-04-23
 22:25:52

En Trött Ida!

God kväll!

Ja jag är riktigt trött vill jag lova. Har varit ute till stor del av dagen och att frsk luft kan göra en så himla slut.Men har varit gudomligt väder och då kan man ju inte sitta inne och uggla. Efter att Emilia blivit väckt så gjorde jag i ordning oss och gick ut en stund till och sen väntade vi på Johan för att åka till willys och handla. Blev hemmagjort pizza till middag idag var riktigt gott och riktigt längesedan vi gjorde det. Casper fattade inte riktigt varför JAG skulle baka en pizza och varför vi inte skulle hämta den på pizzerian, Det första han sa när han frågat vad vi skulle äta till middag så sa han jag vill ha en klubba mamma. Sen försökte jag förklara att jag ska göra en egen pizza med deg och sånt. Men han förstod inte förns den var på bordet och jag höll på med degen.

Men han åt i alla fall så han måste tycke att det var gott =) Efter vi ätit maten så gick vi ut på vårkvällen på stan var trevligt och mycket folk, Man kunde gå en tipspromenad och det fröskte vi oss på men var så himla många svåra frågor så vi struntade i det.Gick mest och strosade runt med Ida och Tim. När vi skulle gå över vägen på ett ställe kom en motorcykel och gasade för fullt. Barnen blev så rädda Casper han blev helt hysteriskt ledsen och förbannad på motorcykeln att han måste väsnas så Emilia började skrika lite men lugnade sig snabbt. Tim han hoppade högt i vagnen där han satt. Så himla onödigt att gasa på så när det sitter fullt med folk längst hela gågatan. Men han hade väl inget bättre för sig men det var inte första gången jag såg den motorcykeln.

Casper var så trött när jag la honom så det var inte klokt han skrek nästan av trötthet han förstod nog inte att det var så sent för han skulle kolla på bolibompa men eftersom klockan var nästan 20.00 så var ju allt sånt slut. Emilia fick flytta in i sin klädkammare igen och sova där inne för hon fick inte ligga kvar där inne för Casper eftersom hon väckte honom i natt han sa att hon bara pratar hela tiden.

Nu ska jag avrunda för kvällen för imorgon blir en hektisk dag som vanligt och för att inte prata om hur helgen kommer att bli så bara att gilla läget och gå och knyta ihop sin säck :D

Kram och god natt!
2009-04-23
 14:54:19

Inte så lyckat i alla fall kanske :S

Hejsan!

Ja natten blev lugn ända fram till 01 ca sen höll Emilia låda till klockan var 3 och sen slutade det ju självklart med att Casper vaknade och tillbringade natten hos mig i min säng och sen vaknde jag med ett ryck när klockan var halv nio och konstaterade att vi hade försovit oss ganska rejält :S Så ringde till dagis och sa att Casper fortfarande sov och att vi tar dagis veckan nästa vecka i stället för kändes himla grymt att rycka upp honom i alla hast och hinna komma iväg till dagis äta frukost och cykla iväg till dagis. I stället så gick vi ut vid 11 tiden och träffade Ida och Tim som följde med oss till bvc för att väga Emilia som hade gått upp 60 gram bara så dom var inte särskilt nöjda så ska ta kontakt med dietisten igen och fråga hur mycket duocal hon ska ha.

Nu ska jag väcka Emilia och börja med maten sedan får se bara vad jag ska hitta på att äta. Sen skulle vi iväg på något som heter vårkväll på stan hade aldrig hört talas om det vet inte att det har varit innan men ska bli spännande och se. Dom har extra öppet mellan 18-21 skulle visa motorcyklar på torget osv.

Ha en bra dag det som återstår.

Kram
2009-04-22
 22:20:01

Lyckat =)

God kväll!

Idag har jag grejat som en galning med hemmet var svettigt ett tag.Emilias säng har nu flyttat in i Caspers rum och han tyckte att det var konstigt att hon skulle "bo" inne i hans rum som han sa.Emilia somnade på två röda och har vaknat en gång pga att hon förmodligen har tappat sin napp. Men hon har blivit tyst på engång nästan. Så jag hoppas att detta håller i sig och att båda barnen sover lugnt om nätterna. Emilia lär väl vakna 1gång i alla fall och vill ha mat men det är vi ju så vana vid att hon gör men vore ju himla bra om hon kunde sluta med det med någon gång.

Annars idag så har vi bara varit hemma. Ida och lille Tim kom en sväng med lite fika var himla goa bullar gifflar med choklad smak hade aldrig smakat dom innan men dom var goda så dom kommer jag att köpa igen =) Jag är ju ett choklad freek så allt sånt brukar gå hem =) Sen kom svärmor förbi en sväng och skulle hämta ett halsband som Casper hade gjort när vi var hos mamma det passade dock inte men hon skulle greja med det så det skulle passa.

Efter det att vi lagt barnen så har vi bara suttit och kollat på tv och ätit chokladpudding. Nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas på att få sova hyfsat bra i natt. Imorgon så ska jag lämna Casper på dagis och sen vet jag inte vad jag och Emilia ska hitta på blir nog att cykla hem och gå lite på stan kanske får se vad jag orkar med när morgondagen kommer.

Kram och godnatt!
2009-04-22
 11:26:11

Lite kort ifrån våran resa!


Här kommer lite kort ifrån våran tripp när vi var i strängnäs.



Casper sitter på tåget och ska börja rita!


Emilias nya sysselsättning att gå med vagnen.Denna vagnen hade jag o lekte med när jag var liten


Vagnen igen fast nu har hon fastnat =)


Casper katt =)


Casper och mormor handarbetar =)


Godis är gott.Snäll dam som bjöd på godis eftersom Emilia vägrade låta dom vara ifred =)


Nej vart tog den vägen*letar förbrilt*


En arg pirat =) fast ser mera ut som en fånge tycker jag.


Emilias dockvagn kunde inte motså att köpa den när det var halva priset hon har gått med den massor idag
2009-04-22
 09:28:49

Snacka om sovmorgon :O

God morgon!

Natten har varit jobbig Emilia vaknade klockan 22 och sen höll hon låda till klockan var minst 00.30 så efter ett tag så orkade varken jag eller Johan att gå upp nästan men sen somnade hon äntligen om. Vi har funderat och när jag var hos mamma så har Emilia sovit bra på kvällarna men då har dom delat rum så nu ska jag och barnen roa oss med att vara på övervåningen idag och mublera om så Emilias säng får plats inne hos Casper för Emilia behöver ju sova ordentlgit på nätterna och inte hålla på och vakna hela tiden.

När Emilia väl somnade så efter någon timme så kom Casper in och la sig hos mig,låg och grejade med armar och ben.Sen ringde Johans klocka varav Casper säger jag kan inte sova i detta oväsen nej men gå in till dig då svarade Johan och det gjorde han och sen vaknade han nu igen klockan 9 och Emilia vaknade halv 9 så tur att man får sova en stund extra i alla fall när det ska stökas på natten.

Hoppas att det kommer att ge resultat av att dom får vara i samma rum för det kanske är en trygghet för dom att sova med varandra på något vis.Jaja vi får se hur det blir och blir det inte bättre så får vi ju flytta tillbaka henne in till sig igen.
Hoppas på att hinna klart innan Johan kommer hem ifrån jobbet men det borde inte vara något problem. Någon som vill komma och ge mig en hjälpande hand?!?

Ha de bra så hörs vi säkert senare.

Kram!
2009-04-21
 19:14:16

Hemma igen men så trött!

God kväll!

Ja nu sitter man hemma i sin soffa och bloggar igen otroligt att man kan åka 40mil på endag och samtidigt passera en massa olika städer.Resan gick bra lite bökigt med vagn osv på tåget blir skönare sen när Emilia blir större och man åker iväg när hon inte behöver ha någon vagn allt blir väldigt mycket enklare då. Var hemma här när klockan var 17 ca. Är grymt trött men det är kanske inte konstigt heller.

Har haft det bra hemma hos mamma alltid lika tråkigt att åka hem men borta bra men hemma bäst stämmer faktiskt väldigt bra. Är himla skönt att komma iväg ett par dagar och när man kommer hem så uppskattar man hemmet på ett helt annat sätt. Har precis lagt barnen och Emilia somnade nästan på engång och Casper har inte riktigt somnat ännu men är nog bara en tidsfråga innan han gör det. Imorgon tänkte jag försöka packa upp och lägga ut lite kort ifrån våran resa.

Ha en bra kväll nu ska jag umgås med Johan lite och kika på tv :D

Kram och hej!
2009-04-20
 23:32:26

God natt!

Ja god kväll eller ska man säga god natt.

Är på väg i säng nu har varit en bra dag. fast en jobbig natt så jag borde ha gått o lagt mig för längesedan men men det är bara att ta igen det någon annan gång. Började morgonen med att leta tågbiljetter som en galning men fanns inga någonstans så det blev två telefon samtalt till sj och sen lyckades vi lösa problemet så imorgon 11.40 så avgår tåget ifrån mamma så är i falköping runt 15 tiden så jag och barnen ska gå på stan en stund innan Johan kommer och hämtar oss beror ju på vädret men det ser ut att bli bra väder.

Sen när jagandet var slut packade jag i ordning på mina sista saker och sen så gick vi ner till stan vid 12 tiden och var hemma här igen vid 17 tiden så det blev en hel dag ute nästan i alla fall en halv :D men det var så skönt väder idag men kallt i vinden måste jag säga.Det skiljer mycket på värmen här och hemma här är det mycket kallare och isigare än hemma.

Nu väntar sängen sov så gott så hörs vi imorgon..
Kram
2009-04-19
 18:48:29

Tött!

god kväll!

Har varit en seg dag här idag Emilia har stökat i natt och Casper fick för sig att ta morgon när klockan var halv 5.Båda två fick faktiskt sova en lur idag på dagen för annars hade Casper aldrig orkat med dagen han var så trött så han grinade för ingenting tillslut.

Idag har vi inte gjort så mycket faktiskt jag har grejat med våra väskor och sen så skulle jag och barnen gå ut och leka på mammas lekpark gav Emilia mat sen helt plötsligt började hon spy som en galning. Så det lev ingen utgång men Casper var ut en stund i sandlådan sjäv han går aldrig någonstans och vi såg honom hela tiden ifrån balkongen. Fattar inte varför hon spydde så det var nog inte många fläckar som det inte var spya på om man säger så.

Emilia ligger i sängen och jag tror att hon har somnat Casper han sitter och kollar på bolibompa och håller på och syr på någon grej som mamma har stickat. Blir fatiskt väldigt bra för att vara första gången. Han ska snart lägga sig och när dom har somnat tänkte jag knall iväg till systeryste som aldrig blev av igår.

Ha en bra kväll!
Kram!
2009-04-18
 22:25:16

Inget blev som panerat idag

God kväll!
Ja idag blevverklinge inget som planerat men det blir så ibland!Det var så hila isande vindar idag så vi höll oss inne men ska gå ut imorgon i stället och mata dom o leka i lekparken för Emilia vill ut hon blev så arg när Casper och Hillevi gick ut så de lät som hon skulle gå i tusen bitar.

Men hon skulle sva just då så tänkte ta det senare men det blev inte av så imorgon får det bli en tur ut och är det dåligt så får vi trotsa vädermakterna med att klä på oss. Var tänkt att jag skulle gå till min kära syster och vara där ikväll och bara vara men min lill donna här vägrade sova precis som om hon kände på sig att mamma ville gå iväg. Jag hade inte hjärta och gå heller även om mamma sa att jag kunde göra det så vill man veta att det är lugnt när man går annars så spelar samvetet ett spratt. Men hoppas att hon sover bättre imorgon så jag kan gå då istället.

Nu ikväll har jag och mamma tittat på Robinsson och nu är det csi på kanal 5 så kikar på det med ett halvt öga sen ska jag gå o lägga mig blev på tok för sent igår kväll. Så får ta igen det idag och komma upp i tid imorgon och få liv i Emilia så hon sover bra på kvällen¨.

Kram och god natt!
2009-04-18
 08:56:09

God morgon!

god morgon!

Idag känner man sig onekligen seg blev väldigt sent i säng igår men får skylla mig själv.Men var bara himla svårt att gå o lägga sig!

Idag ska vi nog ner och mata några ankor och leka vid någo piratskepp. syster med familj skulle följa med tror jag i alla fall.hehe. Ser lite mulet ut här idag men kommer nog att spricka upp under dagen är nog mest disigt. Jag har drömt o djur i natt så man kan bli galen.Emilia drömde mardrömmar med i natt tror det var Susannas stora hundar som satte spår i henne. Hon blev bokstavligt livrädd för Leo som är störst. Hon var så söt emot deras katt Maja som har blivit härdad med barn unde åren för hon bara låg där och accepterade att Emilia petade på henne både här o där.

Nu måste jag väcka Emilia hon sover ännu och så får vi försöka äta frukost för jag känner att magen kurrar.
Ha en bra dag!

Kram
2009-04-17
 19:27:11

Oj dagarna går fort!

Hej på er!

Sitter i skrivandets stund hemma hos min mamma kom hit igår kväll hastigt och lustigt bestämde vi oss för att åka hit och hälsa på och gratta min syster dotter som fyller 11år idag tänkt vad tiden går. gratts till dig Hillevi.

Barnen har precis somnat här och jag ska nu hjälpa mamma och hänga tvätt och sen ska vi kika lite på tv vet inte riktigt vad det är på den idag faktiskt.

Ha en bra kväll så kanske vi hörs senare.

Kram
2009-04-15
 11:23:09

Hur svarar man på anonyma?

Hur kan man svara en anonym som har komenterat det går väl knappast eller? Fick en komentar med en fråga i som jag hade svarat på men får väl skriva de i ett inlägg senare om ingen har något bra svar.

2009-04-15
 07:43:40

God morgon!

Morning!

Trodde att man kunde få lite sovmorgon när barnen är lediga men Casper han vaknar ju samma tid som vanligt ändå så klockan 06.30 kom han och ville att jag skulle komma upp och hjälpa honom med tvn. Har haft såna mardrömmar i natt så jag vet inte om jag har drömt eller sovit jätte jobbigt. Antar att det är för att de är mycket som strular runt omkring och då ger det sig väl utslag på natten.

Idag så regnar det nog här för det är väldigt grått och små droppar på fönstret hoppas det spricker upp lite under dagen. Men det gör inget heller att de är dåligt väder för då slipper man ha dåligt samvete för att man är inne och grejar.
När jag vaknade imorse så var mitt öga väldigt konstigt rött och svullet men har väl o göra med pollen för det brukar bli så denna tiden på året. Känner även i min astma att tar jag inte min medicin så blir jag jätte dålig och flåsar som en hel häst för minsta lilla. Nu blir det till att börja käka allergitabletter med.

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sen ska vi äta frukost.
Ha de bra.

Kram!
2009-04-14
 22:11:23

God kväll!

Hej på er!

Är grymt trött har legat och halv sovit hela kvällen känns det som har kollat på House och nu är det nyheterna som är på här och efter det är slut så blir det sängen. Fattar inte hur man kan vara så trött. Ändå fick jag sova hela natten Emilia vaknade vid 05 vilket är rekord för att vara henne.

Ska städa på övervåningen imorgon har barnen hemma och när det är klart så tänkte jag att vi skulle försöka gå ut lite beror på vad de är för väder har regnat några droppar här ikväll men det var nog inte så himla mycket är bara lite prickigt på rutan i taket!. Hoppas att man inte behöver städa så himla länge imorgon men måste få ordning å allt som ligger huller om buller där uppe. Blir så att man slänger upp det man inte vill ha här nere och sen så blir det liggandes. Funderar även på om man skulle försöka montera ner Caspers pippi tält igen för det använder ingen av dom och det tar sån himla plats men får se vad dom små säger imorgon när jag bröjar och ska plocka ner det då kanske dom leker i det i stället!

Igentligen är jag grymt trött på att städa,laga mat, diska ja allt vad hemma sysslor har o göra men det måste ju bli gjort och jag som är hemma o arbetslös så måste det ju bli gjort men städa är inte min melodi. Sen så är det så tråkigt att städa med för barnen röjer fram som ångvältar när dom sätter fart. Men sen vi beslutade oss för att ta bort alla leksaker här nere så har det blivit mycket bättre ordning. För innan så låg sakerna överallt och även om vi städade in dom i lådorna igen så var Emilia där och rev fram dom igen.

Nu ska jag sova och hoppas på att man får sova bra i natt med.
Kram och Hej hörs imorgon!
2009-04-14
 13:11:41

Vardagssysslor

Hejsan!

Ibland undrar jag om man inte har bättre saker för sig än att städa men samtidigt så måste man ju hålla efter och det vill jag inte påstå att vi har gjort i helgen. För hjälp vad det såg ut i köket otroligt hur man kan skräpa ner fast man nästan inte varit hemma.

Nu är det i alla fall i ordning i köket och jag har grejat i vardagsrummet med den resterande tvätten och ska nu bara stryka Emilias byxor som bestämde sig för att i tvätten se ut som trasselsudd nummer 1 har nog aldrig sett ett par så skrynkliga jeans någonsin. Men dom kanske skrynklade till sig så bara för att dom är ganska små. Stryka dom får jag göra ikväll ingen ide att dra fram brädan och järnet nu för jag ska snart bege mig till dagis för att hämta trollen och stryka när dom är hemma och vakna är helt omöjligt för Emilia klättrar in i brädan och det känns lite farligt när man är själv. Ska dra fram i racer fart med resten i vardagsrummet innan det är dags att bege sig av.

Ha en bra dag så hörs vi senare kanske om jag hinner och orkar skriva mera idag.

Kram O hej!
2009-04-14
 07:36:58

Mulet idag!

God morgon!

Blev inget skrivande igår men hade en full speckad dag som vanligt. Men jag gillar lite när det är så för då går dagen så himla fort och man slipper sitta och ha tråkigt och undra vad man ska göra. Vi gick upp hyfsad tid åt frukost och sen så åkte Johan med Casper till jobbet och bytte däck på våran bil. Jag och Emilia gick ut på uteplatsen och grejade i ordning lite soppade och Emilia jagade myror tyckte hon vad himla kul.hehe.

Sen gick vi ut och gick en sväng kollade efter ankor men fanns inga handlade det nödvändigaste för veckan. Sen somnade Emilia i sin säng och vi satte fart med maten och gick ut och förberädde grillen och grillade lite.Sen bad det iväg till jobbet igen och så städade jag ur bilen var behövligt men dammsugaren var borta så ska fråga honom idag vart den är så kanske jag kan passa på att greja det innan jag cyklar hem och städar här hemma. Passar bra eftersom det är ganska mulet här just nu men det kanske skiner upp under dagen återstår att se. Måste få ordning här innan helgen för har lite planer på gång och då vill man gärna ha ordning. Ska byta gardinerna imorgon tror jag så det blir fint.

Nu måste jag greja med barnen innan dagis men ha de bra.
Kram
2009-04-12
 19:54:14

VIlket väder vi har =)

God kväll!

Ja hinner inte med att blogga när man är ute från morgon till kväll. Idag så kom Johans komisar ifrån Kungsbacka hit och hälsade på en sväng innan dom skulle vidare till en påsklunch hos deras släktingar i Timmele. Sen begav vi oss till bilen gav barnen lite frukt hemma först sen så åkte vi till Hökerum och kollade in svärmors nya jobb som hon har fått. Är glad för hennes skull många problem som löste sig eftersom hon blev varslad så hastigt och lustigt.

Hon hade packat ner fika och bullar så vi åkte till badplatsen som finns i Hökerum gjorde fint med en massa filtar. Tyvärr glömde jag kameran hemma som vanligt :( Sen fikade vi en bra stund och sen åkte vi vidare hem till henne och grillade lax och åt kokt potatis och sås. Var himla gott.Älskar att man kan grilla och så igen och att hon har en utepalts med en så himla stor lekpart precis vid sig är helt underbart för barnen då kan dom leka av sig där.

Vi var hemma vid 18.30 ca sen så var det kvällsfika för barnen och sen slängde vi dom i säng. Men Casper började skrika som en galning när han skulle ta på sig pyjamasen. Det visade sig att han hade fått en sticka i sin fot som var hur lång som helst. Undrar hur länge den hade suttit där och han har ju inte sagt något heller men när han ställde ner foten utan strumpa så kände han nog att det gjorde ont. Tog en bra stund att få bort den men lyckades efter mycket skrik och gråt.

Imorgon så ska vi iväg och städa bilen och byta däck på två bilar. Bilen ser hemsk ut med en massa skit invändigt och ja gud vet allt som är i den. Jag tvättade den ju förra veckan men den är lika dammig igen så funderar på att spola av den med slangen. Denna helgen har det verkligen varit fullt upp hela tiden men visa helger har det verkligen kört ihop sig och sen att det är fint väder så gör det ju inte saken bättre heller. Får försöka ta nya tag med allt nästa vecka och hinna träffa kompsar och dyligt. Måste bestämma oss om vi ska vara med på grage loppisen som är på lördag eller inte.

Ha de bra.
Kram
2009-04-11
 19:09:56

Helt underbara dagar!

God kväll!

Har inte blivit mycket skrivande dom här dagarna. Men vädret är så underbart så man kan ana att nu är snart sommaren nära = ) Det är som en varm sommardag när det inte blåser och det är så himla underbart. Igår så var jag och barnen ute en sväng på promenad medans Johan bytte däck på bilen. Sen så kom Johans släkt och vi åt påskmat och dom åkte härifrån vid 23 tiden. Hade väldigt trevligt det är inte ofta man träffas alla på en o samma gång.

Idag har vi varit hos svärmor och grillat och barnen har härjat i lekparken som galningar hela dagen,.Emilia drog ur sin sond imorse och hon har varit utan hela dagen. Men hon har ätit rätt ok ändå faktiskt men vi ska sätta dit den imorgon ändå för att ha den som en säkerhet om hon äter dåligt så man behöver ge extra. När vi kom hem nu för en stund sedan så blev det att slänga båda barnen i badkaret för hjälp vad dom såg ut var helt genom smutsiga båda två. Casper sover nu och Emilia ligger och babblar i sin säng ännu men hon somnar nog säkert snart med hoppas jag.

Nu ska jag sätta mig i soffan och bara njuta av att slappa blir verkligen helt slut av att vara ute och greja hela dagarna.

Kram och GLAD PÅSK till alla som läser min blogg =)
2009-04-09
 21:20:42

Blev inget städande

Att det ska vara så himla segt att sätta igång med att städa fattar inte det men är grymt trötter idag så jag ska snart gå  lägga mig tänkte jag men ska kola klart på grannfejden först dom bråkar om någon himla gris fattar inte att folk kan tjafsa om saker och ting.

Imorgon bitti hoppas jag att man mår bättre och är piggare imorgon så man får någonting gjort.


Ha en bra kväll!

God natt!

2009-04-09
 19:24:32

Måste städa

God kväll!

Tänk vad dagarna går nu är der redan påsk och idag har varit kanon väder solen har stekt och jag o barnen var till skogen en sväng och plockade blommor och ris till påsk. Men jag vet inte vart jag kan ha lagt alla fjädrar. Måste kolla om man hittar dom någonstans annars så får jag leta mera imorgon i klädkammaren borde ju ligga någonstans tycker man annars så kanske vi slängde dom när vi flyttade men det tror jag inte att vi gjorde.

Nu ska jag greja lite här hemma ser hemskt ut i köket orkar inte igentligen men måste ta tag i det för kommer nog att bli mycket imorgon ändå att hinna med allt. Johans systrar och svärmor kommer hit imorgon och ska äta lite mat. Och då ska man ju helst hitta diskbänken med nej så farligt är det inte  men blir så när man ställer disk lite överallt. Ska byta gardiner här nere med så det är gjort tills imorgon.

Ha en bra kväll.

Kram Kram
2009-04-08
 21:28:18

Trotsiga barn kan göra en tokig :S

God kväll!

Idag har varit en sån dag då Casper har gjort precis allt han inte ska göra. Precis tvärtemot vad man säger och man vet inte riktigt vad man ska göra heller för att verkligen få honom att förstå att det är farligt att bara springa rätt ut i gatan för det kan ju komma bilar och köra på honom eller vad som helst.. Ibland undrar man vad man har gett sig in på men jag vet ju att det gå i perioder och detta är en jobbig period och sen kommer det att lugna sig ett par månader igen. Man får leva på det hoppet i alla fall för annars blir man helt galen.

Känns som allt motarbetar mig just nu vill så mycket men man orkar inte och då får man dåligt samvete för att man inte gör det ena eller det andra. Men vet att jag inte behöver känna så för jag tror i alla fall att dom som känner oss bäst vet att jag finns här ändå fast jag är kass på att höra av mig just nu men som sagt orken finns inte och viljan att umgås är helt borta just nu. Önskar bara att allt kunde bli som det var innan då man orkade med vardagen på ett annat sätt. Jag är trött på att må dåligt och att behöva känna dålkigt samvete för allt jag gör nästan :Får ju nästan ångest av att gå och köpa det man behöver ha till frukost tex. Hoppas att det kommer att kännas bättre när sommaren kommer.

Nu ska jag gå och ställa mig i en dusch sen ska jag lägga mig.
Kram och god natt!
2009-04-08
 12:03:55

Nu har jag bestämt mig!

Hejsan!

Efter mycket velande i tankarna fram o tillbaka så har jag bestämt mig att jag kommer att åka mot strängnäs helgen efter påsk då Hillevi fyller år. Vet inte hur länge vi blir borta men det ordnar sig nog måste komma ihåg att ta ledig för barnen på dagis bara så man inte glömmer det vore ju himla pinsamt. Ska prata med min ena syster ikväll och se om jag kan våldgesta dom någon kväll när barnen sover.

Idag har vi varit på stan en sväng och köpte en knall rosa body till Emilia hon ska ha en klänning på sig nu till helgen som har kort ärm på men ville ha en kofta eller en långärmad under bodyn för tycker det blir för kallt att vara utan denna årstiden. Så jag hoppas att både klänningen och bodyn passar. Den kostade bara 35 kr så bara att lämna tillbaka annars men kanske kan Emilias kusin ha den i så fall.

Lunchen är avklard och Emilia sover sedan 30 minuter tillbaka och Casper sitter och kollar på Noddy på film. Ser väldigt trött ut men det förstår jag eftersom han vaknade så tidigt imorse av att dom gick och blåste skräp på gatan med en lövsug. Och sen kom en traktor och började gräva upp halva gatan. Så det blev ingen vila där inte.Men skönt att han sitter och tar det lugnt i alla fall. Om ca 1 timme ska vi klä på oss och gå ut igen för vi ska väga Emilia idag ska bli kul att se vad vågen visar om den visar + eller -

Ha en bra dag så hörs vi senare.
Kram
2009-04-07
 21:02:32

God kväll!

Hejsan!

Här har dagarna bara flytit iväg och jag har städat och donat idag har jag grejat med tvätt och sen så har jag tvättat en massa kläder. Är inte klokt hur mycket man smutsar ner fast det är ju mest barnkläder om man tänker efter dom kan ju knappt ha samma kläder i 1dag innan det är smutsigt.

Just nu ligger mina nerver utanpå för sitter och kollar på hockey slutspelet på kanal 5 Färjestad vs HV71. HV71 leder med 2mål. Så jag håller tummarna att dom håller sista perioden och att dom vinner för det står nu lika i antal spelade matcher tror jag i alla fall.hehe bra koll jag har :D

Nu ska jag ågergå till tvn men ha en bra kväll..


Kram Ida
2009-04-05
 21:30:52

Gud vad jag är trött!

God kväll!

Blev en dag i städandets tecken idag med. Imorse när vi vaknade så började vi stor städa och har hållt på hela dagen med undantag för att premiär grilla vilket var väldigt mumsigt =) Så man känner sig ganska trött vill jag lova,. Har varit ute och cyklat 2 mil för ca 1timme sedan så sitter här och varvar ner ska hoppa in i duschen och sedan blir det sängen. Har många funderingar i mitt huvud som inte vill bestämma sig hur jag ska göra. Men det ordnar sig nog. Men är jobbigt när det maler runt i huvudet.

Förlåt att det inte blev något idag Ida men behövde verkligen städa så hoppas att vi kan ses i veckan någon dag =)

Imorgon blir det dagis för båda barnen så får se hur det går hoppas att det går bra för Emilia i alla fall hon älskar ju att vara på dagis så det tror jag inte blir några problem. Ska fråga lite hur det går med det där som dom skulle ansöka om för Emilias del känns som om man vill ha svar snart men det lär väl ta ett tag.

Nu ska jag hoppa in i en dusch och sen ska jag nana hoppas på att få sova gott i natt men man kan ju alltid hoppas =)
Kram o godnatt.
2009-04-04
 21:30:03

Trötter o sugen på något gott att äta.

God kväll!

Ja här har det varit en hektisk dag känns det som. Började imorse och rensade ur det som skulle iväg till sopptippen och sen så gick jag och Emilia ut och hämtade Caspers medicin på apoteket och sedan  begav vi oss ner i källar förådet och röjde där inne. Så nu har vi gått ifrån att ha 4 vagnar varav 2 st trasiga och dom är nu i skrothimmlen och sen så blev det en hel del leksaker som vi gav bort till överskottslagrets låda =) Sen tog vi en promenad för att försöka få Emilia att sova men det gick inte hon somnade aldrig så vi åkte upp till svärmor så barnen fick leka i hennes lekpark och dom härjade som tusan så dom var trötta när vi kom hem.

Sen när dom hade somnat så begav jag mig ut och cyklade så var ute 1 timme totalt och det blev 1,5 mil och jag känner mig nöjd så nu sitter jag här och är så himla sugen på något gott att äta på men jag vet inte vad det skulle vara.Blir snart kväll här för antar att det kommer bli lika fint väder imorgon och då blir man ute hela dagen igen. Är så skönt att det är VÅR ute. Imorgon ska vi även primiär grilla på uteplatsen ska bli mumsigt =)

Ha en bra kväll de som återstår här blir det till att kika i kylskåpet o se om man hittar något.
Kram
2009-04-04
 09:27:34

Vår rensning av hög grad =)

Hejsan!

Var ett tag sedan jag skrev men har inte haft någon ork att sätta mig att blogga och sen har det varit sånna kanon dagar med vädret här så har mest varit ute och knallat med barnen och igår var vi i en lekpark i ca 2 timmar Emilia gillar verkligen att vara ute och trava när man håller henne i händerna. Men hon är lite skeptisk när man sätter henne i en sandlåda hon gillar inte att få sand på händerna. Haha hon kanske är lite pedant redan =)

Idag är det vår rensning av högsta grad här hemma. Man smamlar på sig en massa skit rent ut sagt så idag åker allt sånt iväg till sopptippen och även en del av barnens gamla saker åker iväg till fyndlagrets bås uppe vid sopptippen.Emilia sover ännu eftersom hon stökat halva natten hon var så ledsen. Men jag sov som vanligt alldeles för hårt så Johan fick ta henne. Johan och Casper har åkt iväg en omgång redan skulle ta några andras soppor med när vi ändå har lånat kärran av Johans chef.

Nu måste jag sätta fart att få upp Emilia och sen röja i klädkammaren efter saker så man får något gjort sen måste jag iväg till apoteket och hämta mediciner till barnen igen*suck*

Ha en bra vårdag.

Kram Ida
2009-04-01
 13:29:31

Vårdag =)

Idag skiner solen som tusan och vi har varit ute i det fina vädret i två timmar Emilia har sovit 30 minuter och Casper sitter och pusslar. Jag sitter här och kikar runt lite men ska snart börja med disken som jag har dragit på ett tag nu. Men kommer väl inte undan antar jag.hehe. Ett tydligt vårtecken som jag såg innan när vi cyklade hem ifrån lekparken då tittade jag uppe i en slänt och där var en tussilago bara en men det är ett tydligt tecken på att nu är det VÅR =)

Har en massa funderingar på en sak som jag inte kan bestäma mig om så det är himla jobbigt. Inatt så har jag legat vaken nästan hela natten som vanligt. När Emilia vaknade vid fem tiden så skulle Johan putta på mig men smällde i stället till mig rätt i ansiktet utav misstag då men eftersom jag ändå var vaken så var jag påväg upp men han uppmärksamade inte det tydligen. Är så himla irriterande när man inte kan sova allt bara snurrar runt i huvudet hela tiden. Känns som om kroppen inte slappnar av någon gång.

Nu ska jag ta tag i sysslorna här hemma innan lill pluttan ska vakna.

Ha de bra.