2010-01-31
 22:15:39

Handlat sen öken

God kväll!

Med bristande ork sitter jag här nu igen och skriver näsan är bättre idag och även halsen men kan fortfarande inte prata ordentligt speceillt mot kvällen så får jag anstränga mig för att få fram något ord har även börjat få en sån härligt hosta :( men bara att bita ihop det går över.

Idag har vi varit till Borås och handlat på ica maxi shit vilken affär var första gången vi var där idag och dom hade himla bra priser var till o med billigare än willys vart helt chokad faktiskt. Sen när vi kom hem packade vi upp alla våra saker och la in i frysar osv sen så har vi bara tagit det lugnt Emilia hon valde att somna kl 17 idag då hon har så svårt att andas men inte så att de är i ett akut läge men ska ringa imorgon igen. Så hon har varit vaken sen kl 20.00 och sover fortfarande inte men hon somnar kanske snart hon har varit uppe och sprungit lite en stund men nu ligger hon i sin säng för vi tänkte gå o lägga oss. Johan och Caspe ska iväg till jobb o dagis imorgon medans jag o Emilia blir hemma vid som vanligt. Ska gå ner till lidl och köpa lite mera bananer fick tips på att man ska äta det för att gå ner i vikt mellan målen så jag ska göra ett fösök och banan är ju tragiskt nog den ända frukt jag äter bär och sånt går bra men jag är lite petig när det gäller de där med frukt. Grönsaker har jag lärt mig i vuxen ålder att gilla innan så åt jag inte ens majs men nu älskar jag det.

Jag vet inte varför det har varit så men kanske för att jag varit för feg för att smaka antar är skeptisk emot nya smaker eller nått. haha.

Nu ska jag ta o hoppa i säng.
Bjuder på några kort ifrån igår på mina söta små barn.



Kram o god natt
2010-01-30
 21:45:24

hallå orken vart tog du vägen??

God kväll!!

Ja min ork är helt borta är så himla genomförkyld så det finns inte fy tusan för att må såhär min röst har försvunnit och idag har jag pratat alldeles för mycket vi har varit på kina och ätit med johnas mamma och syster o kille svärmor fyller år imorgon och det firades med att gå ut o äta lite. Var himla trevligt och gå ut och äta synd man inte gör det oftare fast det var lite pyssligt med Emilia hon ville inte riktigt sitta stilla.

Efter vi ätit så åkte vi hem till Johans syster och fikade god tårta som svärmor hade med sig har pratat och ätit gott sen kl 15 idag barnen har varit duktiga med men mitt i allt fick Emilia ett vredesutbrott mer eller mindre la märket till att hon var väldigt rosig om kinderna och fick låna en termometer och mycket riktigt tempen visade 39 grader som tur var hade hon supp hemma himla lycka för annars hade vi behövt åka på engång hem stannade en liten stund till och Emilia har det lite svårt med andningen hon flämtar mera och hennes ariomir hjälper inte riktigt så får se hur stumpan mår imorgon annars så blir det nog ett besök hos farbror doktorn igen nu får det vara nog tycker jag för hon måste bli frisk snart är ju så jobbigt för henne att må så  dåligt och för oss med att se henne sjuk hela tiden.

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och kolla en film tror jag för känner mig trött eller så nanar jag kudden direkt får se hur jag gör imorgon blir det ev skridskor beror på hur kallt de är just nu är det -18 ute så man går inte ut i onödan annars kan hända att jag tar med mig Casper till badhuset en sväng nackdelen är ju att jag inte kan simma då men det gör inget han får leka av sig i alla fall. Får se hur jag känner mig imorgon.

KRAM och god natt!
2010-01-29
 19:21:22

Städ o tvätt

God kväll!

Ja idag tog jag ett röjar tag här hemma med dammsugaren slängde ut alla mattor och skakade dom och dammsög i alla rummen tog lite tid när man hade barnen dragandes i dammsugaren sen håller jag på och tvättar men är snart klar har det sista på torkning i tummlaren och i torkrummet känns skönt att ha det gjort så man bara kan fokusera på helgen inte för att denna helgen känns så speciell eftersom jag varit hemma hela veckan man hoppas att min förkylning går över tills på måndag så jag kan känna mig pigg ska igentligen till tandläkaren på onsdag men ska ringa o ändra det för har inte råd till det denna månaden.

Nu ska vi greja i ordning lite fika så hoppas att ni får en bra fredag kväll.

Kram
2010-01-29
 07:58:19

Skit natt

God morgon! Fast jag hade gott o väl legat några timmar till.

Gick o la mig vid 23 då orkade jag inte vara vaken mera kollade på ice road truckers på tvn men missade slutet för orkade inte helt enkelt. Emilia hon vaknade vid 22.30 och var vaken till kl var 03.00 så jag har bara sovit ca 2-3 timmar i natt för jag har varit så tät och haft så ont i näsan och munnen fattar inte varför man får ont i munnen men blir väl ett tyck när det inte går att få ut skiten ur näsan. Känner mig förvånandsvärt pigg för att bara ha sovit 2 timmar. Kl 5 vaknade lill tjejen igen och går då in och upptäcker till min fasa att hon har klätt av sig pyjamasen och slängt blöjan på golvet vilket resulterade i en dyngsur säng :( Tur jag ska tvättta idag vilket jag inte alls känner för men har en full tvättkorg och det är ända chansen till att jag ska hinna göra det.

Nu ska jag packa på oss kläder och gå till doktorn en sista gång hoppas vi sen har det nog släppt hoppas vi sen vet jag inte vad vi ska hitta på faktiskt är ganska kallt ute så får bara ta en kort sväng ute.

Ska kolla på en resa idag på nätet men vi får se hur det blir måste prata med personen själv ifråga.

Ha en bra dag.

Kram
2010-01-28
 14:08:57

Läkarbesöket

Besöket hos doktorn gick bra fick inhalera henne mera idag och vska dit imorgon igen för att se om det behövs då med sen hoppas vi att de har släppt för sänkan var påväg åt rätt håll nu i alla fall. Väntar på att mina två grabbar ska komma hem den lilla är hos tandläkaren för att kolla upp sitt onda i munnen som han har haft ett bra tag nu vet inte vad det beror på men skönt att få det uppkollat i alla fall tycker jag.

Sen ska Johan åka och handla när han kommer hem sen ska vi försöka att laga lite middag vad de nu blir idag det vet jag inte har ingen insperation alls för jag känner mig ganska dassig i näsan men funderar på om Johan skulle köra upp mig till simhallen en sväng idag o simma några längder man behöver ju inte ta i så mycket bara glida med vattnet hade ändå känts skönt att röra lite på sig har ju som sagt suttit inne här sen i måndags o jag behöver komma iväg lite på något eget och glömma allt vad barn och sjukdomm heter. Emilia somnade för en stund sedan men hon började hosta så hemskt så nu låter det som om hon är på väg att vakna igen borde plocka in i diskmaskinen så ska nog gå och göra det nu tror jag.

Ha en riktigt bra dag..

KRAM

2010-01-28
 08:12:21

ZZZnark

vaken men lååångt ifrån pigg :( Emilia verkar inte bättre idag hon har fortfarande feber o står man utanför hennes dörr hör man hur hon andas kl 10.30 blir det doktorn igen hoppas dom kan hjälpa min prinsessa då.Nästan så jag vill att dom ska göra en röntgen på henne om det inte låter bättre när vi är där uppe tycker att febern borde gett sig av nu eftersom hon börjat med pencelin ska snart väcka henne men hon har knappt sovit i natt hon kom inte till ro var så speedad till tusen så hade hon svårt att andas plus 40graders feber trots alvedon och ipren.

Nu får det snart vara nog med sjukdommar här hemma orkar inte det mera vill att alla ska bli friska speceillt Emilia som har varit dålig så himla länge nu visst bara 1 vecka men hon är ju inte direkt pigg och vi som skulle gå ut och äta på lördag får nog slå bort det ur tankarna så Johan o Casper får väl gå själva o ha de trevligt.Känner att jag börjar bli lite rastlös här hemma samtidigt så orkar jag inte så mycket eftersom jag vaknade upp med en rejäl förkylning i näsan. Men att kunna gå ut på en promenad hade varit skönt men det går ju inte eftersom Emilia orkar nog inte det med den kalla luften och febern visserligen sitter hon ju i vagn. Ska fråga läkaren när vi är uppe om man kan vara ute en kort stund. Hade behövt ner till apoteket och hämta ut lite nya mediciner Casper fick tabletter utskriva för en månad sedan och kollade igår vad dom kostade o dom kostade 1000kr höll på att dö när jag såg priset :( men men vad gör man inte för sina älsklingar.

Ha en bra dag.

Kram
2010-01-27
 14:00:50

Nee nu vill jag inte mera

Hej på er!

Fy nu orkar jag inte vara sjuka mera jag snorar och Emilia hon vill inte bli bra hoppas att det vänder snart har varit en sväng på barnmotagningen idag med känner mig så dum när jag ringer dit hela tiden men imorse så kunde Emilia knappt andas det bubblade och hade sig i bröstet på henne och astmamedicinerna hjälpte inte alls så vi fick komma dit ganska snabbt och läkaren lyssnade på henne och sa att det är väldigt slemmigt och dom tog en pox för att mäta syresättningen och den visade 99 % så det var inget att klaga på men han sa även att hon har problem med att andas. De har jag sagt sedan igår sa jag till han då hon är så himla stånkig och får verkligen ta i för att få luft så vi fick inhalera två olika mediciner två gånger med en kvart i mellan.

Läkaren lyssnade sedan igen och sa att nu låter de lite bättre men absolut inte bra så imorgon ska vi dit igen och ev inhalera ännu mera o sen får vi hoppas att pencelinet snart börjar ge effekt. Emilia ser verkligen hemsk ut hon mår inte alls bra ser helt orkeslös ut i ansiktet fast ändå far hon runt som en galning. Nu sover hon dock sen 30 minuter tillbaka. Casper han är på dagis idag och leker med kompisarna fick med sig sina mediciner till dagis som burkar inhalera honom när han är förkyld. Han är jätte pigg och så men på nätterna är det hemskt o det låter nästan som falsk krupp men det är ju som alla läkare säger att astman blir värre på natten.

Ha de jätte bra nu ska jag kolla lite på tvn.
KRAM
2010-01-26
 18:54:32

Vilken dag :S

God kväll i stugan!

Ja jisses vilken dag o natten ska vi inte prata om det var verkligen en mardröms natt var vaken nästan hela natten. Barnen har varit jätte livliga idag och rastlösa speciellt Casper som inte har haft dagis på hela veckan börjar att bli lite överaktiv men imorgon så får han åka med johan till dagis och vara där och leka av sig lite med kompisarna. Emilia blev jätte dålig nu vid 17tiden så ringde 1177 och fick en tid till vårdcentralen och sagt och gjort så fick vi komma in snabbt och där konstaterade dom som innan lunginflamation samt halsfluss :( stackars lill tjejen inte konstigt att hon mått dåligt.

Idag har hon verkligen sett sjuk ut ögonen långt ner i knäna och röda o ögonen har runnit o näsan i ett så nu ska vi ge henne pencelin i 10 dagar fattar inte varför vi inte kunde få det på engång i stället för att hom skulle bli sämre innan dom ger pencelin.
Nu ska jag landa lite i soffan och sedan ta mig en promenad med min hittade mp3spelare och bränna lite fett.haha nej skämt o sido har varit inne i flera dagar utan att få frisk luft så nu måste jag ut o röra på mig lite imorgon är det ju dags för träning igen.

Ha de bra.
KRAM
2010-01-25
 12:24:25

Hemma igen

Hemma igen efter 1 ½ timme på barnmotagningen Emilia har lunginflamation därför hon mår så dåligt. Men läkaren ville inte skriva ut antibiotika så får härda ut i 2 dagar o blir det sämmre skulle jag ringa upp igen.

Återkommer senare

Kram
2010-01-25
 09:54:46

Barnmotagningen nästa

ja vilken natt puh kan bli trött för mindre men eftersom vi ska bara vara hemma idag så fick johan sova i natt men han hade svårt att sova ändå pga sitt onda knä tur att det är tisdag imorgon då han ska till läkaren.

I alla fall så ska jag med Emilia till barnmotagningen nu om ca 30 minuter bara för hennes hemska hosta o skyhöga feber som hon hade i natt nu har hon dock bara 38 men hon orkar ingenting hon bara sitter eller lägger sig ner på golvet för att vila o då har hon ändå sovit till kl 9 idag. Återkommer senare nu ska jag klä på oss varmt för att bege oss ut i kylan är ju bara -12 ute brrrr

Kram
2010-01-25
 00:31:12

Jaha då sitter man här igen

Hej igen!

Jag var precis på väg och lägga mig hade till o med lagt mig i min ny bäddade säng som luktade så gott så spydde Emilia och upptäckte att tempen visade 40,50 grader och Emilia krampade lite så det var bara till att greja med henne och byta rent i sängen så att jag kan lägga ner henne när jag tycker att det är godkänt att göra det för just nu har hon fortfarande väldigt hög feber och ligger här på soffan och kollar på travel kanalen som bara står på till ingen nytta men det ser ut som om hon är påväg att somna in i sin egna lilla värld hon ser väldigt trött ut i alla fall.

Är lite trött på att vi ska vara sjuka hela tiden tycker faktiskt att vi kan få vara lite friska nu ett tag framöver men det verkar vara för mycket att hoppas på just nu. Casper han hostar i mellanåt ifrån sin säng fast änn så länge har han inte vaknat i alla fall. Hoppas på att jag får sova någon timme i natt i alla fall men vill/vågar inte lägga Emilia inne på sitt rum själv när febern är så hög.  Nu sover min prinsessa i soffan jämte mig så jag ska ta o lägga mig ner med och vila mig lite

Kram!
2010-01-24
 22:15:13

Seg söndag

God kväll!

Ja här har det verkligen varit en lugn dag i dess hemma mak har tvättat(igen) städat undan lite och bytt i alla sängar samt så har jag fixat i sovrummet lite. Emilia mår inte bra idag hon har inte spytt mera men hon har en hosta av dess lika jisses säger jag bara hur kan man hosta så mycket hon nyser i ett och ögonen rinner i massor o även näsan hon hade feber nu när vi la henne för natten. Nu börjar hon hosta igen så antar att hon snart kommer att vakna till lite mera och kanske kan få i henne lite medicin. Casper han har nyst och nyst idag näsan är riktigt tjock på honom trots nässpray han har haft en hemsk hosta han med men med astma medicin så blev det bättre för hans del.Emilia klättrade upp i soffan vid 12tiden och helt plötsligt så sov hon och var på väg att ramla ur soffan efter ett tag så låg hon i denna ställningen som alltid hon ser så go ut när hon sover så mysigt




Casper har byggt en kub som vanligt och ser nästan överdrivet glad ut

Har sedan kl 15 haft svärmor på besök var 1 vecka barnen träffade henne sist och dom var jätte glada och vi har fikat lite och barnen har myst o lekt med farmor nu har Johan precis kört hem henne och jag kollar nyheter på tv och väntar på att Johan falk ska börja igen bra film tycker jag. Sen blir det sängen men imorgon blir vi hemma och ev på tisdag beror på hur det artar sig med barnen men som de är nu så får dom vara hemma ett par dagar. Ska imorgon kväll iväg och träna för första gången eller i alla fall få en genomgång av hur maskinerna fungerar ska bli spännande att komma igång med träning är säkert 10 år sedan jag tränade på ett gym senast. Nej nu ropar Emilia men ha det jätte bra.

KRAM!!!
2010-01-23
 23:52:05

Jaha de var den kvällen de

God natt !!! :(

Ja jag vill bara gräva ner mig just nu Emilia spydde ner hela sig sängen o golvet samt den jätte stora nallen hon har på golvet jämte sängen så tur att jag satt upp mig på tvätt tiden kl 07-14 imorgon bara för jag inte hann klart med allt riktigt idag orkade inte helt enkelt.

Har inte tid med att bli magjsuka igen kan ju till o med vara den berömda vinterkräksjukan och vi var ju på sjukhuset igår med Emilia och där har dom stängt många avdelningar just pga det. Nej det blir till att isolera sig så man inte är bland folk. Casper snorar som tusan men sover ännu väldigt gott vaknade inte av att jag grejade där inne men jag var tyst som tusan bara för att han skulle få sova vidare.

Nu ska jag gå och ta mig en nypa luft ifrån ytter dörren för andra gången hatar spy lukt är det värsta jag vet och det kan få mig att må illa inte så jag får kräkningar av lukten som min kära man får men jag mår illa i stället. Ska bli kul att se om de är flera som ligger imorgon här hemma.

God natt.

Kram!!
2010-01-23
 18:23:57

Lördags mys

God kväll!

Idag har vi varit och badat i badhuset i två timmar Emilia är helt tokig när hon badar hon kan nästan flyta med och är så himla kavat i vattnet hoppar ifrån kanten när man håller i henne och simmar på sitt sätt för att ta sig fram blir nästan jobbigt att hålla henne för hon är helt tokig i vattnet. Casper han är så försiktig i vattnet han vågar inte mycket om man gämför med Emilia. När vi kom hem så satte jag fart och diska undan veckans disk har inte hunnit att diska det i veckan eller tröttheten har varit för stor men det var inte mycket eftersom vi hinner ju inte äta hemma direkt så man smutsar inte ner så mycket. Sen håller jag på och tvättar har bara en maskin kvar nu som ska tvättas sen tar det ju alltid längre tid att torka tvätten än tvätta den för här tar maskinerna rekord snabbt att tvätta 30 minuter tycker jag är kanon.

Sen lagade jag middag mitt i allt städ o tvätt sen tog vi en sväng till willys för att köpa lördagsgodis och nu sitter jag i soffan och tittar på när barnen mumsar i sig sitt godis och kollar på bompa och sen när barnen har somnat tänkte jag ta en promenad i den friska kalla luften har nämnligen slagit till och blivit kallt igen. Simmade 17 längder i badhuset idag så jag tänkte att jag ska gå en promenad idag med lite tråkigt att gå själv dock men det får man ta.

Ha en bra kväll idag blir det lite tv o sen tänkte jag att jag skulle kika på avatar med Johan om han kan slita sig ifrån sin dator lite.

Kram Kram!
2010-01-22
 23:02:45

Ny design

Hej!

Fy har suttit här hela kvällen och grejat med min blogg har fått hyfsad ordning på den ny och ja de får duga för nu men lite väl mörk men det får jag ta imorgon för jag orkar inte mera idag ska sova så man känner sig pigg imorgon det är väldigt mycket väsen ifrån barnens rum ikväll så ska sova i alla fall lite hoppas jag.



Så nu blir det sängen god natt

2010-01-22
 21:06:14

Fullt ös

God kväll!

Ja idag har det varit fullt upp hela dagen från morgon till kväll har varit i Borås och kollat Emilias hjärta och det såg kanon ut och han sa att det sista dom gjorde har gjort henne gott så det känns skönt att operationen inte var helt i onödan. Sen tog vi en liten sväng på knalleland och köpte nya vantar till Casper och lite små kraffs som man har gott om ändå fast alltid har en förmåga att samla på sig mera än man behöver varför !??!? Sen var det dags att hämta Casper på dagis som var kvar där medans vi var hos doktorn. Vi tog även ett prov för gluten idag eftersom Emilias mage är helt konstig och för att utesluta det så valde han att ta ett prov för hon har alltid haft kostig mage. Så det är ju skönt att kunna utesluta att de är det.

Sen var vi hemma en liten stund grejade med lite små plock la ihop kläder som ska tvättas imorgon då jag har tvättstugan och sen åkte vi till Emma o jonte en sväng och blev bjuden på gott fika :D Tack gumman. Sen så tog vi en tripp till badhuset och köpte mitt träningskort som jag längtat efter hela veckan så nu ska det tränas :) :) Med start imorgon då vi ska hela familjen till badhuset och bada faktiskt första gången jag får med mig Johan dit upp men tycker att han kan gott följa med när vi ska göra något kul med barnen o inte alltid vara iväg på annat håll. Sen så kan jag ju även simma lite när han är med om det funkar med barnen eftersom jag vet att Emilia är väldigt mammig.

Nu ska jag fortsätta kika på tv och sen lägga mig skapligt föör jag känner mig trött som tusan.

Ha det bra.

Kram
2010-01-20
 21:29:47

Onsdag den 20e Januari

God kväll!

Ja idag hade jag ingen bra ide på rubrik kände jag sen har jag inget att blogga om heller direkt idag har inte hänt något utöver det vanliga som är just nu jo vi var och handlade lite mat på willys innan vi åkte hem det var väl det som dagen bestått av annat än jobb och praktik för våran del. Jag mår inte bättre idag så jag har ingen ork heller till att blogga direkt så jag ska ta mig en dusch nu o sen hoppa i bingen i tid så man kanske känner sig utvilad.

Skönt faktiskt att det snart är helg igen ser jag fram emot fast jag vet inte vad vi ska göra dock men blir en tripp till badhuset i alla fall.

ha en bra kväll det som återstår.

Kram o hej
2010-01-19
 20:20:39

Mår apa.Gnälligt idag

God kväll!

Jag mår skit just idag men det är väl bara att försöka komma på vad de är som gör att jag mår som jag gör.Så himla irriterande att må illa hela tiden och vara yr i skallen när man inte vet vad det beror på har mått så här i 3 veckor snart och har nästan jämnt ont i huvudet så jag måste väl palra mig till läkaren men jag har ingen lust att göra det för dom klagar jämt på att jag är överviktig som om jag inte visste det redan fattar mig inte på dom ibland.

Jag tycker bara de är jobbigt att må illa hela tiden o vara så trött jag satt o somnade i soffan men Emilia i knät och nog för att jag brukar vara trött men inte så här som jag är nu. Annars har det varit fullt upp här idag varit på praktiken till 16 hem o byta kläder på Casper som skulle iväg till sin bamse gympa och jag o Emilia började med maten och det blev enkelt idag rester o köttfärsås. Nu ska jag kika lite på tvn och gå o lägga mig i tid vart lite sent igår som vanligt.

Imorgon ska jag bege mig upp till badhuset och köpa mitt träningskort och det får bli min present till mig själv till födelsedagen sen på måndag ska jag o en annan på en genomgång av maskinerna känns skönt att ha någon att göra det ihop med så känner man sig inte lika uttittad jag hatar att gå på gym egentligen men känner att jag behöver det så bara att bita i det sura o alla har ju någon gång varit otränad så som jag är men när man har född två barn då ser inte kroppen alls ut som den gjorde innan jag blir nästan rädd när jag kollar på min mage som är full av bristningar och så hängig skulle utan problem kunna lägga mig under kniven om pengarna fanns för att få bort det denna årstiden går det ju bra men sommaren är värre då man är mera naken.

Hoppas ni har det bra.
Kram!
2010-01-18
 19:59:17

Tröött dag!!

Ja idag har jag varit som en zombi hela dagen barnen valde att ta morgon när kl var 04.30 så det var bara att inse att man fick vara en trötter idag. Har kännt att min energi från igår har bara dött men har man inte sovit ordentligt på ett tag så blir det nog så. Hoppas att det blir en bättre natt i natt så man får sova några mera timmar och på onsdag ska jag upp till simhallen efter "jobbet" och köpa mitt månadskort så jag får komma igång med min träning kanske blir att man simmar mest men man kan ju göra båda delarna känner att det ska bli så skönt att komma igång har pratat om att simma/träna jätte länge men nu ska de bli av med.

Nu ska jag kika på kanal 4 men ha en bra kväll.

Kram!
2010-01-17
 20:57:25

Känner mig peppad

God kväll!

Idag har varit en mycket br dag åkte hemmifrån vid 11 tiden och där mötte vi kompisarna och tog på oss utrustningen och åkte skridskor i ett bra tag tiden bara försvann sen tog vi krovgrillning och myste vid grillen sen efter vi ätit klart så åkte vi en stund till blev inte så länge för barnen var trötta i benen och vi gick och matade ankor sen begav vi oss hem var hemma vid kl 14 och tiden bara rusade iväg fattar inte att den var så mycket när vi kom hem.  Farmor var ute på en promenad och kom och pratade med oss nere vid isen och följde med oss hem en sväng.

Väl hemma så grejade jag med Emilias kläder och rensade ur en himla massa och in med nytt som vi fått. Sen övergick det i städande röjde lite i hallen och mublerade om i vardagsrummet på en del möbler och är väl nöjd nu eller så gott som man kan vara ska sätta mig o lete på blocket efter en begagnad bäddsoffa är sugen på att skaffa en sån så ev Emilia kan ta vårat sovrum men de är funderingar som vi får ta och tänka på lite till och se hur det kommer att bli på nätterna de är det som vi funderar mest på visst vi kan väl sova i vardagsrummet men det blir mest jobbigt om man har besök som ska stanna över natten men det är ju inte ofta vi har det men ibland .

Nu till veckan har jag bestämt mig för att leva lite hälsosammare ett tag framöver har blivit för mycket under ledigheten och sen så behöver jag gå ner ytterligare kilon så jag ska försöka sluta äta så mycket och sluta med läsk o godis ett tag kommer att bli skit svårt att låta bli men jag tror att det kommer att gå bara jag vill. Ska köpa ett träningskort på badhuset 1 månad till att börja med så får vi se hur mycket jag kommer att vistas där uppe.  Man får simma även på det och träna på deras gym så jag hoppas att det blir bra i slutet i alla fall så att jag är lite mera trimmad till sommaren 2010 och att man tappar kilon på köpet.

Ha en bra kväll nu ska jag kika på Johan falk på tv4.

Kram o hej!
2010-01-16
 22:49:52

Äntligen

God kväll!

Har suttit länge o många gånger och försökt logga in på bloggen men det gick skit trögt eller så kom jag inte in alls. Men nu gör jag ett nytt försöka att blogga. Dagen började ganska lugnt och stilla vid 11 tiden åkte vi ner till bryggan och åkte skridskor var himla skoj fast jag var som bambi på hal is haha gud så rolig jag måste ha sett ut :D men skoj var det i alla fall och då får man bjuda på att man vinglar fram som en höna :D

Imorgon ska vi ner och åka igen fast då ska det blir korvgrillning och Caspers dagis kompis med familj kommer dit med och gör oss sällskap ska bli trevligt :D Var ett tag sedan vi sågs nu. Ikväll har jag lite hemlängtan till min familj känns som det var ett tag sedan man träffade dom men jag får vackert stå ut tills vi ska åka dit i mars vid min födelsedag och då hoppas jag att det blir jätte bra det jag har i huvudet i alla fall men har inte satt oss ner och bestämt vad det blir riktigt men den som vet någon bra resturant iSträngnäs får gärna säga till och ge mig ett nummer dit :D Ska se om jag kan försöka få hit mamma lite någon helg innan det för barnen pratar om mormor och vill gärna träffa henne så ska prata med henne om det imorgon tror jag.

Ha det jätte bra alla nu ska jag sova i hopp om att mina trollungar gör det med.


Kram o hej!
2010-01-15
 19:54:56

Fredag

God kväll!

Denna veckan den bara for förbi fattar inte vart den tog vägen nu är det några dagar ledigt och i helgen ska vi inte göra något speciellt ev åka skridskor med ett par vänner på söndag men inget som är spikat ska imorgon ta en premiär tur till ishallen och testa mina grillor jag fick tag i på secondhandbutiken för 100 kr och dom är lite stora men ska se om jag inte kan ha något fram i foten eller om jag får tag i några andra lite längre fram. Johan fick ett par med som var lite små sa han men han vet inte ens om han kan åka skridskor men det ska bli så skoj att testa var och letade idag till Emilia men vi hittade inga och vet inte om hon är så himla intresserad heller men hon ville i alla fall testa dom men sen är det ju frågan om hon kan stå på dom.

Men ska bli kul att se om en annan minns hur man ska göra när man ska åka men jag tror att har man väl lärt sig det så kommer man nog ihåg det sitter nog i rygg märgen tror jag. Nu ska jag kika lite på tv och sen ska jag lägga mig skapligt trots att de är fredag men känner mig trött och bättre att vakna relativit utvilad om det nu går eftersom Emilia vaknar igen på nätterna nu blir så trött på det faktiskt men men vad gör man får se om barn psykologen ringer igen så får vi se om vi ska ta ett möte endå för att bara prata känns som man vill komma till botten med hennes sömn problem börjar bli jobbigt speciellt nu när man har så tidiga mornar och behöver sova några timmar i alla fall men oftast så har jag nästan precis somnat om när klockan piper för att de är dags att gå upp o då är man ju lagom död i kroppen.

Ha en riktigt bra fredags kväll.
Kramar <3
2010-01-13
 22:17:08

Jag har inte glömt er

God kväll!

Nej jag har inte glömt er bara det att jag har inget vettigt att skriva om för dagarna består av praktik och jobb för våran del just nu och det har inte hänt något direkt som man känner att man kan skriva om som känns intressant.Caspers bamse gympa började igår och det tyckte han var kul men han vägrar att bli lämnad själv där uppe så lite jobbigt att någon måste sitta där uppe i 1 timme men det får man väl göra för han tycker ju att de är väldigt kul. Igår hade jag en sån extrem huvudvärk som vägrade släppa och somnade med en skalle som vad skit tung o ond sitter i även idag och jag hoppas att den ger med sig imorgon men känner att de är migrän huvudvärk så det kan ta någon dag innan det släpper hoppas bara att den är borta till helgen för då har jag en massa måsten jag måste fixa.

Nu ska jag hoppa i säng för att sova lite innan emilia vaknar till liv i natten eller så sover hon natten igenom men det har hon inte gjort den senaste tiden så jag vågar inte hoppas på det nu heller. Imorgon blir det en tripp till barnmotagningen för att ta en massa prover på henne och sen iväg till dagis/praktiken Johan lämnar Casper vid vanlig tid så han får äta på dagis så jag kan fokusera på Emilia uppe på barn hoppas bara att proverna ger något för vill gärna ha svar på om hon har några allergier med eftersom hon ser ut som hon gör på kroppen.

Ha en bra kväll/natt och även dag  :D

Kram o god natt!
2010-01-11
 21:28:32

Då var allvaret igång igen

God kväll!

Idag kännerjag mig trött har varit uppe och full fart sedan kl 06.30 imorse men det är skönt de med att allvaret är igång. Idag har vi varit ute i ca 4 timmar på praktiken frusen var man när man kom in sedan tårna var borta ett tag efteråt fast jag hade tjocka sockar på mig o dubbla med för den delen men i -10 så var det kallt ändå när man är ute så länge.

Nu ska jag kolla klart på csi och sen blir det sängen hoppas att ni haft en bra dag.

Kram
2010-01-09
 20:06:01

Kort och en video snutt

Hej!

Orkar inte skriva så mycket nu har varit en hemma dag och en promenad på 1½ timme med pulka åkning och inhandling av blöjor på lidl. Nu ska vi kika på tv och sen blir det nog att kolla på en film vet inte vilken ännu bara.

Så i stället för en massa ord så lägger jag in lite kort.

Ha en riktigt bra kväll!





Casper har gjort en kub/låda av sitt golv pussel o där skulle ju givetvis Emilia in o sinspektera


In action :D


Slutligen även en Casper inne i kuben/lådan


Kort ifrån baket i veckan
2010-01-09
 10:47:50

Shit vad kallt de är ute :S

God morgon eller de är ju nästan middag :D

Igår tog vi det ganska lugnt svärmor kom hit vid 15 tiden och då gick vi ut och åkte lite pulka sen lekte hon o barnen sen på kvällen när grynen hade somnat så kollade vi på lets dance tyckte inte att de var någon höjdare precis. Igår kom dom i alla fall och kollade på våran dörr och dom sa att det får inte vara så så förhoppningsvis så kommer det att komma en ny dörr om 3 veckor kan ju gå snabbare med. Sen fick vi bekräftat att vi ska få om målat i badrummet för taket ser hemskt ut och köket ska vi få nya tapeter men vi får göra det själva bara hämta ut det som behövs färg och klister osv får ta tag i det sen när vi har bestämt vilken tapet vi ska ha. Sen så fixade dom även duschen för det var ju som att duscha i en låda men dom förlängde väggen med en extra skena så nu kan man till o med ducsha 2 st så stort blev det :D

Idag visar mätaren -20 var -25 när jag vaknade så det blir att vara inne någon timme till vi har nämnligen planerat att vi ska åka skridskor och grilla korv så jag hoppas att det blir lite varmare annars så blir det till att palta på sig en himla massa kläder fast solen skiner så den värmer ju med så hoppas att vi kommer ut. Johan har sagt att han vill äta kina mat idag men jag vet inte hur det blir vi har inget bestämt ännu.

Ikväll så ska vi bara slappa farmför tv tror att vi ska dra igång och kolla på någon film blir nog kanske avatar den verkar bra.

Hoppas att ni alla får en riktigt bra dag.

Kram o hej!
2010-01-08
 08:15:30

Det blev visst inget bloggande igår

God morgon!

Nej igår var en sån dag då jag var så himla trött på kvällen och sen på dagen var det full fart var verkligen fullt upp hela dagen, jag bakade matbröd och gjorde en kladdkaka samt köttfärslimpa och sen kom Johan hem ifrån jobbet och då vart de full fart på barnen det är konstigt att dom ska bli så uppskruvade när kära pappa kommer hem nästan för mycket. Casper börjar bli rastlös om dagarna men jag förstår honom har inte lekt med någon kompis sen nyår eftersom vi varit sjuka och inget dagis på flera veckor så på måndag kommer han att bli glad när allt drar igång igen.

Emilia hon sover dåligt med på nätterna just nu men hon har så fula exem så jag funderar på om hon behöver ha andra salvor för dom hon har verkar inte fungera vidare bra. Jag hade ju extremt mycket exem när jag var liten och Johan han har ju sin psoreasis och det är 65% chans att man kan få det om man får barn så det skulle väl vara Emilias otur att få det känns som hennes exem bara blir värre o värre.

Nu ska jag väcka min lilla bustjej och se om hon är på bättre humör idag och inte har någon feber för de hade hon igår fattar inte att hon inte kan få bli frisk snart.

Ha en bra dag.
Kram!!
2010-01-06
 19:47:13

Röd dag

God kväll!

Ja denna dagen vart tog du vägen?? fattar inte vart den tog vägen. Har sovit som en kratta i natt fy vilken natt. Emilia vaknade kl 02 och tyckte att nu är det morgon och låg och babblade och hadde sig inne hos sig så tillslut vaknade Casper och han höll sig i alla fall i sin säng och somnade nog om ganska snabbt för jag hörde inget mera sedan,men lilla Emilia hon höll låda till kl var 05 sen fick Johan gå o ge henne mat sen så somnade hon en stund till kl 09 men kl 07.30 kom Casper upp och ville kolla på tv och ville ha saftsoppa vilket han brukar få om de finns hemma. Jag gick o la mig men efter en stund ropar Casper på mig och säger att de är blött i soffan va säger jag och går upp då har han hällt ut halva glaset med saftsoppan över sig så de har runnit ner i soffan.

Bara till att ställa sig att städa och sätta på honom andra kläder som i detta fallet blev morgonrock orkade inget annat. Men sen var jag så pass vaken så var ju lixom ingen ide att gå o läga sig igne. Johan har varit ledig idag så han gick upp vid 9 och sen åt vi frukost och Johan försvann iväg och skottade snö. Har ju kommit mängder och det snöar lite nu med men mest kallt. Jag har grejat i sovrummet och har nästan fått i ordning där nu bara lite små saker kvar som ska fixas och måste köpa ramar men de får bli nästa vecka ev när de kommer in lite mera pengar.

Vi var iväg och skulle grilla korv innan men det gick inte var för kallt och barnen tyckte de var jobbigt och Emilia allra helst men idag har hon i alla fall suttit i pulkan och blivit körd i den utan att vara helt hyserisk.Så hon kanske vänjer sig så småning om kan man ju hoppas på i alla fall för det känns som om vintern kommer att bli lång denna sesongen är ju kul i o för sig men man är ju inte van. Jag längtar till sommar och värmen nu då man kan sola och bada.

Nu ska jag inta soffan med en kopp the tack kära Emma för tepåsarna ska bli gott orkade inte masa mig ner till affären.

Hoppas att ni haft en bra dag och att ni får en bra kväll.
Kram och hej
2010-01-05
 20:22:59

Inget slår

Doften av nybakat bröd :D

Jag har bakat tekakor idag och dom blev väl lite torra och smaklösa men ska köpa hem saker imorgon så jag kan baka dom rätta som jag brukar göra. Annars idag har vi inte gjort mycket varit hemma i stilla lunk och vi var ut en sväng och skulle åka pulka men det var så kallt så barnen ville bara in igen Caspers mössa var lite liten så örsnibbarna var utanför mössan och det vart kallt snabbt så vi måste skaffa en ny mössa som han kan ha men han har ändå kunnat ha denna mössan förra o denna sesongen så det känns rätt ok att behöva köpa ny mössa.

Imorgon så ska vi nog inte heller göra något direkt Emilia är mycket piggare och har inte fått upp något idag så det har nog vänt nu hoppas jag i alla fall. Det snöar som bara den ute nu så Johan lär nog åka iväg och skotta snö imorgon och om det inte är snö storm imorgon så beger vi oss nog ut och åker lite pulka.

Ha de bra.

Kram
2010-01-05
 11:27:47

Vill ha :)




Konstig färg jag vet men jag fastnade för det rosa temat får fjäska för Johan när han kommer hem så kanske jag får beställa det vart himla sugen på det i alla fall är ju så smidigt att sitta här och klicka fram kläder på nätet nästan farligt ju :D

Källan är Ellos



2010-01-05
 10:49:53

Drömmer mig bort i klädernas värld

Jag har just nu fastnat på Ellos och drömmer mig bort i alla fina klädesplagg känner att jag vill piffa upp min garderob men pengarna fattas just nu så man kan ju alltid klicka runt och drömma sig bort en stund. Barnen sitter i köket och pysslar med varandra dom har lärt sig att komma överens under denna lång ledigheten och det tycker jag är skönt att dom inte bara är katt o råtta emot varandra Casper får lära sig med att syrran är mindre och inte ligger på samma nivå som honom riktigt. Men om dom går halva vägen var så går det toppen.

NU ska jag återgå till mitt ögon shoppande men visst blir man sugen när man kikar på kläder men de är ju alltid en annan sak när det kommer hem i lådan när man har klickat hem det.

Kram
2010-01-05
 10:00:04

Ett besök på barn i Borås

God morgon!

Ja igår blev det en väldigt konstig dag tycker att det var en lång och seg dag men vi hann i alla fall med ett besök på barn akuten med Emilia och där var vi i ca 3 timmar men dom gick ganska snabbt eftersom det bara var vi där typ. Proverna visade bra salterna och snabb sänkan så vi fick åka hem igen och det var faktiskt skönt på sjukhuset levde hon loppan hon skrattade och dansade och hadde sig hon var helt tokig nästan överaktiv skulle jag vilja säga.

Idag så har peppar peppar inget kommit upp men hon har heller inte ätit något direkt just nu bara kl 6imorse för hon ville inte ha och jag tänker inte tvinga henne heller för om hon mår illa fortfarande så finns det ju risk för att de kommer upp igen. Om en stund ska vi ta och bege oss ut lite för en nypa luft och jag skulle vilja ta en tur till stan men vågar man det tro :S vill ner på sport affären och kolla lite vad ett par skridskor kostar.

Hoppas att ni får en bra dag.

Kram o hej <3
2010-01-04
 13:27:02

Magsjukan fortsätter :(

Hej!

Jag trodde verkligen att det värsta var över men Emilia vill bara inte bli bra hon spyr och spyr o åter spyr ringde barnmotagningen innan idag och hon rekomenderade vätskeersättning och det har ju inte gått något vidare för allt har kommit upp o med råge vill jag lova.Känner sig som värsta städerskan är hemma och snart har inte Emilia några kläder kvar för allt är nerspytt och när ska jag hinna tvätta :S hon på barn sa även att hon skulle ringa mig senare idag och så skulle vi göra en ny bedömning på hur vi ska göra om hon ska läggas in för att få vätska eller inte men jag tycker ju att de känns bättre om dom tog in henne för hon har inte kissat något sedan igår och de är ju inte alls bra :( så hon ligger nog back en himla massa vätska.

Hoppas att ni har det bättre än vad vi har det.

Kram och hej
2010-01-03
 13:03:58

Hej på er!

Idag är det en betydlig piggare Ida som bloggar jösses vad jag mådde skit igår hatar att vara magsjuk vet att jag sagt de innan och jag kan säga det många gånger :( Emilia är piggare ifrån magsjukan men något är inte riktigt bra med henne ändå hon är inte den Emilia som jag känner igen hon har inte varit sig själv på snart 3 veckor ska ta tag i och ringa en doktor imorgon och bara få henne kollad ordentligt antingen så är det astman som gör henne så orkeslös eller så är det hjärtat men hjärtat skulle förvåna mig eftersom det såg kanon ut för 3 månader sedan.

Men hon är så himla trött och sitter mest i soffan hela dagarna leker en liten stund för att sedan gå o sätta sig där igen vill gärna bli buren och när vi är ute så orkar hon inte ens gå längre vill bara åka vagnen så något är inte som det ska vara.

Nu ska jag fortsätta hjälpa Johan i köket han håller på och rensar i vertygslådan och jag sitter här och översätter en manual ifrån engelska till svenska hittade våran multikontroll i bokhyllan som svärmor ska få eftersom hennes tvdosa har pajat ibland blir man förvånad vad bra engelska man kan när man sätter sig med det. Hoppas bara att Johan fattar vad jag skrivit.haha.

Ha en bra dag.

Kram
2010-01-02
 12:43:42

Ingen bra början på 2010

God middag fast de är det inte här men finns säkert dom som har de jätte bra där ute :D

Igår var en lugn o seg dag hade en mycket trevlig nyårsafton och besöket gick hem kl 23 då hade barnen däckat i soffan och det var lika bra att göra så annars hade det lilla livet blivit livrädd om man ska gå ut efter 00 då alla raketer var. Vi gick själva i säng runt 01 för då orkade inte mina ögon vara vakna mera.

Idag är en väldigt seg dag jag o Emilia är magsjuka så vi tar det allmänt lugnt ligger i soffan och kollar på drömmarnasträdgård Emilias älsklings program,Emilia började spy vid 23 igår och har gjort de två gånger till nu på morgonen och jag har med kramat porslinsguden men Johan o Casper verkar friska dom har flytt fältet idag fast jag hade gärna sett att dom var hemma med så jag kunde få gå o sova lite för känner mig verkligen trött och slut. Hatar att vara magsjuk är det värsta som finns.

Nu ska jag återgå till den kära soffan.

Hoppas att ni har en bra dag.

Kram