2009-08-31
 22:59:11

God natt!

Ja nu säger jag god natt för idag känner mig sliten som vanligt o min lilla dam är vaken där uppe som vanligt känns det som.suck. Får räkna med att de kommer att bli lika jobbigt i natt så har jag inte några förhoppningar o i fall jag får sova så är det ju bara ett plus. Svärmor gick just och hon fick med sig några kort till det hon skulle göra dock hade jag inte så många men det blir nog bra ändå.

Har ätit lite bullar o kollat på tv. Just nu sitter min kära make och kollar på när den berömde Zlatan spelar i Barcelona går ju bra än så länge i alla fall dom leder med 2-0 och jag ska som sagt packa ihop mig för sängen hoppas att detta hemska väder som härjar utanför slutar tills imorgon för det regnar ganska rejält ute faktiskt o blåser gör det med.Kanske får jag inviga mina regnkläder imorgon om detta håller i sig. Har haft jackan ett par gånger men har inte behövt använda byxorna.

God natt o sov så gott.
Kram
2009-08-31
 19:08:05

Jösses vad kul

Hej!

Herregud vad jag skrattade åt Casper trodde jag skulle dö. han hade varit på toan o skulle bortsa tänderna o han brukar alltid ställa sig på toa locket fast i detta fallet skulle han sätta sig på toaletten men han hade glömt att stänga locket så ungen bara försvann ner i toan o kom inte upp. Stackarn såg helt chockad ut med tandkräm i hela munnen.

Han blev så chockad så han bara skrek att han var blöt i rumpan sen när han hade lugnat sig lite så skrattade han själv åt att han hadde ramlat ner i toan fattar inte hur han kunde göra det han har ju alltid stått på toa locket och borstat tänderna han hade nog alldeles för brottom i detta fallet. Fick så ont i magen av allt skrattande inte kul för honom att bli skrattat åt men han skrattade åt sig själv när han hade lugnat ner sig lite o fått av sig byxorna som var blöta :D

Nu ska jag sätta mig o gå igenom en massa kort svärmor ville ha några kort o göra kollage på vet inte vad hon skulle ha de till riktigt men stumpan fyller ju snart år så det kanske har något med det o göra =) Nej nu ska jag ta tag i korterna innan hon kommer så jag får det klart kanske skriver lite mera senare om jag orkar o hinner eller om jag somnar i soffan =)

Kram!!
2009-08-31
 14:59:11

Måste vara höst

Hej!

Det måste vara dokumenterat nu att hösten är här eller i alla fall höst stormarna för jösses vad det blåser och har gjort i flera dagar är jätte jobbigt att cykla hem i motvind med ca 30kg bakvikt :( idag orkade jag faktiskt inte cykla upp för backen fick leda cykeln den sista biten blev ändå genomsvettig :( Men det gör ju gott för kroppen att röra på sig så man ska väl inte gnälla. Har varit hemma i ca 15 minuter och Emilia sitter o leker med en traktor på golvet och Casper gör sin favorit syssla just nu stå o diska i badrummet går dock inte att ha någon tvål där inne längre för han öppnar korken på tvålen och blandar den med vatten är ju inte jätte skoj om man precis har köpt en ny. Så ska han ha tvål så får han be om det nu för tiden men har ingen lust att köpa tvål stup i kvarten som bara rinner ner i avloppet ändå.

Blev inte mycket till att vika tvätt för min del jag orkade inte helt enkelt sälde mig o gjorde lite lunch blev pannkakor o sylt var himla gott. Vart massa smet kvar så idag blir det köttfärsås och pannkaka till middag man får välja helt enkelt :D hoppas dock att köttfärsen har tinat ordentligt var väldigt sen med att ta fram den glömde bort :( men det här med mat är tråkigt varje dag att faktiskt veta vad man ska äta frågade Johan innan vad vi skulle äta vet inte vad tycker du får man till svar :S hmm var ju inte de ja ville veta =) Emilia sitter o säger nam nam o blev jätte förbannad frågade om hon var hungirg ja svarar hon då så jag får fixa något litet mellanmål eftersom vi ska äta middag om ca 1½ timme. Ha de bra så länge

Kram
2009-08-31
 11:05:55

Måndag !

Hejsan!

Ja i natt blev det inte många knop med sömn som jag hade förstått eftersom hon redan vaknade när jag la mig kl 4 var ja upp sista gången så när Casper kom vid sju så var jag ganska trött märkte knappt att Johan gick till jobbet önskar verkligen att dom kan göra något åt detta när vi ska dit den 22a för de är en pina just nu. Blir en himla ond cirkel Emilia var inte alltför glad när jag väckte henne vid åtta imorse. Annars har jag inte gjort så himla mycket varit på arbetsförmedlingen och fått en massa tider så bara att sätta igång o rulla när man ändå är i farten ska ner till jysk och fråga om jag kan få en praktik plats där har alltid velat testa på att jobba där och just nu så har arbetsförmedlingen att man kan söka en praktikplats i 8 veckor och få 3000 kr i månaden är ju i alla fall bättre än inget om man lyckas hitta en praktikplats och om dom trivs med en kanske man kan få chans till att jobba vidare som timvikarier eller dyligt.

Nej nu kallar världens tvätt berg uppe i sovrumet och sen är det snart dags att hämta dom små trollen igen.
Ha en bra dag!

Kram
2009-08-30
 21:38:11

Seg kväll!

Ja de kan man lugnt säga att de är Casper han satt i badet i säkert 30 minuter han vägrade gå upp men vad gör de han var bara lite skrynklig :D inte fick vi hjälpa honom heller han skulle torka sig själv och tog på sig sin pyjamas själv utan att krångla han ropade mamma du behöver inte komma upp jag klarar det själv :D och det kunde han ju :D Jag själv tog mig ett bad med kände att jag vet i behov av det för jag kände mig extremt seg o gör de ännu känns inte som om jag har vaknat idag riktigt känns som halva jag ligger kvar i sängen o sover är hemskt när man är så trött.


Efter jag hade badat klart så var det dags att fixa kvällsfika till barnen och sen mer eller mindre slänga dom i säng Emilia var grinig idag hua hon vägrade sova middag idag så då blir hon jätte trött o gnällig på kvällen så det är inte kul men man förstår ju att det blir så för hon behöver ju sova. Emilia fick lägga sig runt kvart i sju som vanligt och Casper han satt o kollade på svampbob fyrkan till kl var sju sen så var det till o slänga honom i säng han var så trött när han satt o kollade på tvn så ögonen gick nästan ihop av sig själv han var på väg att somna ett antal gånger men han ville inte gå o lägga sig innan programet var slut så envis var han :D Nu sover dom båda gott eller visst inte Emilia började precis prata men jag vet inte om det var i sömnen eller om hon har vaknat. Fast de låter så suck jag som tänkte att jag skulle ta o gå o lägga mig och sova gott i ett par timmar innan hon vaknade. Men så vart de visst inte :(

Här är i alla fall en länk på cykelturen som Casper o Johan hade idag.

Ha en bra kväll o natt.

Kram
2009-08-30
 16:12:30

Dagen har farit iväg i susande fart.

Hej!

Denna dagen har varit seg men ändå gått ganska fort har haft ont i magen stor sett hela dagen men jag tror de är av löken vi hade till tacosen igår för den var riktigt stark. Emma o Jonte gick hem vid 11 tiden sen satte vi fart i en farlig fart och började städa o dammsuga samt att jag diskade osv var behövligt var massa grus i hallen var helt otroligt. Sen kl 12.00 då ringde svärmor och då kom hon och Johans syster och systerson samt att hon hade barnbarnet hos sig så Casper och hon har lekt som tusan här ett par timmar och han är trött nu vill jag lova har varit full fart hela dagen från det att han gick upp.

När dom gått så gjorde vi lite mat värmde tacos som var kvar sen gick vi ut tog bort stödhjulen på Caspers cykel så nu har han övat så det stått härliga till men han har fatiskt varit väldigt duktig.Från att inte ha någon balans alls till att kunna cykla en liten bit utan att Johan höll honom i armen han har ramlat ett par gånger men han slog sig inte. Just nu sitter han i badet och grejar han blev så svettig så han ville bada Emilia hon sitter här på golvet o leker med en båt.

Tog en massa kort ifrån när Casper cyklade men har inte laddat över kortena ännu gör de ikväll om jag kommer ihåg. Ikväll så tänkt vi ta de väldigt lugnt har verkligen varit full fart denna helgen var längesedan som vi hade så mycket o göra på en helg. Men skönt de med att man har o göra men tiden går så fort bara o helgen med för den delen.

Ha de bra.
Kram
2009-08-30
 07:16:49

god morgon!

Hejsan!

Har sovit dåligt i natt för de har varit sånt liv på grannen som hade fest de lät som om dom var i vårat sovrum o spelade o sjöng tror att dom höll på med singstar eller något dyligt men det var ett jäkla liv sen så sprang dom in o ut på gaten o slogi ytterdörren hela tiden.Tur de inte är sånt liv varje gång.

Igår kväll så hade vi Emma och Jonathan på besök och vi åt tacos o kollade på tv.Barnen badade tillsammans och sen så gick dom o la sig och sov dom tyckte de var skoj att få sova inne i Caspers rum dom busade lite sen så somnade dom lugnt och vaknade nu kl 06.15 jag hörde att en katt mjauade då hade jonte fått tag på en telefon som låg på bänken i Caspers rum. Nu ska jag ta o bege mig ner och greja lite. Men vi hörs senare.

Kram
2009-08-29
 15:26:15

tjing tjing

Hejsan!


Vilket konstigt väder vi har de är blå himmel samt att de ösregnar helt plötsligt barnen är just nu ute med farmor o leker dom har saknat henne då hon har varit på semester i 1 vecka med barnens faster. SÅ hon var efterlängtad när hon kom o hälsade på sen så hade hon till o med glass med sig :D vi har annras idag inte gjort så mycket var ner på stan en sväng sen gick vi hem. Nu har vi precvis varit o köpt det som fattades för att äta tacos ikväll måste bara få ordning på ljudet på tvn för det är så konstigt när man kör via datorn ut igenom högtalarna de låter så konstigt som om dom pratar i en låda.hehe.

Ska nu sätta igång med att greja med det och sen ska jag börja hacka grönsaker tycker de är det mesta tiden det tar när man ska äta tacos ska bli gott ja är hungrig redan o är ett tag kvar tills vi ska äta men det var längesedan vi åt tacos kommer inte ens ihåg när vi gjorde det. Jo föresten det gjorde vi ju när vi var i jönköping o träffade ett par kompisar.

Ha en bra dag de som återstår o så hörs vi kanske ikväll om ja hinner uppdatera.

Kram
2009-08-29
 07:24:04

God morgon!

Ja god morgon men de är inte lätt att sova när en tar upp hela min säng plus snott mitt täcke och den ena snarkar mig i örat så jag trog och gick upp för jag kunde verkligen inte sova mera. Kl 4 imorse så kom Casper till mig o la sig han somnade nog om nu när klockan var 06 så jag hoppas att han sover en liten stund till hör o häpna så somnade han utan nappen jag vet inte ens vart den är troligen så ligger den i hans rum. Men jag vet ju innerst inne att vi borde sluta med den men när han blir hystersik o ser svart så är de inte kul.

Emilia har sovit rätt ok har varit upp ett antal gånger men det är ju nästan vanesak nu för tiden. Idag så ska vi gå på teknikensdag på torget ser dock att de mer eller mindre ösregnar ute just för tillfället så det blir nog till att klä på sig ordentligt så man inte fryser o blir blöt. Sen så ska vi handla lite saker som fattars för att äta tacos ska ha middags besök idag och så tänkte vi kolla på en film om vi orkar.hehe. Men jag vill gärna se män som hatar kvinnor tycker att den verkar ganska mörk alltså dyster men kanske den inte är Johan sa igår att det var 1,2 miljoner som hade sett den så då måste den väl vara bra ?! Återstår o se om vi kikar på den.

Nu ska jag sätta mig o surfa ute i rymden i lugn o ro och njuta av att de är tyst o lugnt o kan vakna i min egen takt.
Kram O Hej
2009-08-28
 20:37:10

Kväll igen!

God kväll!

Dagen den bara försvann någonstans på vägen. Jag har lagat mat och sen så hände det inte jätte mycket mera nu ikväll Emma o Jonte kom förbi en sväng och drack lite kaffe och babblade lite :D Stackarn blev dyngsur mer eller mindre när dom gick hit för jösses vad det har regnat här o då vill ja inte säga lite heller det kom tillbaka flera gånger så var säkert något åskoväder som drog runt för det har varit äckligt kvavt idag jag har svettats mer eller mindre hela tiden för att inte prata om när vi åt middag svetten bara rann i pannan o jag vet inte varför. Jag har blivit väldigt varm i kroppen det senaste året så jag vet iinte vad det beror på men kanske blir så när man blir äldre *haha*

Idag har dom även premiär för nattklubb på det nya mat haket här i stan så jag anatar att de kommer att bli livat i natt om man säger som så här när pluto fanns så var det alltid en massa gap o skrik på gågatan på nätterna har varit lugnt ett tag men nu sen denna öppnade har det varit mera liv på kvällen på helgerna.och nu ska dom dessutom öppna natt klubb o på en löningshelg kan de blir värre?!? Hoppas dock att vi får sova hyfsat bra i natt.

Nu har jag precis pratat med min mor i telefon som hostar så hon skulle spy stackarn. Nu täntke jag att ja skulle ta o kika lite på tvn och försöka att bränna en skiva eller om jag kan lägga över den på något usb minne om jag har något vill säga.

Ha en bra kväll!

Kram o hej
2009-08-28
 14:28:56

Hejsan!

Hej på er!

Har inte hunnit blogga idag har varit fullt upp men det brukar det vara när Johan är hemma o ledig ifrån jobbet man vill lixom inte sitta vid datorn o uggla då eller hemma heller för den delen.För tillfället så är han o hjälper en farbror med något o skulle få med sig en massa plommon hem som barnen älskar :D Så jag passar på att skriva lite innan han har kommit hem.Imorse när vi vaknade så duschade vi hela familjen fast inte samtidigt hade nog inte fått plats i det lilla badkaret vi har :D Sen åt vi frukost o jag tog hand om gårdagens disk om jag var slö o inte orkade med riktigt men nu är bänken fin igen tills jag ska sätta igång med middagen om en stund tror bestämt att jag ska göra potatisgratäng idag med något gott till får se vad det blir för något vet inte riktigt vad jag har i frysen.

Efter vi hade ätit frukost så begav vi oss till till famlijecentralen på öppna förskolan och där var vi till kl var 13.00 sen gick Johan upp tiill optikern och fixade sina glasögon vilket var välbehövligt för dom där plast sakerna som sitter vid näsan hade gått sönder. Sen åkte Johan iväg och vi tog oss en promenad till biblioteket och lämnade och lånade lite nya böcker barnen tycker de är kul att när man läser för dom så det har jag börjat göra mera nu än jag gjrode innan Emilia tycker ju att de är lite roligare nu med lånade även två spel till vårat ps2 så jag hoppas dom är roligare än dom förra jag lånade.

Nu ska jag sätta igång med matlagningen så får jag se vad de blir för något gott till gratängen :D
Ha en bra dag så hörs vi ikväll.
Kram
2009-08-27
 22:06:32

Vart tog tiden vägen!?

Hej!


Vart tog den gamla goda tiden vägen då man inte kände att man hade alla måsten och vart tog orken vägen tappade man den på vägen när man har blivit vuxen? känner bara att jag har tappat mig själv någonstans på vägen. Har ingen ork till något just nu känner mig som en usel mamma de gör jag verkligen men jag vet att mina barn har det bra och det går ingen nöd på dom bara det att jag känner mig lost helt enkelt. Men jag tror att de har varit för mycket i våra liv dom senaste åren och jag skulle gärna vilja hitta tillbaka till den Ida jag var innan allt drog igång o jag började må dåligt. Har mått bra hela sommaren men det verkar som om min kära depression är på väg tillbaka till mig. Alla dessa sömnlösa nätter har säkert en bidragande orsak och det hela tiden gnager i huvudet att man måste hitta ett arbete måste hitta en billigare bostad eftersom det är ohålbart i längden men vi hankar oss fram det har vi alltid gjort på ett eller annat sätt så det går ingen nöd på oss men det är jobbigt att inte kunna kanske göra allt de man vill.

Lusten till att vilja vara mera än mamma den har försvunnit den med känner att jag har inget självförtroende sen barnen kom min kropp är inte alls som den var innan och eftersom jag har tappat 20 kg så är allt förändrat på alla sätt i vis. Ska de inte vara så att man ska bli piggare o må bättre när man går ner i vikt?!? Visst jag är nöjd med hur jag ser ut men jag trivs inte med mig själv. Vet att vissa säkert skulle säga sluta att tycka synd om dig själv men just nu känner jag att de är de jag vill göra måste göra det för att jag sedan ska kunna gå vidare o må bättre de är så jag fungerar och har alltid gjort. Men jag är dålig på att faktiskt visa att jag mår dåligt och går in i miitt egna skal o stänger in mig. Vill inte göra det för jag vet att jag kommer att gå in i väggen har gjort det innan o kommer säkert att hamna på samma ställe igen eftersom jag omvedvetet sluter mig själv.

Hoppas ni alla har haft en bra kväll! Nu ska jag krypa o lägga mig hos Johan i soffan o kolla på tv en stund innan de är dags att gå o lägga sig fast borde nog göra det redan nu då jag är ganska trött men somnar säkert i soffan.

Kram
2009-08-27
 14:54:50

Blåsigt värre

God dag!

Ja jösses vad det blåter ute det var måtligt jobbigt att cykla emot motvind hela vägen hem var så både jag o barnen höll på o blåsa av cykeln dagen annars har flytit på rätt ok har varit sliten idag med börjar kännas att de har varit en jobbig vecka. Idag är det torsdag o det innebär att imorgon är Johan ledig :D hoppas ja i alla fall för han pratade om att han skulle jobba imorgon men som jag känner just nu så hade jag gärna haft honom hemma imorgon helgen blir så mycket längre när han är ledig på fredagen.

Ringde även barnmotagningen som jag pratade om innan elle ja skrev bvc men hon hänvisade mig vidare dit bara för att hon skulle få träffa en barn läkare. Sköterskan jag pratade med sa att Emilia kanske har brist på sömnhormon och att de är det som gör att hon sover så himla oroligt på nätterna hon förstår kanske inte att det är natt osv så vi får se vad läkaren säger vi fick en tid den 21 i alla fall känns lite långt men ja det får lov att gå ändå hon är ju inte akut sjuk direkt hon har ju haft detta problemet länge dock har det blivit väldigt mycket värre det senaste halvåret.

Just nu händer inte mycket här barnen sitter i sina stolar och äter bullar till mellanmål och tittar på teletubbis Emilia kom själv med dosan och visade att hon ville titta på tv o hon tog faktiskt rätt dosa med .D ska snart ta o börja med maten blir fisk i ugnen med potatis mos är slö idag :D men fisk är gott =)

Kram
2009-08-27
 07:43:34

NEEJ Jag orkar inte mera

Hej!

Vill inte säga god morgon för de är det inte är måtligt trött på att Emilia vaknar ca 15 gånger per natt o hon är ju inte glad heller utan de är hysterisk på engång och jag är helt död varje morgon o seg o trött hela dagarna samt att Emilia blir inte rolig hennes 2års trots blir ju inte direkt bättre av att hon är så trött. Är ju inte varje dag som hon sover middag inte på dagis tex men även om hon inte sover så börjar hon krångla vid 22 o sen håller hon på till o från till kl är 03 ca så när de väl är dags att gå upp när Casper vaknar. Man är ju inte riktigt på hugget precis. Nej nu får det vara ett slut på detta måste få någon hjälp då jag vet att bvc har pratat om det så jag ska ringa dit nu kl 08 för att prata med henne om hur vi ska göra.

Nu måste jag gå o väcka mitt troll som antagligen inte kommer att vara allt för glad på mig just nu.
Ha de bra

kram
2009-08-26
 21:18:54

God kväll!

Hejsan!

Det blev full fart här idag trots att jag kände mig så rastlös imorse och min dystra upptäckt mitt på dagen när jag stod mitt uppe i bullbak och muffinsbak med barnen kunde tyvär inte ta några kort eftersom vi alla var så kladdiga men det vart gott och Emilia gillade att få sitta med en egen kavel även om den var stor och otymplig så tyckte hon det var skoj. Så om någon läser detta så önskar sig min lilla gumma ett baksett med kavel i present nu när hon fyller år den 14e*vinkar lite lätt*

När jag precis var klar me det så satte jag mig på facebook en snabbis och skulle bara kika då skrev Emma till mig o frågade vad vi gjorde och om hon o Jonte fick komma över en sväng sagt o gjort dom kom när kl var 15 och vi fikade och babblade.Barnen lekte bra ihop var riktigt trevligt det är faktiskt första gången vi träffas utanför mamma gruppen som vi lärde känna varandra på för evigheter sedan så känns skoj att vi kan umgås nu när hon bor i stan och allt var mycket trevligt gör jag gärna om igen :D dom var kvar till kl var 19 då skulle dom hem o nana samt att våra barn med skulle hoppa i säng. Casper somnade på två röda och Emilia var det värre med hon låg o skrek ett bra tag för att hon skulle upp o leka mera men efter mycket om om men och springande in o ut ur hennes rum så somnade hon.Jag såg på henne att hon var trött så var ingen mening med att ta upp henne tror till o med att hon kanske var övertrött.

Nu ikväll har vi inte gjrot mycket alls jag har skrivit i en massa viktiga papper som ska iväg imorgon o jag håller på med min eviga tvätt förtfarande har bara en maskin kvar som ska in i tumlaren så nu ska jag lägga mig i soffan och bara vara känner mig sliten.

Kram o god kväll o natt
2009-08-26
 13:16:40

Som jag antog

Hej!

Ja man ska inte förvänta sig något och inte göra saker som gör att man hoppas det går bara i stöpet ändå. Huset blir det inget med så nu får vi leta efter en annan lägenhet i stället o det vet vi ju sen innan hur lätt det är*not* för jag vägrar att bo kvar här då flyttar jag hellre en bit utanför stan för att slippa denna dyra hyran så vi får ta o tänka om helt enkelt så ja det får bli som det blir med allt.

2009-08-26
 09:02:13

Morning

God morgon!

Fast egentligen vet jag inte om det är en god morgon.Har sovit jätte dåligt bara legat o snurrat runt. Emilia har varit vaken ett par gånger o sen när jag sov som skönast efter Johan hade gått till jobbet så vaknar jag av världens dundrande utanför :( då är det dom där förbenade gubbarna på uteplatsen som har dragit igång och lastat en massa sand till uteplatsen med den berömda kranen o det dundrade inte lite heller.Borde dom inte kunna tänka att vissa kanske sover ja jag hoppas att dom blir klara denna veckan så man slipper det där öväsendet.

Jag har drömmt en massa konstigt inatt om hus o ja jag vet inte allt vill bara att man kan få ett besked på hur det går med allt hoppas så innerligt på att huset blir vårat o allt i huvudet kretsar kring det där dumma huset :( men drömmen hade varit det att få huset men ja ibland blir det väl inte som man tänkt sig antar jag.

Idag står det på schemat att städa lite o tvätta en massa smuts tvätt som har blivit ett berg i korgen. Det är inte direkt muntert väder ute idag det är regn ute så ja det är inget ute väder precis men vi får se vad tiden räcker till om vi hinner gå ut en sväng när tvätten är klar.

Ha en bra dag!
Kram
2009-08-25
 21:59:23

Kortfattat inlägg

God kväll!

Skriver bara lite kort då jag sitter med världens huvudvärk kan knappt itne ens titta blir galen på detta hatar att ha så här ont i huvudet så nu tänker jag gå o lägga mig och hoppas på att det släpper i natt tog precis två alvedon till.

Annars har dagen varit hyfsad varit rätt så slappt eftersom ja har haft huvudvärk hela dagen o inte orkat ta mig för något har bara lagt in lite tvätt i garderoberna o bäddat rent i våran säng för det såg för hemskt ut eftersom Johan är så dålig i sin psoreasis så ville inte jag ligga det som var i sängen innan. Barnen hade haft det bra på dagis idag Emilia vägrade dock att sova som vanligt så hon var lite jobbig när vi kom hem men då är det bra att teletubbis finns :D hon sitter snällt som ett ljus o kika på tvn en bra stund så hon hinner varva av sig det värsta. Har även idag fått hem två stolar som är ifrån min mor o far till barnen som jag pratade om att jag lagt undan på jysk dom var så söta där dom satt så nu hoppas jag att dom inte bråkar allt för mycket i soffan när dom kan sitta där o titta på tvn det är det som varit det största problemet så det var en perfekt present. barnen tackar så mycket :D

Avslutar med ett kort på mina små så blir det sängen här sedan.Ha en bra kväll de som återstår så hörs vi imorgon Kram


Stor antusiasm från Caspers sida vad är det i lådan :D        Barnen sitter i stolarna och njuter Emilia äter kvälls välling :D


Färdigmonterade o fina :D                                                       Emilia är med o inspekterar på sitt sätt 
2009-08-25
 08:12:12

Morgon =)

God morgon!

Natten har varit hyfsat lugn Emilia vaknade vid tolv och gallskrek som en galning o hon ville inte ha någon mat utan hon bara låg där o skrek men sen tände jag lampan och då slutade hon skrika så jag tror att våran lilla dam har gått o bliivit rädd för mörkret.Casper han har sovit gott i natt han var upp vid 22 och behövde kissa sen så somnade han om gott igen o vaknade med ett ryck halv sju av att Johan tappade en sak i golvet och då började Casper ropa mamma mamma vart har du tagit vägen han trodde väl at jag gick eller något. Men han lugnade sig snabbt ändå.

Emilia verkar trötter idag men hon kanske inte har kommit igång ordentligt jag väckte ju henne 30 tidigare än jag brukar göra för att i hopp om få henne att sova på dagis så hon okar med sig själv på kvällen sedan. Nu på morgonen har dom kommit hit med en jätte lyftkran som håller på och grejar på baksidan med att få bort all jord från uteplatsen. Jag vet att dom har klagat på att det regnar in i konditoriet som ligger under taket och att han får vattensakador där inne så det är nog därför som dom gör om men det har dom pratat om i 2 år att göra om där så nu har det bäl blivit av antar jag :D alla våra möbler ligger uppslängda på taket. Det tråkiga är bara att om det blir fint väder i helgen så har vi nog ingenstans att sitta :(

Nu ska jag packa mig iväg till dagis och hoppas att dagen blir bra med hus besked osv. vet dock inte hur länge en budgivning brukar hålla på !?!? Ska idag även hämta två stolar jag har lagt undan till barnen på jysk sen vet jag inte mycket mera vad som händer får se vad dagen har att erbjuda.

Ha en bra dag!
Kram
2009-08-24
 19:09:30

Åh jag vill ha :D

God kväll!

Huset vi var o kikade på var jätte fint men det var mycket på det att göra men det kommer att bli bra om det blir vårat imorgon så startar budgivningen och den ska vi följa med intresse och bara bestämma oss för vad vi är villiga att ge som högsta bud för det är som sagt saker som behöver göras i ordning på det hade bla varit en vattenläcka i taket på uterummet och det hade dom åtgärdat men det var väldigt fult i taket efter det så behövs målas. Detta var första gången i hela mitt liv som jag har varit med och kollat på ett hus som är för min egen skull. Drömmen är ju att ha ett hus och med de läget så tycker jag att de är rätt ok

Barnen var vädldigt duktiga på visningen dom skötte sig jätte fint dom gick och tittade med spända ögon Casper tyckte att de var kul att titta och vi frågade Casper om han ville bo i det huset ja det kan vi väl köpa svarade han då :D Nu har vi precis lagt våra små troll dom var trötta som tusan så dom somnade på engång. Idag har det varit riktigt varmt här men mysigt med lite sommar värme innan den försvinner för gott :D

Nu ska jag o Johan sätta oss att diskutera lite så får vi se vad vi bestämmer oss för.
Kram o hej
2009-08-24
 11:35:52

Halloj!

Hejsan!

Inatt var verkligen ingen rolig natt puh. Casper han kom nog säkert 10 gånger och frågade om det ena och det andra mest var det att det var för mörkt och att han ville ha hjälp med täcket att ha lampan tänd hjälper inte för han springer fram o tillbaka i alla fall. När han väl somnade så ja då vaknade nästa o höll låda ett par timmar suck.jaja så är det att vara förälder det blir väl bättre när dom blir större.

Annars idag har jag inte gjort mycket faktiskt orkar inte riktigt ta mig för något men måste fixa något att äta för magen börjar att kurra sen ska jag bege mig ut till jysk o kolla på två stolar till barnen som var i bladet denna veckan som vi har tänkt köpa jätte länge så det får bli en present till Emilias födelsedag i hopp om att dom slutar att klättra i soffan och så kan Casper sitta i sin stol och äta sitt kvällsfika så slipper han spilla i soffan.Hoppas det blir en bra lösning. Fick nyss reda på en sak av min mor och jag säger bara grattis eftersom jag vet att de är lite hemligt ännu hoppas du vet vem jag menar :D

Idag är det husvisningen kl 16 och det ska bli kul att se hur det går alltid spännande och se.
Nej nu måste jag göra något o äta innan magen kurrar ihjäl sig.

Kram o hej
2009-08-23
 20:21:03

Dagarna rusar iväg som vanligt

God kväll!

Idag så tog vi oss lite sovmorgon Casper vaknade kl 07 och satt då o tittade på tv till klockan var 08 och då vaknade även Emilia men jag o Johan gick inte upp förns kl var 09 barnen lekte så bra i Caspers rum så vi vilade lite till :D behöver man ibland. När vi låg där i sängen så bestämde vi oss för att åka och handla mat i Borås för det ekade tomt i både kylen o frysen så vi tänkte att nu måste vi handla och eftersom dom har större förpackningar . Vi fick även med oss Emma i bilen till Borås som skulle hämta sin son hos mormor så slapp hon ta bussen trevligt med lite sällskap så där hastigt o lustigt :D

När vi kom till Borås så var det någon utstälning på bilar som var hur stylade som helst och dom försökte överösta varandra men musik Casper blev lite rädd så jag o barnen gick lite på sidan medans Johan gick och suktade efter bilarna :D Sen gick vi lite inne på rusta och kikade på inredning har vi aldrig gjort innan men ja o Johan har nog ganska samma smak på saker o ting så de känns ju bra :D vi åt även en burgare på max det var mums :D

Här är korterna jag lovade igår

Sen när vi kom hem så packade vi in all mat i kyl o frys delade upp det styckvis och sen satte vi oss i soffan en stund och gick sedan ut på en go promenad Casper fick cykla på sin cykel och han är lite hafsig när han cyklar han kollar ner i marken i stället för att kolla frammåt osv men han blir bättre o bättre bara att han ska lära sig att cykla utan stödhjul men det kommer väl de med. Sen blev det kvälls fika kräm o mjölk och barnen tittade på bolibompa och sen hoppade Casper in i ett snabb bad och Emilia somnade redan 18.30 för hon var grymt trött hon sov ingen middag idag hon total vägrade så hon var lite grinig på slutet så det var bara o lägga henne tidigare idag. Nu ska jag fixa lite inför dagis imorgon o sen ska vi nog kolla på någon film eller så ska jag bara slappa i soffan.

Ha en bra dag!

Kram
2009-08-22
 20:36:36

Kväll igen

Hejsan

Denna dagen har inte hänt så mycket annat än det jag skrev om innan. När Johan kom hem så åt vi lite mat sen så åkte Casper och Johan iväg till sin bror och jag o Emilia var hemma och kollade på teletubbies på film som hon bokstavligt talar älskar att titta på hon är annars intresserad av att kolla på tvn men det och drömmarnas trädgård är hennes favissar :D
sen så hämtade jag mina kläder som hade kommit på posten och dom passade perfekt så nu slipper jag bli blöt när jag cyklar till dagis återstår o se om dom håller borta vätan med men det visar sig men man blir inte genomblöt i alla fall och om man vill gå ut så behöver man inte oroa sig över att bli blöt barnen älskar ju vatten så då slipper en annan o bli kanon blöt.

Nu ikväll har jag bara tagit mig en dusch sen så har jag suttit här o knapprat lite o nu tänkte jag att jag skulle titta lite på tv vet inte vad det finns på den men det återstår o se kanske bli tidig kväll med det återstår o se.

Ha de bra så hörs vi :D

Kram
2009-08-22
 13:27:18

God middag!

Hejsan!

Här har det inte hänt så värst vidare mycket idag har varit ut på baklucke loppis och tittat som dom hade på dagis vi skulle ha varit med där men vi kände att orken inte infinner sig för någon utav oss. Jag känner mig mer eller mindre död i kroppen har ont överallt och känner mig helt seg i huvudet. vet inte vad det beror på men hoppas det går över snart. Johan han är trött han med idag men allt kommer väl i kapp en förr eller senare.

Efter vi hade varit på dagis och kikat så åkte vi till stan igen och parkerade bilen och gick ner till strandpromenaden och har varit där ett par timmar och kollat på något som heter bryggans dag. Johan han har åkt ribbbåt och Casper o Emilia har hoppat hopp borg bilder kommer ikväll. Just nu så är Johan och klipper gräs och jag ser ute nu att regnet kommer när som så jag hoppas att han hinner klart.Emilia hon somnade av all uppstådelse och Casper är trött han med han har lagt sig i våran sägn där uppe och kollar på favoriten svampbob fyrkan han bad om det själv och då kan man ju inte neka när han bad så snällt. När Johan kommer hem så ska vi faktiskt köpa oss en pizza ingen av oss orkar laga mat och sen är det ganska tomt i både kyl o frys just nu så idag får det blir pizza så kanske vi lyxar på något gott till kvällen när barnen har somnat.Det är ju trots allt lördag idag.

Nu ska jag passa på o vila lite med har slagit på tvn och ska nu kolla på friidrott. Oj jösses nu kom regnet det bara öser ner stackars Johan hoppas dock han har hunnit klart.

Ha en bra dag
Kram
2009-08-21
 22:03:25

Husvisning :D

Hej igen!


Kom på att jag har ju totalt glömt bort att berätta att på måndag ska vi gå på husvisning se huset här så på måndag kl 16-17 är det husvisning så får vi se vad det blir av det men det är perfekt på alla sätt känns det som visst lite o göra med det men en stor trädgård och bara ca 1 minuts gångväg till dagis och Johan har typ 100 meter till jobbet det ligger i det området som vi bodde innan i och jag trivdes så himla bra där så att få komma dit igen vore underbart och sen så äga sitt eget hus hade varit helt underbart. Men jag hoppas inte på något innan affären är i hamnen då jag vet att de är lätt att bli blåst på målsnöret sen så får det ju givetvis inte gå upp i pris för mycket heller.

Nu ska jag gå o ställa mig i en ducsh och sen krypa ner i min egen säng det ska bli skönt.
God natt  hörs imorgon!

Kram
2009-08-21
 20:11:52

Hem ljuva hem

God kväll!

Nu sitter jag hemma i soffan och skriver lite blogg :D barnen har somnat för 30 minuter sedan och Casper var jätte glad att se oss han sprang in i min famn som en galning när vi kom hem. Frågade honom vad det roligaste var med att vara med farmor och han svarade att det var att gå till dagis :D jag började skratta som tusan så mycket var hon värd hehe. Men han har haft det bra med farmor så det är det ingen tvekan om.

Imorse kl 06 ringde klockan och det var dags att gå upp och börja göra sig i ordning för att gå ut på hotellet och äta deras pang buffen till frukost Emilia var inte glad åt att bli väckt så tidigt men imorgon ska hon få sova gott om hon vill längre än till kl 06 :D vi åt frukosten och sen packade vi ihop våra saker på hotellet och chekade ut. Sen begav vi oss till sjukhuset och skulle träffa läkaren och göra ultraljud skulle gå snabbt sa dom. Men när vi kom dit till kl 08 så fick vi gå upp på ultraljud på engång tog kanske 15 minuter att göra det och sen skulle hennes doktor Håkan kolla på bilderna o sen skriva ut oss. Men det hade varit ett akut fall på natten som hade varit en stor operation som han hade varit med och opererat på så vi väntade och väntade sen skickade sköterskorna iväg oss till lekterapin bara för att Emilia började bli helt hopplös uppe på avdelningen och det kan man ju förstå sen efter typ 10 mintuter så ringer dom och säger att läkaren var på väg till avdelningen.

Men när vi kom dit fick vi vänta ytterligare 1timme på att han skulle dyka upp då hade han fått ett akut larm till iva så han var tvungen att gå dit. Men sen äntligen kl 11.30 kom han och tittade på Emilia och pratade lite fick även svart på vitt nu att Emilias hjärtfel är ärftligt har aldrig fått något svar på det innan så det var skönt att få reda på att det faktiskt är så. Sen pratade vi om den berömda svininfluenssan och han sa att Emilia borde ta vaccin för hon kan bli sämmre än dom andra eftersom hon har ett sjukt hjärta men som är väldigt starkt ändå men för att undvika att hon blir akut dålig.Sen så har hon ju även astma så han tyckte att de var en bra ide att ge henne det och att hela familjen tog det för hennes skull.

Han kände på hennes fötter för att kolla så hon hade puls och sen så skrev han ut oss. Så vi var fria att gå när vi ville men regnet utanför det bara ÖSTE ner o då menar jag inte lite.Så dom snälla sköterskorna gick och hämtade lunch till Emilia på avdelningen så hon fick äta lite och sen så hade det slutat regna så vi kunde gå till parkeringen och bege oss hemmåt. Emilia var riktigt slut så hon somnade när jag satte henne i stolen och vi packade in vagnen i bilen. Hon sov hela vägen hem utan att klaga en sekund när vi prakerade bilen så vaknade hon bra tajming :D.

Väl hemma så har vi inte gjort något direkt umgåts med Casper och har pratat med Ingmari en sväng sen åkte hon hem och vi har tittat på bolibompa och ätit popcorne sen somnade Emilia vid 18.45 och Casper fick ta en dusch och sen somnade han ca 19.15 så nu ska jag bara sitta i soffan och njuta av att vara hemma jag känner mig väldigt trött idag men är nog för att alla spänningar har släppt som har legat och grott i huvudet ett tag. Imorgon så ska vi gå ner på något som heter bryggans dag om det inte regnar för mycket sen ska Johan iväg och hjälpa till med en trädgård så jag o barnen kommer att vara hemma o ta det lugnt så att Emilia får komma till ro ordentligt för hon är väldigt orolig o man får inte lämna henne men det förstår jag mycket väl. Så jag hoppas att lämningen på dagis kommer att gå bra kom just på att jag totalt glömde fråga om hon fick gå på dagis så jag ska ringa till dom på måndag och fråga.

Ha en bra kväll det ska jag ha i soffan med kuddarna :D
Kram
2009-08-20
 21:36:29

Korten ja lovade

Här kommer adressen till albumet klicka här
2009-08-20
 21:27:33

Oj oj vilken låååång dag

God kväll!

jag känner mig väldigt seg just nu måste jag säga men de är väl kanske inte så konstigt när man har varit med om en massa som vi har varit idag.kl 10.30 åkte vi tillbaka till sjukhuset och kl 11.30 fick vi komma upp till Emilia på uppvaket och sitta där i ca 1 timme och sen vaknade hon och vi fick komma ner till avdelningen igen och där har hon sovit om vartannat och varit vaken en del men mestadels så har hon varit ganska trött o sovit hon har inte fått vara upp på benen och gått på 8 timmar så på slutet så var det lite kämpigt att få henne o vara i vagnen eftersom hon ville ju gå själv. Men pga blödningsrisken i ljumskarna så får man inte göra det eftersom dom har varit inne i både artärer och vener på henne så kan de lätt spricka upp och blöda om man går på det för tidigt. Det har varit en massa kontroller på henne varje halvtimme i 4 timmar Emilia blev lite less på sköterskorna till slut men det var ju för hennes bästa men hon är lite för liten för att fatta det :D

Vid 16 tiden fick vi komma upp på den avdelningen vi var på när Emilia opererades första gången och vi fick till o med samma rum snacka om ironi kändes väldigt konstigt att vara där igen faktiskt men man vande sig till slut Emilia var väldigt pigg uppe på avdelningen och satt och målade med vatten färger och lekte med lera och grejade men sen tappade hon tålamodet vid 18 tiden och ville verkligen upp o gå men dom sa att ni måste vänta till kl 19 o sen när klockan var 19 så sprang Emilia omkring som en galning :D sen fick vi åka tillbaka till hotellet för att äta kvällsmat och Emilia var väldigt trött under den tiden och tjatade flera gånger om att hon ville nana som hon säger. Sen när vi kom in på rummet så la vi henne i sin säng och hon somnade på två röda och har inte sagt ett ord sedan dess.

Operatioen har gått bra i övrigt läkaren fick gjrot det han ville och trycket vi klaffen ska vara 0 igentligen men Emilia hade 40 i trycksklinnad och 50 är gränsen dom har för att dom ska göra en operation på dom men nu är trycket nere i 18 så Emilia kommer troligen att behöva göra om detta igen men då kommer dom att koppla om och byta klaff med lungklaffen och sätta in en klaff ifrån en avliden om det kommer att bli aktuellt så får man ta det då. Nu ska jag gå o lägga mig känner mig sjukt trött. Kommer att lägga in bilder på facebook när jag har skrivit klart detta så jag lägger in aderssen när jag är klar.

Kram o tack för alla lycko önskningar vi har fått idag det betyder mycket. kram igen
2009-08-20
 08:56:13

Operation

Hej

Har precis lämnat Emilia på operation nu och jag hoppas att allt går bra känns lite konstigt att sitta här utan sin lilla tjej. troligen blir det 323 i natt eller så får vi permiss får se hur det går allting och om det blir som dom har tänkt sig dom skulle ringa ifrån avdelningen när Emilia låg på uppvaket så vi kunde gå upp till henne. Just nu sitter vi på hotellet och vilar lite skulle bara hämta skötväskan som vi glömde men vi gjorde oss ingen brådska med att åka tillbaka eftersom dom sa 2-3 timmar

När Emilia hade fått lite lugnande medel så skrattade hon som en tok fick något lycko rus :D sekunden senare så somnade hon gott i mina armar
2009-08-20
 04:20:36

Mitt i natten

Fy jag är trött emilia vaknade när klockan var 02 och fick lite välling men efter kl 03 så får hon inte äta bara dricka klar vätska till kl 06 och nu har hon legat i sin säng och vill ha mera välling sen 1 timme tillbaka hur grymt är inte det att inte få ge henne något mera.Jag är trött men kan inte sova när hon håller på o gnäller om vartannat och om ca 1-2 timmar så är det dags att gå upp och då lär man ju vara lagom seg. Tur att jag somnade tidigt igår så jag har fått sova någon timme extra i alla fall.

Kram
2009-08-19
 20:47:35

Lagt in lite kort

Har lagt in lite kort ifrån dagen på facebook här är länken
2009-08-19
 20:27:44

1a Sjukhus dagen

Hejsan!

Dagen började med att jag inte har sovit något alls i natt typ och låg vaken från klockan fem på morgonen sen vid 06 så tröttnade jag och gick upp och började göra i ordning det sista som vi skulle ha med oss.Sen kl 07.30 så satt vi i bilen på väg till dagis med Casper och sen åkte vi o lämnade bilstolen till ingmari så dom kan åka vart dom vill. Vi var framme här i Göteborg runt 9.15 så hade gott om tid att hitta till hjärtdagvården som vi har varit på nästan hela dagen. När vi kom dit så tog dom först blodtryck och ekg och det gick bra dom var nöjda tror jag för dom sa inget annat :D sen satte dom emla kräm på fötterna där dom skulle sticka henne för att sätta en kanyl hon hade inga andra bra kärl än i fötterna vet sen innan att hon är svårstucken. Sen kl 10.00 så var vi uppe på  323 där vi låg när Emilia var bebis och gjorde ultraljud på henne samt att doktorn frågade lite saker samt kände på magen o organen där inne om det var normalt och det var det nog för hon sa inget annat :D Sen gick vi ner till dagvården igen och då blev vi skickade på röntgen så sagt och gjort så knallade vi dit och fick vänta en stund på att få komma in men gick snabbt ändå. Emilia var väldigt duktig på att ligga stilla och tyckte nog det var lite spännande att det lyste en ruta på magen :D

Sen när det var klart så fick vi knata tillbaka till dagvården igen och där skulle dom ge sig på att sätta den där kanylen det gick ganska bra fast Emilia blev jätte jätte ledsen men mest för att hon blev fasthållen i benet medans sköterskan skulle ta blodprover med innan dom tejpade fast kanylen. Men att personalen kan göra sig så dumma och fjanta så får en annan att skratta Johan skrattade åt sköterskan som stod och dansade runt i rummet för att distrahera henne men tro det eller ej så funkade det faksitk :D Sen var det lite vila och lunch vi köpte en texmex tallrik till lunch på cafet som var nere vid ingången och Emilia fick korv och potatis mos men hon åt inte så jätte mycket av det utan fick sin välling och sen så somnade hon och sov en timme i vagnen. Hon var så trött så hon protesterade inte ens när jag gick runt med henne i koridoren i vagnen. Sen fick vi träffa narkos läkaren som pratade om sövningen osv om vi hade några frågor och det hade vi faktiskt inte konstigt nog :D Sen fick vi träffa själva läkaren som ska göra operationen imorgon och berättade hur det fick till och att det kanske inte lyckas att göra detta som dom har tänkt och då kommer det att bli en stor operation i stället så jag håller tummarna hårt för att det kommer att gå vägen imorgon. Sen fick vi gå hem fick svält tider och tid för operationen och när vi ska vara där imorgon så kl 07.30 så ska vi vara på avdelningen och sen kl 08.00 så är det opertaion.

Sen har vi tillbringat kvällen på sjukhuset och en vända på stan och kikat lite. Träffade ett par i från Stallar holmen utanför Eskistuna tror jag :S som jag har pratat med på nätet ett tag och även träffat förra gången när vi var på sjulkhuset innan semestern då deras dotter opererades tycker det är himla kul för deras dotter är född i maj 07 så det skiljer inte så himla mycket på dom i ålder men ändå är dom exakt lika långa o väger lika mycket är komiskt :D Vi åt världens kvällsbuffe här nu i kväll så jag är mätt ännu vi satt nog och åt och pratade i säkert 2 timmar var trevligt hoppas vi kan träffas snart igen. Nu sitter vi på rummet och Emilia har somnat vi var tvungen att ställa in hennes resesäng inne på toaletten för att hon skulle somna men vi ska bära ut henne hit ut när vi ska gå o lägga oss.Kommer att bli en tidig kväll då vi måste gå upp tidigt för att hinna få i oss i magen av morgon buffen innan vi beger oss till sjukhuset igen.

Kram och godnatt
2009-08-18
 19:08:03

God kväll!

Hej på er!

Har precis lagt dom små men Emilia verkar inte så intresserad av att sova precis så hoppas hon somnar hyfsat tidigt i alla fall. Hon fick sova efter dagis för hon var helt hopplös men det hade nog varit bättre om hon varit vaken men hade blivit mycket grin o gnäll då och det är med jobbigt så vet inte riktigt vad som är bäst :S
Har annars inte gjort så mycket har varit hemma och grejat mest tagit det lugnt lagat mat och ska nu fortsätta att packa väskan är inte riktigt klar ännu så jag måste ta tag i det så Johan får packa ner det i bilen så vi slipper det imorgon kommer att vara stressigt i alla fall antar jag. Nu tänkte jag sätta mig och titta på friidrott på tvn tycker det är skoj att kika på :D

Ha en bra kväll

Kram
2009-08-18
 12:34:53

Kom inte in

Hej!

Som jag trodde så kom jag inte in på skolan så nu ska jag anmäla mig på arbetsförmedlingen när vi har kommit hem ifrån Göteborg och ska se om jag inte kan få gå någon annan utbildning i stället borde ju kunna gå tycker jag och får jag inget jobb så blir det plugga till nästa termin i stället.

Känns som min otur men jaja så är det ibland :(

Just nu håller jag på och packar lite och hänger på facebook som vanligt känns det som :D orken finns inte riktigt idag är helt matt i kroppen borde göra så mycket men jag orkar inte :( tror att de är så mycket runt omkring mig just nu så att det är det som gör att jag bara stänger av mig på något sätt jag brukar ha en tendens att göra så. Nu ska jag få klart våran packning och sen ska jag hämta mina troll på dagis och gå o handla hem lite fil osv så Casper har under tiden vi är borta.

Ha en bra dag
2009-08-18
 08:12:43

Morning :D

God morgon!

Natten har varit ganska lugn Emilia vaknade en gång och Casper har med sprungit uppe en hel del tror han är lite orolig eftersom han vet att vi ska åka imorgon till Göteborg. Jag borde väcka dom för att åka till dagis då dom sover så gott båda två men jag mår inte mycket bättre idag än vad jag gjorde igår huvudet dunkar som tusan. Så jag funderar på att ha dom hemma idag så får Emilia vila sig lite och Casper vara hemma med mig idag får se hur jag gör. Har ju en del att pyssla med så dom skulle behöva vara på dagis ändå så jag får nog väcka dom små trollen ialla fall :D

Jag har drömt en massa konstigt i natt men det är väl bara för att det är så mycket i som händer just nu känns faktiskt väldigt nervöst allting men det kommer att lösa sig som det ska antar jag. Ska ladda kameran idag så jag kan ta kort när vi är i Göteborg och lägga in på Emilia och på vårat lyxiga hotell kolla in det på denna sidan om du är nyfiken att kolla :D

Nu ska jag gå o greja lite men ha det så bra.

Kram
2009-08-17
 21:47:53

jag är så trött!

God kväll!

Jag mår inge bra har varit trött hela dagen och jag har så himla ont i magen och huvudet så jag hoppas att detta går över snart för detta är jobbigt. Har nu hunnit smälta dagen som har varit jag känner mig fortfarande besviken på hur dagen blev men har nu kommit fram till att jag kommer att anmäla mig på arbetsförmedlingen och försöka hitta ett jobb under hösten och om jag inte har hittat något så kommer jag att hoppa på o läsa andra terminen men dom ettor som läser nu så slipper jag läsa ensam som det kanske hade blivit nu.

Barnen var trötta idag efter dagis dom blev väckta tidigt och Emilia var väldigt arg när vi kom hem men hon somnade gott i alla fall. Imorgon ska jag packa väskan inför resan till Göteborg. Kommer att packa med mig datorn dit så jag kan uppdatera vad som händer under resans gång. Vi kommer i alla fall att åka hemifrån kl 07.30 på onsdag morgon.

Ha en bra kväll nu ska jag gå o lägga mig och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Kram
2009-08-17
 12:50:22

Jag känner mig arg

Hej!

Har varit i skolan hela dagen och jag har inte ens fått ett riktigt besked på om jag har kommit in eller inte så nu tror jag att jag struntar i detta syon jag skulle prata med hon gick hem för dagen mitt framför näsan på mig o sa att jag fick komma imorgon och prata med henne ska jag då behöva sitta en hel dag till :( Jag är inte glad just nu känner mig väldigt irriterad måste jag säga.

Nu ska jag gå hem och hämta min cykel för att sedan åka och hämta barnen får väl cykla av mig lite ilska.hehe.

Ha de bra

Kram
2009-08-17
 07:07:28

Så typiskt

God morgon!

Emilia vaknade i natt när klockan var 01 och började babbla och först var hon väldigt ledsen men sen så lugnade hon sig lite men hon somnade inte om förns klockan var 03 och det är så typiskt att man vill kunna sova själv och vara lite pigg i huvudet när man ska iväg på något tidigt. Men nej då vaknar hon o håller låda hela natten nästan. Det tråkiga är att hon kommer väl att vara jätte glad nu när jag väcker henne eller inte :(

Har precis ätit frukost och Casper sitter och tittar på tv och dricker lite fil i en mugg.Han kunde inte förstå varför han inte fick sova mera han som sov så gott sa han. Men jag hoppas att det blir bra ändå. Nu ska jag bege mig upp och göra mig i ordning och väcka Emilia så vi kommer iväg till dagis och sen ska Johan köra upp mig till skolan så jag hinner dit i tid eftersom jag inte vet hur lång tid det tar att gå dit upp. Har inte heller någon lust att komma helt genom svettig första dagen bättre när jag vet hur schemat är o framför allt om man har kommit in.

Ha en bra dag.

Kram
2009-08-16
 19:31:03

Röjt i klädkammaren hela dagen!

God kväll!

Idag har vi rensat ur uppe i våran klädkammare för jag vet inte vilken gång i ordningen men på lördag så är det baklucke loppis på dagis och då har vi tänkt att vara där om allt går bra med operationen osv på Emilia som är på torsdag så nu har vi lagt en massa barnkläder i olika kassar i storleks ordning så ska bara försöka få tag i kartonger och lägga dom i så kommer det nog att bli perfekt hoppas jag i alla fall. Sen kom Ingmari en sväng och skulle hjälpa mig att greja med kläderna men barnen blev som galna och ville leka med henne så hon fick göra det i stället så jag o Johan grejade vidare har även ändrat om lite på Emilias säng för hon har kommit på att man kan öppna garderoben och slänga ut en massa kläder så idag tröttnade jag på att behöva lägga in en massa kläder det första man gör på morgonen. Nackdelen är ju sne taket där inne så man får tänka sig för men det är nog en vanesak skulle jag tro.

Nu sover barnen gott och jag sitter o tar det lugnt har lite ont i min mage känner jag men det går väl över :D kvällen här blir lugn ska ta mig en dusch och försöka att komma i säng tidigt för ska vara på upprop i skolan kl 8.30 så får vi se om jag har kommit in eller inte kommer nog att bli väldigt besviken om jag inte har kommit in men det ordnar sig väl det med i så fall. Så nu kommer jag inte att blogga mera idag

Mina älsklingar nybadade och goa
ha en bra kväll.

Kram
2009-08-15
 22:19:15

Effektiv dag

God kväll!

Idag har jag/vi varit väldigt effektiva och städat och haft oss fick något ryck och började stor städa så nu är hela huset städat bara lite små saker kvar men det är det alltid. Sen gick vi ut en sväng på stan och kikade lite på lindex och la undan en overall till henne som vi ska hämta på måndag fanns bara 1 i den storlkeken hon ska ha kvar och dom trodde inte att dom skulle få in mera helt otroligt att det redan kan vara slut när dom precis har fått in dom. Men jag hoppas att denna kommer att täcka hela vintern denna kommer bli hennes present ifrån oss när hon fyller år sen får man nog köpa något litet som hon kan leka med så hon tycker det är skoj med.

Sen kom ida och Tim och barnen härjade som tusan nästan för mycekt Casper blev så uppspelt så han vart hyperaktiv i stället. sen åt vi lite mat och sen var det dags för bolibompa och Ida o Tim gick hem för att få Tim att varva ner lite Casper han fick sitt lördagsgodis som han köpte för egna pengar på lidl han var så stolt när han kunde betala själv :D Sen ikväll har vi bara suttit och kollat på tvn svärmor kom förbi och skulle mäta en gardin som vi inte hadde något mått på. Nu är jag så trött så jag ska ta och packa ihop mig och gå o lägga mig känner mig trött som attan.

Imorgon är det bara 1 dag kvar tills jag ska gå på uppropet i skolan och få reda på om jag har kommit in eller inte ska bli spännande samtidigt som jag känner att har lite ångest över att börja plugga samtidigt som det är skönt att ha något o göra men när man inte vet hur det kommer att bli så känns det vemodigt men det ordnar sig nog.

God natt! Kram
2009-08-14
 21:01:21

En bra o jobbig dag!

God kväll!

Imorse så bestämde vi oss för att åka till Jönköping och hälsa på ett par vänner som igentligen bor i Lidköping men som bott på hotell över natten i Jönköping åkte och hälsade på dom och det blev nästan en hel dag var i Jönköping när klockan var 13 då hade vi grejat med det vi skulle göra här hemma. Var bra väder i Jönköping med men det har varit kallt i luften tycker jag ändå. Vi åt god mat och hade almänt trevligt synd att tiden går så fort bara :-( men barnen har varit snälla bortsett ifrån att Emilia har varit extremt ledsen idag hon har inte varit nöjd många stunder vet dock inte vad de är med henne men hoppas hon är piggare imorgon och sover bra i natt.När hon sturlar på nätterna gör ju att hon blir så här grinig på dagarna o inte sover heller så det har gjort mig väldigt trött i huvudet och har haft huvudvärk endå hela dagen o sitter i ännu så jag ska nu sätta mig och titta på tv tänkte jag och bara njuta av lugnet. Casper han kom i säng när klockan var 20.30 så jag hoppas att han sover länge imorgon bitti så han slipper göra morgon när klockan är 06.00 tycker de är lite i tidigaste laget när han är ledig.

Ha en bra kväll!
Kram
2009-08-13
 22:38:02

Kväll!

God kväll!

Jag fattar inte vart dagarna tar vägen tycker inte det var längesen alls jag satt och skrev det sista inlägget igår men vips så har det gått ett dygn till helt otroligt. Imorgon är vi lediga hela familjen,ja jo visserligen är jag ledig alltid men kanske blir ändring på det snart hoppas jag. Men är så skönt att vakna upp en fredag morgon och veta att man inte behöver stressa iväg för att lämna på dagis eller hämta på daigs. Undrar hur det kommer att gå sen om man får jobb eller dyligt om ja nu inte kommit in på skolan.

Jag hämtade Casper i världens åskoväder och sen fick han cykla med sin cykel till Johans jobb för jag vågar inte ha honom cyklandes jämte mig hela vägen hem tror inte han hade orkat det heller han var ganska trött nu ikväll han satt mer eller mindre o sov under tiden bolibompa höll på. Emilia var gnällig redan vid 16 tiden och ville sova men hon fick vara vaken till klockan var runt halv sju. Nu ska jag ta kväll och kolla lite på tv och sluta vara på farmen på facebook har nog blivit beroende av det dumma spelat men de är kul :D men roller coster kingdom är skoj det med :D

ha en bra kväll

Kram
2009-08-13
 15:28:35

Klassisk svens sommar eller vad säger man :S

Hej!

Innan idag var det så himla fint väder solen sken och det var 31 grader i solen och efter jag och Emilia hade varit hemma en stund så började det åska och dundra som tusan och regnet det hållet på ännu och det åskar i fjärran var livrädd när jag cyklade till dagis för att hämta Casper väntade så länge som möjligt med att gå ut för att slippa få blixten i mig eller något har ju varit många såna fall i sommar.

Nu ska jag snart ställa mig vid spisen och laga mat har inte bestämt mig för vad det blir idag ännu känner mig inte alls inspirerad faksikt hade gärna tagit en pizza idag bara för att slippa laga mat(slö jag vet) men vissa dagar fattas insperationen alldeles och idag är en sån dag. Är nog vädret som gör sitt och så allt farande fram o tillbaka ifrån dagis och vårdcentralen och så dagis igen inte undra på att man känner sig sliten.Idag tror jag att jag ska lägga mig i ett bad var längesedan jag gjorde det nu känns som min nacke skulle behöva det har lite ont i den i mellan åt och värme är ju aldrig fel i ett sånt läge. Nej nu kallar spisen på mig

Kram
2009-08-13
 11:40:38

Hemma igen!

Hej!

Jösses vilken hektisk morgon med att lämna på dagis och att hinna i tid till läkar besöket med Emilia dom tog prover på henne och ett avföringsprov som svaret skulle komma på måndag men hennes hb var bra så vi fick gå hem igen.Läkaren tyckte att Emilia såg fin ut och inte intorkad eftersom dom blir lätt det när dom har diareer så det känns skönt att veta men mycket av anledningen till att jag gick dit var för att få reda på om det var någon fara för operationen för då måste man ju ringa o avboka osv men känns skönt att det inte var någon fara på taket. Magen verkar lite bättre redan så alla bakterier kanske har kommit ut nu och att magen börjar att stabilisera sig igen hoppas på de i alla fall.

Nu har jag precis lagt henne men jag hör att hon babblar där uppe. Sen ska vi hämta Casper på dagis sen ska vi hem o laga mat och bara vara tills Johan kommer hem ifrån jobbet skönt att han är ledig imorgon han behöver det med efter en hektisk vecka på jobbet.

Ha de bra.
Kram
2009-08-13
 08:22:51

Barn mottagningen

Hej igen!

Har precis pratat med barn mottagningen och jag ska dit med Emilia 10.30 så skulle en läkare titta på henne så hoppas jag innerligt att dom kan se vad de är för fel på henne och om det är något farligt för operationen på torsdag.

Hör av mig när vi har kommit hem.

Kram
2009-08-13
 07:16:50

Varit en ok natt

God morgon!

det har faktiskt varit en rätt ok natt men Emilia var vaken mellan 03 o 04 sen somnade hon om skönt att hon somnade så snabbt igen. Men nu återstår det att se hur hon är när jag ska gå upp och väcka henne fast nu hör jag att hon pratar där uppe så hon har nog vaknat av sig själv idag :D Idag vet jag inte vad vi ska hitta på riktigt barnen ska till dagis jag skulle verkligen behöva dammsuga så jag tror att jag ska göra det idag och plocka lite i köket.

jag känner mig trött idag ändå faktiskt blev lite sent igår jag måste börja lära mig att gå o lägga mig när jag ska :D nu ska jag gå upp o kika på hur Emilia mår men ha en bra dag.

Kram
2009-08-12
 22:50:33

God natt!

God kväll på er fast jag säger god natt nu.

Jag känner mig ganska trött o sliten efter allt bökande med Emilia under dagen har nog bytit 10 blöjor med bajs idag på henne tror jag(äckelvarning jag vet) men jag är måttligt less på att byta blöjor just nu om jag ska vara ärligt så jag hoppas innerligt att hennes mage är bättre imorgon hon hade även en liten temp ökning nu i kväll visserligen bara 38 men får se vart det leder ska ringa barnmotagningen imorgon igen o höra om det inte är bättre.

Annars har inte hänt mycket sen jag skrev sist jag o barnen gick upp o lekte där uppe o sen satte jag igång med middagen som blev kyckling o pommes samt bearnesås(stavning) Sen trodde jag att Johan skulle komma hem men han kom hem när klockan var 18 vart lite övertid idag eftersom dom bytter verktyg men samtidigt så var det bra att de blev lite övertid så kan han ta utav det när vi åker till Göteborg. Svärmor kom en sväng ikväll när vi hade lagt barnen med en vinbärspaj som hon hade sett recpet på tvn han per morberg vad blir det för mat. Den var hyfsat god men jag tycket för min del att den var väldigt sur så jag öste på lite mera socker o sen gick den ner rätt ok.

Sen har jag suttit och letat runt på regnkläder till mig själv på nätet så tillslut hittade jag äntligen ett par som fanns i min storlek på Ellos så nu har jag beställt så jag hoppas att dom kommer snart fyndade även en jacka för 56 kr som hade kostat 399 kr innan på rean tyckte jag var helt ok :D regnkläderna hade även dom kostat 399 kr men fick dom för halva priset 199 kr det var mera rimligt tycker jag för har ingen lust att ge massor av pengar för regnkläder när man inte har så mycket pengar i kassan. Nu väntar sängen på mig ska hoppa in i en dusch först sen ska jag sova gott hoppas jag i alla fall :D

Ha de bra
Kram
2009-08-12
 14:05:18

Har en sjuk tjej här hemma!

Hejsan!

Varit en hektisk dag eller morgon kan man säga Emilia vaknade klockan 05 och tyckte att det var morgon o låg och babblade i 2 timmar sen somnade hon om.Har ringt en massa telefon samtal för hennes mage är inte bra troligen har hon fått någon tarmvirus för hon är riktigt kass i magen så fort hon äter så blir hon dålig. har bytit en massa blöjor redan idag och det känns inte alls kul om magen inte lugnar ner sig under resten av dagen så kommer hon få vara hemme ifrån dagis imorgon för jag vill inte riskera att det inte blir något nästa vecka.

Hon på barnmotagnignen tyckte med att Emilia skulle vara hemma eftersom det kan ju smitta med men får se vilket håll det går åt. Har gjort vätskeersättning åt henne i alla fall o bara hålla tummarna att det går över.Har annars idag vägt Emilia och hon väger nu nästan exakt 12kg och är 82 cm lång så hon växer på sig  i alla fall :D sen har jag även pratat med dietisten och hon tyckte att det Emilia fick i sig nu var ok eftersom hon har ökat i vikt så minst 950 ml nutrini måste hon ha i sig varje dag så det är bara och köra på som vanligt. Nu har Emilia precis vaknat och jag tänkte att vi skulle gå upp på barnens rum och leka lite så dom får göra av med lite energi.Sen är det snart dags att börja med maten.

Ha en bra dag.

Kram
2009-08-11
 22:20:16

Skalle bang som vanligt :(

God kväll!

Ja här sitter jag med mitt dunkande huvud så blir en snabb uppdatering bara nu ikväll. Besöket på mvc gick väl hyfsat hon var väldigt förvirrad över hur vi skulle göra men kom fram till att jag ska byta preparat helt o hållet så jag hoppas att detta kommer att fungera bra för jag är som sagt måttligt trött på att ha de så här tänker inte lämna ut det helt på bloggen vad det gäller men dom i mina närmaste får fråga så kommer jag att svara om ni har funderingar på vad det gäller vissa saker är ju lite personliga om man säger så o inte vill nämna det helt vad det gäller.Pratade även med hon på mvc om hur det skulle bli om man skulle skaffa flera barn i framtiden med tanke på Emilias hjärtfel och då sa hon att det skulle bli en hel rad av olika undersökningar samt hjärt ultraljud på bebisen i Göteborg så känns ju tryggt att veta inte för att vi ska skaffa barn nu men kan ju vara bra o veta innan man planerar något. Men just nu känner jag mig nöjd med två busungar och skulle nog kännas jobbigt att börja om på noll igen med en liten bebis när både Casper o Emilia tar sig fram på egen hand.

När Johan kom hem ifrån jobbet så ångrade jag att jag inte tog ett kort på honom för herregud vad han såg ut han var totalt kolsvart han såg ut som en sotare är han lika imorgon så ska jag ta ett kort hans kläder var svarta hans röda t-shirt var inte röd den var KOL svart helt otroligt hur skitigt det kan bli men är pga materialet dom kör nu det är sot i det och det sotar ner allt han hade till o med sot i näsan. Efter vi hade ätit middag så hoppade han in i en välbehövlig dusch och efter det så åkte vi o handlade det nödvändigaste blöjor fil osv så vi får hoppas att det kommer att räcka tills vi ska åka till göteborg på onsdag nästa vecka. Emilias näsa är nästan helt bra nu så var nog något tillfälligt bara så jag hoppas det inte var något mera med det utan bara lite förkylning.

Casper han var helt underbar när vi kom hem ifrån dagis han satt o ritade på ett papper i säkert 1 timme först så satt han på golvet i sitt rum och ritade och kollade på Emilia medans jag tog en snabb dusch när jag kom hem ifrån att ha hämtat dom på dagis sen så satte hans sig nere vid rumsbordet och ritade och samtidigt så tittade Emilia på pettson o findus på tvn fast hon har varit riktigt trött o grinig idag efter dagis så det får bli att när hon är där så får hon sova 30 minuter på dagen för hon orkar inte med sig själv annars. Nu ska jag kolla klart på nyheterna sen så ska jag gå o lägga mig känner att jag behöver det jag hoppas att man får sova gott en stund i alla fall.

Ha en bra kväll det som återstår.
Kram
2009-08-11
 10:57:05

Grå dag!

Hej!

Idag är det verkligen trist väder ute vaknade i natt att det regnade som attan det ritkigt vräkte ner o efter någon minut så hörde jag att det åskade ute det mullrade i fjärran men så som det regnade så var det nästan givet att det gjorde det. Casper har sovit bra i sängen han har non inte ramlat ur vad jag vet i alla fall han sa imorse att han hade ramlat ur men att han hade gått o lagt sig i sin säng igen och det kanske kan stämma jag vet faktiskt inte eller så  var det hans roliga fantasi som spelade ett spratt :D han har fått en fantasi som heter duga så man får sålla mellan raderna ibland.

Imorse vaknade Casper klockan 06 var lite väl tidigt tycker jag men Johan satte på tvn innan han åkte till jobbet och när klockan var 06.30 ville Casper ha frukost så det var bara o gilla läget och gå upp sen så efter ett tag så cyklade vi iväg till dagis och nu är barnen där och härjar runt Emilia var väldigt snorig idag så jag får se hur hon är nu i slutet på veckan annars så får hon vara hemma veckan ut o så får vi lösa det i nästa vecka på något sätt så hon inte går o blir sjuk innan operationen för den är viktig för henne för nu måste den göras.

Nu ska jag fortsätta med att vika lite tvätt orkade inte vika den sista maskinen igår kväll så jag ska ta o göra det nu o lägga in det i skåpet och sen så ska jag ta mig en dusch tänkte jag o sen vet jag inte vad jag ska hitta på ska till mvc och prata om mina förbaskade piller 13.30 så får vi se vad dom säger för nu vill ja ha ordning på detta orkar inte mera strul med magen.
Ha en bra dag så hörs vi senare kanske.

Kram
2009-08-10
 20:02:43

Nu har jag tagit väck brädan i Caspers säng

Hej igen!

Jag har nu tagit bort stöd brädan på Caspers säng bara för att det ska bli ett steg närmare en riktig säng sedan för jag upptäckte igår att det är kanske bara 30 cm kvar av sängen innan den är för liten så i stället för att köpa en ny till Emilia i år som vi tänkte så väntar vi tills någon gång nästa år så kan Emilia få hans säng och Casper få en ny känns som att det är en bra lösning.

Vet inte om jag nämnde det igår och orkar inte läsa tillbaka på det jag skrev igår men jag satte sond på Emilia igår bara för att hon inte äter som hon ska igen och idag har hon ätit lite bättre faktiskt i alla fall på dagis det är ett bra tecken ju fortare hon kommer igång desto bättre är det ska bli kul att se vad vägningen visar på onsdag.
Nu ska jag kika på Lotta på liseberg men ha en bra kväll.

Kram
2009-08-10
 18:57:19

En lugn resterande dag!

God kväll!

Det hände inte så mycket här efter att jag hämtade barnen på dagis har bara tvättat och lagat mat och vikt tvätt i massor jag tycker aldrig att det tar slut. Emilia är väldigt snorig just nu så vi får se vart det leder om det blir något av det eller om det bara är en liten förkylning. Nu har Emilia precis lagt sig och Casper sitter och kollar på svampbob fyrkant som vanligt innan han går o lägger sig med.

Sen så hände inte så mycket kommer att sitta o titta på tv o ta hand om resten av tvätten har några maskiner kvar. Tror jag ska skicka Johan o köpa bröd orkar inte gå ut mera idag.

Ha det så bra.

Kram
2009-08-10
 12:30:32

God middag!

Hej på er!

Idag står det städ o tvätt på listan har satt igång en tvätt maskin redan och är dags att byta ut den mot smuts strax. Tiden går så fort när barnen är på dagis man grejar o har sig man vill göra mera än man hinner och orkar. Inatt så har Emilia legat och babblat i sin säng nästan hela natten hon vaknade när klockan var ca 23 och sen somnade hon om när klockan var 03*suck* så jag känner mig lite sliten faktikst idag men det är sånt jag är van vid eftersom den där donnan alltid vaknar på nätterna så är det vardagsmat.

Ska nu snart sätta mig o ringa och ta reda på vart man kan beställa papper för övningskörning så vi kan få in dom så snart som möjligt eftersom jag vill komma igång med grunderna så fort som möjligt innan det blir halt väder ute. Idag gjorde jag även en skrämmande upptäckt att Casper har nästan inga byxor kvar i graderoben och strumporna är för små dom med och Emilia har nästan inga tröjor att ta på sig eftersom vi inte använder bodys på henne längre så har tröjorna sagta men säkert tynat bort känns det som. Det kommer nog att bli en ullareds resa snart skulle jag tro får se vad plånboken säger i slutet på måndaden känns som det kommer att gå åt mera kläder om barnen kommer att gå mera än sina 15 timmar på dagis får se på måndag efter uppropet hur det blir.

Ha en bra dag så hörs vi senare.

Kram
2009-08-09
 20:36:05

Och Då Kom Regnet

Ja som jag skrev för en stund sedan så drog det in mörka moln över stan och nu är det fina vädret slut för denna gången för nu är det sånt här väder utanför

2009-08-09
 19:20:35

Matens dag på Hofsnäs

God kväll!

Idag har vi varit på matens dag på ett ställe som heter Hofsnäs ligger en bit utanför stan det var massa olika knallar som bjöd på en massa gott som var närproducerat och har för första gången smakat lamm det var väldigt saftigt och gott :D barnen tyckte att det var kul att klappa kaniner och kolla på en massa olika sorters hönor och ankor. Sen när vi hade gått där en stund så begav vi oss ner till badplatsen och barnen o farmor badade i säkert 2 timmar jag satt på bryggan och var socialt stöd åt Emilia när farmor o Casper gick längre ut men sen sa min huvudvärk ifrån och jag gick o la mig på en filt en stund men det blev inte så mycket bättre faktiskt. Påvägen hem somnade båda barnen i bilen dom var trötta efter allt badande o värmen gör ju sitt oxå men nu när jag tittade ut genom fönstret så såg jag att det har kommit in en massa regn moln återstår o se om det kommer att börja regna snart.

Nu ska jag slappa i soffan eftersom ja har min huvudvärk så blir det inte mycket dator nu för tiden orkar inte med det. Imogon är det ny vecka igen och bara 1 vecka kvar till skolan börjar och 1½ vecka kvar till Emilias operation.
Ha en bra kväll.

Kram
2009-08-08
 19:56:01

Njutit av sommar värmen.Kanske den sista vem vet

God kväll!

Har precis kommit in blev en hel dag ute på våran uteplats efter vi hade varit på stan och jagat optiker men hör o häpna alla hade stäng helt sjukt att dom har lördagsstängt tycker jag så jag får gå på måndag och kika när barnen är på dagis så får vi se vilken kedja det blir och vad dom kommer att kosta kanske inte ens behöver ha nya glasögon huvudvärken kan ju vara något annat med. Har grillat fisken vi fångade igår och gud så gott det var var längesedan jag åt så god mat färska potatisar och rivna morötter och sås det var grejer det :D

Nu kommer kvällen att bestå av att slappa i soffan då min huvudvärk börjar göra sig till känna ordentligt igen är helt hopplöst att behöva ha denna smärta 24 timmar om dygnet :( Ha en bra kväll alle sammans kika gärna in  HÄR och kolla på bilder ifrån dagen ute på uteplatsen.

Kram
2009-08-08
 10:00:58

Nu är jag trött på att ha ont i huvudet jämt

God morgon!

Har varit en hemsk natt gick o la mig vid ca 22 pga världens huvudvärk tar två alvedon o lägger mig i hopp om att när jag vaknar nästa gång så är den borta men Emilia väckte mig vid 01 och då trode jag bokstavligen att huvudet skulle sprängas det dunkade och dunkade i huvudet o så fort jag la mig ner så blev det 20 gånger värre så jag gick ner o tog två alvedon till o låg o vred o vände på mig till klockan var 03 sen somnade jag äntligen förmodligen av ren utmattning sen väckte Casper mig vid 07.30 så idag har jag bestämt mig för att vi ska gå o leta upp en optiker som får kolla om huvudvärken beror på att jag behöver ha starkare glasögon jag känner av huvudvärken är på väg tillbaka sagta men säkert.

2009-08-07
 19:27:36

Det blev en heldag i Gränna

God kväll!

Har nyss kommit hem ifrån en dagsutflyckt till Gränna jag har aldrig varit där innan och det var himla mysigt att gå nere i hamnen och kolla på båtar o färjan som gick över till visingsö det gick en remsa med text på där färjan gick som visade att det var 29 grader varmt ute och det kändes faktiskt var himla kvavt och äckligt var meningen att vi skulle bada men badplatsen var överfull med folk och barnen nöjde sig med att vara med och titta på allt. Johan och casper fiskade och dom fick upp två st regnbågslaxar på 2kg samanlagt så imorgon ska vi äta grillad lax mums ser jag redan fram emot :D skulle gjort det idag men vi är så trötta och mätta vi grillade korv på vägen hem och sen gjorde vi ett besök i en polkagris affär och shoppade med oss lite polkagrisar hem mumsigt men väldigt sliskigt så man kan inte äta mycket av det innan man blir less men o andra sidan så räcker det med att ta lite så räcker det ju längre på det viset =)

Imorgon packar jag med mig barnen och badar någonstans Johan ska greja med att klippa gräs osv så jag tror han får lämna av oss innan han åker dit för har lovat barnen att dom ska få bada o det måste man ju hålla eftersom Casper har ett minne som heter duga :D Nu ska jag bara vara i soffan och kolla om det är något bra på burken ikväll kommer inte ihåg just nu om det är något vi brukar titta på idag. Ha en bra kväll och kika gärna in här bilder ifrån dagens utflyckt.

Kram
2009-08-07
 06:58:12

God morgon!

God morgon allesamans igentligen borde jag sova känns det som det är bara Casper som är vaknen men han sitter och kollat på tv som han alltid gör en liten stund på morgonen. Jag har sovit fruktansvärt dåligt i natt dels för att det har varit så himla varmt här i sovrummet sen för att det är en fesvitval här i stan som har spelat musik så himla högt till klockan var 1 så slutade dom att spela. Men då hade lilla Emilia vaknat så hon låg o pratade i sin säng ca 1 timme innan hon blev tyst sen så somnade jag. Fast vaknade av att Johan gick på toa nu vid 6 samt att den maskin som tvättar vägen surrade utanför så jag känner mig trött fast inte så trött så att jag kan somna om just nu.

Just nu är det väldigt disigt på himlen men jag ser att solen skiner med så jag hoppas att det spricker upp och blir fint väder idag hade varit underbart med en fin dag till då Johan är hemma med. Vi får se vad som står på agendan idag. Känns som man får ta vara på dom här dagarna som är kvar av ledighet sen blir det nog full rulle om jag kommer in på utbildningen frågan är om jag kommer att orka plugga 100% men jag vill bli klar med det jag påbörjade innan Emilia föddes så det hade varit guld värt om man kunde stå ut 1 år i alla fall för de är vad som är kvar att plugga.

 Nästa vecka blir ganska lugn bortstett ifrån dagis så ska jag till läkaren på tisdag och jag ska väga Emilia på onsdag ska bli spännande och se vad hon väger nu har inte vägt henne på hela semestern tror att jag vägde henne sist den 1/7 är nog det längsta hitils som hon inte har blivit vägd på så nu måste det ju visa om hon har gått upp eller ner ordentligt eftersom bvc klagar på att vi väger för ofta så man ser inte hur den igentliga vikt uppgången är. Men Borås vill att vi ska väga varannan vecka o då får hon stå ut med det :D

Nu ska jag lägga ner huvudet på kudden igen och försöka få lite mera vila hör att Emilia knorrar där inne så får se hur länge man kan ligga kvar i sängen.Ha en bra dag och hoppas att ni får fint väder med sol o bad :D
Kram
2009-08-06
 21:28:45

Torsdag kväll!

God kväll!

Tänk vad veckorna går nu är det redan torsdag och vart har denna veckan tagit vägen? Har varit mycket med dagis fram o tillbaka o Johan jobbar o sliter i värmen vi har. Imorgon är Johan ledig och jag hoppas på bra väder för har tagit fram korv och tänkte packa ner en engångsgrill så beger vi oss till någon badplats tror jag men vi får se vad dagen har att utvisa imorgon.
Idag annars har jag inte gjort så mycket mera vettigt jag har lagat mat och tagit hand om barnen. Emilia var lika jobbig som vanlig när hon kom hem ifrån dagis så jag fick plocka ner tavlorna från väggen vid soffan för hon vägrade låta dom vara ifred så tillslut så orkade jag inte säga åt henne mera så jag tog bort dom för annars så hade hon fått dom över sig.

Nu ikväll har vi tittat på tv och jag har spelat lite ps2 och det gick inte så bra jag bara förlorade på buss jag kan ju ingenting om musik märkte jag snabbt =)
Nu ska jag kika vidare på tvn men ha det så bra så hörs vi imorgon. Kram
2009-08-06
 17:55:52

Hur Emilia ser ut av att äta glass

Emilia sitter just nu i sin stol o äter glass och tittar på tvn favoriten drömmarnas trädgård och kolla hur hon ser ut =)

dålig bild för det var för ljust i rummet och det blev inte bättre hur jag än gjorde

Going kladdig som attan men bättre än att inte äta något alls =)
2009-08-06
 11:45:04

Solsken idag med

God middag!

Här skiner solen som tusan och gjorde det redan imorse när jag cyklade iväg till dagis med barnen hade ett jätte dilemma vad jag skulle ta på dom för det är ju lite kallt på morgonen men det blev klänning och en tunika för Emilia och ett par shorts under och Casper fick linne,shorts och en långärmad plus att han tog med sig sin fleece jacka. Emilia blev som vanligt ledsen när jag lämnade henne men det går över så snabbt så jag är inte orolig ett dugg men det är ju inte dom ordinarie fröknarna just nu så det blir bättre nästa vecka är inte så många barn som har börjat ännu så då har dom slagit ihop alla barn till en enda stor grupp. Casper tycker att de är lite konstigt att jag ska lämna honom på speldosan med Emilia men det kommer att gå bra o lämna över sedan på andra stället för han har inte blivit ledsen en enda gång när jag ska lämna honom så att han trivs på dagis är inte att tveka på så jag hoppas att det inte kommer något bakslag det har hänt flera gånger men det behöver det ju inte göra nu.

Idag har jag städat lite i köket när jag kom hem var masa disk som vanligt sen så har jag lagt kyckling i marinad och vi tänkte passa på att grilla ikväll när det är fint väder Johan är ju ledig imorgon med så om det blir lite sent för barnen eller oss det gör inget för då kanske dom sover bättre på natten o lite längre på morgonen hoppas kan man ju alltid. Nu ska jag snart gå ut på stan och möta ida ska inte göra något speciellt utan bara komma ut lite. Sen är det dags att hämta mina busfrön igen och sen är det full fart till kvällen kommer. Emilia lär väl röja loss som vanligt när vi kommer hem hon har så himla mycket energi när hon kommer hem så hon blir arg i stället. Det är väl bara för att visa att hon inte vill bli lämnad på dagis. Casper har med varit sån och det går över det med men inte så kul när hon håller på o river i tavlorna på väggen osv.

Ha en bra dag i solen.
Kram
2009-08-05
 21:11:56

En solig dag men jobbig

God kväll!

Denna dagen började ganska lugnt Casper kom inoch väckte mig när klockan var runt 7 sen låg han o tittade på tv en stund på Johans sida eftersom han var på jobbet så kunde han ligga o bre ut sig hur mycket som helst. Sen tog jag och hoppade in i en dusch men var lika svettig igen när jag kom ut ur den för det har verkligen varit kvavt här i dag o solen har skinit nästan hela dagen bortsett ifrån att det har varit väldigt svart i mellan åt. Men har faktiskt inte regnat en droppe vad jag vet i alla fall.

Emilia har inte varit på bra humör idag hon har haft väldigt ont i magen tror jag för hon har pruttat o bajsat om vartanat men inte dålig i magen men hon har ju som sagt äit väldigt dålig dom senaste veckorna och idag har jag mer eller mindre försökt att tvinga i henne mat och jag började med det igår att öka på med välling och det har väl gjort att hon har fått ont i magen anatar jag. Hon hade jätte svårt för att somna nu ikväll men hon sov o andra sidan vid tre o blev väckt vid fyra sen kom hon aldrig riktigt igång och var tröt o hängig hela tiden så får se om detta fortsätter för annars måste jag ringa o prata med någon just de att hon är så himla trött hon kan sitta o bara vara o hänga med huvudet lixom helt borta o jag vet inte vad det beror på hon har inte gjort så innan. Kanske tecken på att hennes operation verkligen behövs fast man inte tror det. såhär såg hon i alla fall ut när hon somnade innan hon somnade i mina armar eftersom hon hade så ont i magen så visste jag inte vart jag skulle göra av henne kunde ju inte ha henne i knät hela tiden eftersom jag var tvungen att laga mat så ja la henne här

Hon ligger nästan under trappen i en sacko säck eller hur det stavas ser i alla fall avslappna ut =)

Nu ska jag sätta mig o kika lite på när Johan spelar ps2 ha en bra kväll

Kram
2009-08-03
 12:21:42

Herregud vilket väder!!!

Hejsan!

Idag har jag lämnat barnen på dagis och det är faktiskt både skönt och lite ensamt för man vet inte ritkigt vad man ska göra men måste erkänna att de är ganska skönt att bara sitta o göra ingenting har dock ringt en massa samtal hit o dit idag men nu har jag nog fått ordning på det mesta och bokat hotell inför Emilias operation osv så nu är det klart i alla fall.

Måste säga att de är verkligen piss väder här idag herregud vad det regnar och jag som inte äger några regnkläder hur ska detta sluta när jag ska bege mig ut och hämta barnen på dagis hoppas att det värsta har avtagit men det verkar inte så. Jag måste försöka att skaffa mig regnkläder men är så himla dyrt bara. Men måste göra det för kan inte vara utan om det blir att jag ska studera sedan.

Nu ska jag bege mig upp i klädkammaren o se om jag kan hitta något i regnklädes väg.
Ha en bra dag.

Kram
2009-08-02
 16:20:19

Vackert väder och klippning av son

God dag!

Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen vi åkte ut och kollade lite på lite olika ställen mest för att fördriva tiden lite och spana lite =) Sen åkte vi till netto och köpte lite frukt hade billiga bananer där köpte fika och skulle fika hemma hos svärmor tänkte vi men hon skulle precis åka till hovsnäs och det var typiskt men vi åkte och satte oss vid en brygga nere vid sjön i stället och njöt av det fina vädret hörde även lite ifrån övningen av allsången som är ikväll. Hade varit kul att gå ner o lyssna sätta sig någonstans i närheten och höra ändå vad dom sjunger utan att betala inträde får se om jag gör det eller om vi struntar i det.

Sen efter att vi hade fikat så gick vi till badet och Casper plaskade lite med fötterna o håret i vattnet han vågade inte riktigt doppa sig men han badade en bra stund i alla fall. Emilia ville inte bada alls hon doppade fötterna två gånger sen gick hon mest omkring och grejade med annat. Sen gick vi hem och tog fram trimmern och klippte av Casper hans hår.

Före                                      Efter

Nu har vi precis ätit middag och barnen sitter i köket med Johan och ritar får se vad vi hittar på kanske går ut en sväng till i det fina vädret eller så är vi bara hemma.
Ha en bra dag det som återstår.
Kram
2009-08-01
 23:14:40

Emilias Tuffa Resa Som Bebis(Långt)

Min Emilia föddes med hjärtfel och på bf+9  14/9 2007 så kom våran Emilia men hon ligger i göteborg på Drottning silvias barnsjukhus på hjärtavdelningen hon har fel på sitt hjärta.dom vet inte hur allvarligt det är ännu men hon lever fortfarande på sin fösterförbindelse för stängs så kan hon bli sämmre och mista livet om vi har otur. Återkommer när jag har mera info att gå på. Nu har dom stängt av henns dropp dom gjorde det 18/9 och nu väntar vi bara på att ductus ska stänga sig och se hur hon beter sig det dom har konstaterat är att hon har ett hål i mellan kammrarna och en onormalt liten hjärtklaff och ev en förträngning på aorta bågen.Hon har dom senaste dagarna behövt ha syrgas nästan hela tiden och hon har en sond i näsan för hon orkar inte äta så mycket eftersom hon blir ansträngd och välldigt trött.Men hon äter en del själv men orkar ofast inte de sista.

Nu har dom gjort ultraljudet på henne och hennes ductus är nu stängd och eventuellt så får vi åka hem till borås imorgon och ha henne på neo men dom ska kolla en extra gång imorgon för o vara säker på att den är helt stängd.Hon har ingen förträngning i aorta bågen som dom trodde och hon har bara sin asd och sin vsd men det behöver inte vara något problem men kommer att ha henne under extra koll. Idag den 24/9 så gjorde dom ultraljud igen på henne och ductus är fortfarande stängdSkrattande och imorgon får vi åka till sjukhuset i borås och vara där med henne vi vet inte hur länge eller så men vi ska få lära oss att ge henne mediciner och se till att hon syresätter sig som hon ska eftersom hon fortfarande behöver ha syrgas ibland men dom vet inte riktigt vad det beror på men det kan vara så att hennes hjärtfel gör så att hon får en lägre syresättning än vad som anses nomalt på en utan hjärtfel.Känns lite ofatbart att bli en familj snart igen vill bara hem till casper känner mig så elak och får dåligt samvete men han har det bra hemma med.

Jaha då var det måndag(1/10) och ja sitter på biblioteket på sjukhuset,det har varit en jobbig helg Emilia har verkligen inte mått bra man ser verkligen på henne hur dåligt hon mår,I lördags fick hon såna spy attacker så hon riktigt spydde som i en kaskad hon har tappat 300gram sedan i lördags och hon har sammlat på sig en hel del vätska fast när hon fick vätskedrivande emot det så blev de bättre och nu så är hon stabilare och idag ska dom göra lung röntgen och se vad den visar,Nu har dom hela tiden kontakt med dom i göteborg för och se om dom behöver skicka henne dit för operation vilket säkert blir inom en snar framtid.

Ja igår så åkte vi till göteborg igen i all hast var förberädd på att vi skulle få åka men hoppades ju innerligt att vi fick komma hem snart.Men min lilla flicka har fått ett förstorat hjärta och så har hon väldigt svullna lungor för dom får för mycket blod och hon gör sig inte av med allt koldioxid hon andas in så hon blir lite sur i blodet.Men hon är stabil just nu men läget kan ändras snabbt.Men hon ligger uppkopplad hela tiden på en aparat som mäter blodtryck och allt annat.Hon har även fått en förstorad lever konstaterade en läkare som kände på henne idag.Läkarna tror att det kommer att bli operation i nästa vecka men vi ska avakta tills imorgon.Men uppdaterar er så snart jag vet något mera är ganska slut psykiskt just nu som ni kanske kan förstå.

Detta har varit en jobbig dag och lång (3/10) imorse när vi kom till Emilia så höll dom på och gjorde ett ultraljud på hennes hjärta för att bedöma hur hennes aorta klaff ser ut den är tydligen väldigt svår att uppskatta.Och efter det sedan så blev det bestämt att hon ska göra en datatomografi för att se hur hennes aortabåge ser ut dom är lite oroliga för att dom har misstagit sig på om det är en förträngning där eller inte,sagt och gjort så skulle dom sätta en kanyl på henne i höger arm för att kunna spruta in kontrast vätska i,först försökte en sköterska i ca 20minuter att få in en nål hon stack emilia 3gånger på olika ställen men hon fick inte in någon i alla fall.Sedan ringde dom efter narkosen som kom ner med 4st som skulle försöka sticka henne och det lyckades inte heller så efter totalt 45 minuter så ringde dom till Emilias läkare och han bestämde att dom ska sätta en cvk på henne.Det är en infart som går direkt in i venen i halsen som måste göras under narkos .Dom skulle gjort det idag men dom hade fullt upp idag så imorgon ska dom göra det hoppas vi.Känns konstigt att söva henne man blir orolig när man måste släppa kontrollen över allt. Detta bråkande med kanylen tog helt slut på hennes ork idag så nu har hon sovit hela dagen hoppas att hon är lite mera vaken nu när vi ska upp och ge henne mat så hon får i sig lite själv med o inte bara via sonden.Önskar så att min flicka blir bra snart igen.

Ja nu ligger våran Emilia på operation av att sätta in cvkn dom tog henne vid ca 15tiden och nu är klockan 15.20 dom beräknar att det ska ta ca 3 timmar allt som allt med uppvak osv. så nu väntar vi bara på att få besked att vi får komma upp till henne på uppvaket.  Operationen gick bra igår och idag har dom gjort röntgen som visade att hon har en liten förträngning på aorta bågen som dom misstänkte fast dom kan inte avgöra om den har någon betydelse för henne just nu.Eftersom hon har sin vsd så tar blodet en annan väg än vad den normalt ska göra så aorta klaffen och bågen får inte samma flöde med blod som den skulle ha haft om hon inte hade haft sin vsd.Så nu ska läkarna och kirurgerna sätta sig och diskutera på måndag eller senast tisdag om vad som kommer att hända men det troliga är att det kommer att bli någon form av operation innan vi får åka vidare.Men dom vet bara inte om dom ska rätta till alla fel nu på en gång eller om dom bara ska sätta ett band på lungpulsådern och tvinga blodet att gå via aortabågen och se om det är en förträngning.Men nu över helgen kommer det inte att hända något direkt men idag har Emilia varit vaken i 3timmar och legat o tittat o grejat samt att vi haft besök av kusin Emelie.

Idag är det den 7/10 och jag har inte så mycket nytt att komma med annat än att Emilia fortsätter att spy en hel del och sover bort mycket utav dagen men hon har blivit mycket piggare nu det sist o är välldigt vaken när hon ligger o kikar ibland ler hon så söttSkrattande imorgon hoppas vi att läkarna och kirurgerna kommer fram till vilken sorts operation dom kommer att göra och om de inte blir imorgon så blir det på tisdag.Men en sköterska som vi hade idag sa att läkarna hade sagt att dom skulle försöka och operera henne i nästa vecka och de låter ju bra samtidigt som man blir panik slagen.Känns jobbigt att dom ska behöva söva min lilla flicka igen och att dom måste öppna upp bröstkorgen på en sån liten.Men vi vet ju att de är för hennes bästa så man får hålla sina känslor lite i styr i ett sånt läge.återkommer imorgon när jag har mera info att ge.

Ja idag är det den 8/10 och idag fick vi prata med kirurgen som ska operera Emilia som gick igenom precis vad dom hade kommit fram till och det är att dom ska fixa hennes vsd samt att gå in och rätta till klaffen han pratade om att dom skulle bränna upp den på något vis och sen att dom skulle titta på aortabågen om det är en förträngning som påvärkar henne dom kommer att koppla på blodet igen och mäta trycket där uppe samt sätta en nål i ljumsken och mäta trycket och är det samma tryck kommer dom inte att rätta till något i bågen men om dom får olika utslag så kommer dom att gå in och vidga bågen på något sätt.Men på fredag är det sagt att dom ska operera henne dom kunde inte säga någon exakt tid men han trode att de skulle bli vid 8 på morgonen.Själva operationen kommer att ta ca 4-5 timmar om dom inte måste fixa något i bågen men om det behövs kunde det dra iväg ett par timmar till sa han.Dom kommer att gå in och öppna hela bröstkorgen när dom gör denna operationen eftersom den är så omfattande.Sen kommer vi att få ligga på IVA(intensiv vårds avdelningen)i ca 3-4dagar.

Idag är det den 10/10 och det har inte hänt så mycket nytt annat än att vi fått lite genomgång på vad som kommer att hända imorgon och på fredag då det är operation.IDag har vi varit upp på iva och tittat lite så man vet hur det ser ut.Sen imorgon ska vi tvätta henne med hibbiskrub(stavning?) två gånger med två timmars mellan rum och sen en gång på fredag morgon innan hon åker till operationen.Sen kommer kirurgen att gå igenom vad som kommer att hända och sen så ska narkos läkaren prata med oss.

 Idag är det den 11/10 och imorgon är det dags för den stora operationen av min lilla Emilias hjärta kl 9 rullar hon in i operations salen.Idag har det varit mycket förberedelser vi har träffat narkos läkaren som gått igenom hur de går till när hon sövs och sen fårgat om ärftliga sjukdommar och sånt.Sen har vi tvättat henne med sånt bakteriedödande medel som ska göra att hon är helt ren.hon ska tvättas en gång till ikväll och sen en sista gång imorgon bitti innan hon ska upp på operationen.från klockan fem imorgon bitti kommer hon att vara fastande så fyra timmar innan så får hon inte äta.Från och med det att dom tar in henne på operationen så tar det ca 1timme för narkosläkaren att förbereda och söva ner henne och koppla alla sladdar osv som hon behöver ta.sedan kommer det ta ytterligare 4-5timmar för kurirgen att operera och om dom måste göra vid bågen så kommer de att läggas till några timmar.Men sedan när kirurgen är färdig så kommer hon att köras til iva och där tar det ytterligare kanske 2timmar innan dom är klara med allt dom ska koppla alla hennes mediciner och kolla så att respiratiorn sitter rätt med röntgen.så kanske om vi har tur så får vi komma in till henne vid 18tiden eller kanske till o med senare.Känner mig nervös samtidigt som man vet att hon är i goda händer.Men det kommer nog bli tufft o lämna henne imorgon när hon ska in i operationssalen för att sövas och opereras.Återkommer imorgon när hon har rullat in på operation och sedan kanske jag uppdaderar senare om jag orkar.

Ja då var det den storadagen för våran flicka var så jobbigt att lämna henne så att tårarna började rinna,kl 9.15 tog dom henne in i operationsrummet och skulle förbereda henne för sövningen och själva operationen klockan är nu 15.15 och ännu har ingen kirurg ringt och sagt att han är klar så det börjar bli jobbigt nu vill jag lova fast hela dagen har varit full av väntan och oro för hur det ska gå.men jag återkommer när jag vet mera. Nu ringde kirurgen och klockan är 17.50 och sa att allt har gått bra.han hade stängt hennes vsd(hållet mellan kammararna)och fixat till klaffen han brännde upp den och dom var tvungna att byta hela hennes aortabåge mot gortex (fattade jag det som) men allt hade gått bra och hennes värden hade legat bra hela tiden så det är skönt men nu är nästa väntan i stället och de är att vänta på att dom ringer ifrån iva och säger att vi får komma upp till henne.Tycker synd om kirurgen som har opererat Emilia i nio timmar totalt han ska verkligen ha ett stort tack

Ja idag är det den 13/10 och idag har det inte hänt så mycket vi fick komma in till Emilia vid ca 19.30 igår kväll och det var lite jobbigt att se alla slangar och allt hon hade i medicin väg hon hade 6st mediciner gåendes på en stolpe och 2st dropp.Hon kommer att få ett ganska rejält ärr men det kommer att läka ihop fint sedan och knappt synas säger läkarna.Sen så är hon sövd ännu för att hon inte ska ha ont och så ligger hon i respiratorn ännu.Men idag har dom börjat att dra ner på hjälpen från respiratorn och dragit ner lite på sömn medlet men hon är fortfarande rejält drogat av morfin och andra mediciner.är hemskt jobbigt att se henne så livlös hon rör sig bara om man pillar för mycket på henne tex som när sköterskan skulle lyssna med stetoskopet på henne då de blev kallt ryggade hon tillbaka annars ligger hon helt stilla och inte rör sig alls.Men det är ju bra de med eftersom hennes kropp hämtar sig då.Men de jobbigaste av allt är nog att inte få ha henne i famnen utan hon måste ligga där hela tiden o man får bara smeka henne på kroppen och hålla henne i handen.

Idag är det den 14/10 och Idag har Emilia varit vaken till stor del av dagen och hon har inte blivit av med respiratorn ännu men dom ska nog ta bort den till imorgon dom ville ge henne en dag extra eftersom lungröntgen visade att den ena lungan hade fallit ihop lite och det är tydligen väldigt vanligt när dom ligger i respirator.Men annars så mår hon bra jag har haft uppe henne i famnen idag och det var så mysigt att få hålla i henne fast det var jobbigt med samtidigt eftersom hon har respiratorn och den försökte hon dra ur hela tiden.hon fick ett bra tag om slangen så jag och en sköterska fick lirka loss henne.Men dom säger att det är ett friskhetstecken att hon visar så tydligt att hon inte vill ha den där.Och sen så har hon börjat få lite mera mat via sin sond men hon vill ha mera än det hon får men eftersom tarmarna stannar av med morfin så kan hon få ont i magen om hon får för mycket,men det är nog första gången hon visar så tydligt att hon är hungrig och riktigt letar efter maten.Men det är skönt att allt har gått så bra och att hon ligger bra i sina värden fast hon har fortfarande lite hjälp av den utanpåligande paecemakern eftersom hennes hjärta är lite trött efter den långa operationen men det är ju förståligt.

Ja då var det måndag och idag är det den 15/10 och tiden tycks flyga iväg lite gran vi är nu inne på våran 5e sjukhusvecka och det börjar bli tungt jag saknar mitt hem och min casper ganska mycket men snart är vi nog på väg hem och får återgå till det normala.Men annars har dagen varit bra Emilia har kommit ur respiratorn idag,jag har aldrig sett henne så arg som hon var på respiratorn idag hon var riktigt hysterisk och man såg riktigt hur paniken växte i hennes ögon och dom blev aldeles svarta men dom tog inte bort den ändå vid just de tillfället men dom tog bort den vid 11tiden idag och hon har legat bra i sin andning och så hela tiden.Så imorgon får vi komma ner till avdelningen igen och det ska bli skönt man känner personalen på ett annat sätt där nere och det är mycket roligare och vara där eftersom iva det är bara för såna som är jätte dåliga och inte kan andas själv.Men dom har trappat ner på dom flesta medicinerna nu och nu har hon bara morfin och ett preparat som är hjärtstärkande men morfinet skulle dom nog ta bort och ge via cvkn i stället två gånger om dagen och artär nålen hon har i sin arm tar dom nog bort imorgon inna vi kommer ner till avdelningen.Så skönt att Emilia börjar visa sitt rätta jag idag har hon varit jätte hungrig och vill ha mera mat men hon orkar inte äta själv ännu men det kommer nog bara hon får hämta sig lite och få tillbaka sin röst eftersom hon är så hes efter respiratorn. 

Ja då har ytterligare en dag flytit på och idag är det den 16e oktober och vi har snart varit här en månad fast det känns som längre.Idag fick Emilia komma ner till avdelningen vid elva halv tolv minns inte exakt vad klockan var.men det var skönt att hon fick komma ner dit igen.Man känner sig lite mera hemma där nere eftersom vi har varit där i fyra veckor innan. Men nu har dom kopplat bort morfin droppet fast hon får fortfarande lite morfin 4gånger per dygn tror jag att det var via sin cvk och sen så har hon alvedon och antibiotika i fall att hon skulle dra på sig något extra.När vi kom ner till avdelningen så kopplade dom upp henne på skåpet som det kallas för att göra registreringen på henne så fick dom sätta lite nya elektroder och när dom skulle byta hennes syrgas grimma så låg hon på 100% i syresättning så sköterskan tog bort syrgasen helt och hållet och sedan dess så har hon varit utan och det har funkat bra hon har inte gått under 95% någon gång,dom drog bort hennes kateter idag med så nu återgår vi till att väga alla blöjor igen för att se hur mycket hon kissar o bajsar.Idag har hennes mage kommit igång ordentligt med.Hon har väldigt mycket slem i sina lungor men det är för att hon har legat i respirator och då samlar man gärna på sig lite vätska och slem i lungorna så nu får hon andas in ventolin 4gånger per dygn och så bollar dom henne på en jätte stor röd boll som ska göra så att slemmet lossnar och det har faktiskt redan blivit bättre.Idag tog dom bort tejpen med som satt över hennes ärr och det ser fint ut så nu sitter bara tejparna kvar och dom ska sitta ett par dagar till.Dom säger att rehabiliteringen från en sån här operation är 7-10dagar innan man får komma hem men om hon är klar med ren hjärt vård och om hon har lite svårt att äta blir vi nog slussade till borås först sedan hem.Men vi hoppas ju på att det blir hem på en gång.

Idag är det den 17e oktober och idag har dom tagit bort pacemakern som satt fast kopplad till henne och dom tog bort artär nålen,imorgon ska dom nog släppa vaket på henne med och då kommer vi att få komma in på eget rum med henne ska bli underbart och idag pratade vi med hennes läkare och jag frågade när han trode att vi skulle få åka hem och han sa troligen så blir det i nästa vecka.Jag kan inte fatta att det har gått så bra efter operationen och det är ju skönt samtidigt som man börjar att verkligen förstå vad det är som man har varit med om.för så trött som jag är nu har jag inte varit på hela tiden känns lixom som det har sjunkit in ordentligt.Idag så fick vi information om en studie om läkemedel mot RS-viruset och vi ska vara med där och Emilia kommer att få en spruta i lårmuskeln en gång i månaden och det kommer vi att få åka hit och göra men det är så hög procent av alla barn som blir inlagda med hjärtfel pga rs viruset det är så mycket som 5-10% varje år som drabbas så år av det medans friska barn bara läggs in 1% varje år.Idag har jag provat att amma Emilia på första gången på länge kändes skönt men busungen hon somnade vid bröstet för det var väl gosigt men hon åt 10 ml i alla fall och det är ju alltid något hon hade kanske kunnat äta mera men hon sov så gott så vi tog resten på sonden.Ska börja göra så att ja bara ammar henne nu så vi kommer igång med det hela innan det är dags att åka hem och det gör ju inget om hon har sonden kvar hemma heller för den gör henne bara gott just nu.Nu ska vi gå och äta lite sen lunch men återkommer när jag kan.

Oj vad tiden går idag är det redan den 21a oktober och just nu sitter jag vid datorn på ronadl macdonald med min lila Emilia jämte mig i en vagn.känns helt underbart att få vara med henne hela tiden vi fick permission idag och ska få sova med henne här i natt och ska vara tillbaka innan klockan nio imorgon bitti.Sedan så kommer vi nog att få åka hemSkrattandeSkrattande om allt ser bra ut givetvis.I fredags så tog dom bort pacemaker trådarna som hon hade fastsydda på sig och som gick in i hjärtat och då fick vi inte lämna avdelningen på ett dygn i fall det skulle hända något men vi var inne på vårat rum hela den dagen för det var så mysigt att ha henne hps sig.samtidigt som dom tog bort trådarna så tog dom även bort cvkn så nu är hon en sladdlös bebis fast hon har ju sin sond kvar och den kommer hon nog att behöva ha den närmsta tiden vi får nog räkna med en månad ca.Igår natt så hade Emilia lite feber så vi fick göra en massa tester och så för att vara på den säkra sidan så hon inte hade någon infektion och proverna visade inget och så gjorde dom även ett ultraljud på hjärtat som såg förvånandsvärt bra ut tyckte läkaren.Annars så är allt bra här emilia är lite trött och så men det är ju förståligt när man tänker på vad hon har gått igenom.Hon fick verkligen en tuff start på livet men hon har verkligen visat sig vara en kämpe av guld som klarat detta så bra nästa gång jag skriver hoppas jag att jag sitter hemma i våran soffa och pratar med alla som verkligen har visat sig vara ett enormt stöd för oss under denna tiden tack ännu en gång för alla vänliga ord och tankar från er

Ja idag är det den 23/10 och igår fick vi äntligen komma hem det är underbart skönt att äntligen få vara hemma.Men allt
har gått bra här hemma och casper är verkligen en stolt storebror och berättar för alla att lilla syster har kommit hem.
2009-08-01
 22:09:59

Mat

Jag har suttit och funderat på Emilias ätande som verkar gå åt fel håll alldeles igen*suck* Idag har hon ätit 2 flaskor välling ca 400ml på hela dagen några pommes tog hon när vi åt middag men inte mera än så. Jag kan inte förstå varför hon aldrig kommer igång med att äta man ser ju så himla väl att hon inte vill ha hon skriker NEJ i högan sky när man närmar sig något som är av mat karaktär eller så sätter hennes kräk reflex igång och hon börjar att hulka men inte spyr svårt att förklara. Jag vet att det är vanligt för hjärtebarn att inte äta mat som alla andra men Emilia opererades ju när hon var så liten så det borde ha kommit igång ordentligt. Jag har inte vägt henne på evigheter heller för bvc har nog haft stängt har ringt flera gånger men ingen som har svarat men ska ringa igen på måndag och se om jag får tag på någon för nu måste jag väga henne för o se vad vågen visar om det är upp eller ner.

Blir ju alltid så konsigt när man har semester och inte är hemma osv. Men jag hoppas att hon inte har gått ner en massa  i vikt men ja vi får se vad den visar. Ska bli kul att se hur hon kommer att bete sig nu när hon börjar på dagis på måndag eftersom hon inte har varit där på 1 månad så kommer hon nog o bli ledsen eller så kommer hon ihåg hur det är kommer nog att ta någon vecka innan båda två kommer in i det men jag hoppas att de kommer att flyta på bra tills jag ska börja plugga om jag kommer in vill säga vilket jag verkligen hoppas att jag gör.

Johan han åkte iväg för en stund sedan för att fiska undrar om han kommer hem med någon firre eller om han bara tog en sväng ut och kollade läget.Han såg rastlös ut så det gör inget att han åkte iväg,tror även att han börjar få lite ångest inför att börja jobba på måndag men när man kommer in i det igen så kommer det att gå bra.Fast det tråkiga är ju att det kommer bli hårdkörning dom närmaste veckorna var väldigt många ordrar som hade kommit in sa chefen häromdagen till Johan så han kommer nog att vara trött ett par veckor framåt. Nu ska jag nog packa ihop mig och gå o lägga mig först ska jag ta mig en dusch känner att håret inte är det renaste fast jag vet inte vad jag gjort med det. Måste försöka klippa mig igen för det börja ligga i nacken igen tänk vad snabbt det växer. Har även funderingar på om jag skulle klippa Casper kort hårig för hans hår växer som ogräs behöver ju inte göra det jätte kort men bra så att han får bort det värsta har ju Johans trimmer som man kan ta i så fall. Men vet dock inte vad minsta mm är på den.

Ha en bra kväll/Natt

Kram
2009-08-01
 20:49:15

Video uppladning från djurparken

Här är ett klipp på Emilia som går omkring o kollar på djuren


Här är ett klipp på Casper som kör eltraktor för fulla muggar
2009-08-01
 19:52:17

Soligt och fint väder!

God kväll!

Idag har det varit jätte fint o varmt väder vi har varit och städat och sen så var vi i stadsparken en sväng för o kolla på tennisen och dess aktiviteter sen åkte vi vidare till Gällstad för att lämna in begagnade kläder på lager 157 en stor kedja som även har infört något som kallas tur o retur Man får lämna in 10 plagg och så får man ta 10 plagg på en begagnad hörna om den innehåller rätt färg på det korten man fått när man lämnade in kläderna. Vi hittade inga kläder var vädigt dåligt sortiment men är ju så när allmänheten lämnar in kläder. Men får ta en lov dit igen snart för o se om något har dykt upp.

Har nämnligen rensat i graderoberna här och jag är så trött på alla kläder som ligger o skräpar överalllt och barnens kläder som är för små. Man kan inte spara på allt och om man får mera barn sen vid något annat tillfälle så blir det ju inte att man använder allt ändå blir ju alltid att man köper nytt och storleken kanske inte passar osv så nu vill ja ha iväg kläderna så jag får se vad jag gör med dom. Har en stor säck som bara står ivägen där uppe tror till o med när jag tänker efter att det är 2  säckar. Har även gjort om i Caspers rum och ställt möblerna på lite annat sätt för Emilia kom på att om man klättrade upp i Caspers säng så kunde man gå vidare och sätta sig på Caspers skrivbord och ställa sig där o hoppa. Är ju inte alltid man ser vad dom hittar på för dumheter så nu ställde jag skrivbordet på andra sidan och det blev faktiskt väldigt bra blev lite luftigare där inne. Man behvöer göra om lite ibland. Sen har jag även plockat ur leksaker som inte någon leker med man blir så trött på sakerna som ligger o skräpar överallt.

Nu ska jag snart titta på sommar krysset och sen blir det nog sängen jag känner mig trött idag blev alldeles för sent igår.

Kram Kram