2009-01-31
 23:23:19

En massa kort


Emilia inspekterar farmors present

Sitter så fint i soffan

Emilia slappar på sin nallebjörn


Kusiner

Mamma och Casper diskar


Tåget till mamma


Syskon kärlek
2009-01-31
 23:10:15

Dåligt med bloggande dom här dagarna

God kväll! Eller kanske ska säga god natt för jag är sjukt trött just nu.

Idag har det verkligen varit fullt upp sedan det att vi gick upp. Vart en liten sovmorgon Casper kom och väckte mig halv åtta imorse och det var nog rekord på ett tag som han sovit så länge. Men han somnade senare igår med och det gjorde han även idag så jag hoppas innerligt att han sover gott i natt plus länge imorgon bitti så jag får sova en stund extra.

Johan somnade på soffan igår kväll och sov där till klockan sju imorse då vaknade jag till av att han kom o la sig i sängen i stället. Måste varit obekvämt att sova i soffan så länge.
Imorse så ställde jag mig och diskade världens disk höll på i köket i två timmar hör o häpna. Men Johan hade inte diskat under tiden jag varit borta och sen har vi ju ätit en del sen jag kom hem med så det tog lite tid fast vi har diskmaskin. Men allt kan man ju inte köra i den heller sen senare

Idag har vi firat svärmor som fyllde 65 och det gjorde vi genom att bjuda på mat det blev kyckling wook och nudlar. Var väldigt gott. Sen kom Johans syster hit vid 16 tiden och åt lite tårta som var super god. Det var blåbär,hallon och gräddtårta den var verkligen mumsig :D

Ska lägga in lite kort men skriver mera senare kanske om jag orkar.

Kram
2009-01-30
 22:34:07

Mamma funderingar :S

Många funderingar i min hjärna ikväll som handlar om min lille Casper :

Ibland tycker jag så synd om Casper för han har sina problem med sin mage fast han har medicinering emot det så bajsar han ändå inte som han ska och borde göra med movicolet som han har för ökar jag på den dosen jag ger honom nu så får han nästan lavemang i baken. Och så ska det ju inte vara. Men nu börjar han gå till att vara den pigga och glada killen som han varit innan när vi började med medicineringen och allt började flyta på bra.

Men nu är vi tillbaka på ruta ett och har en Casper som inte vill äta och väldigt orolig och ängslig och konstant trött. Spelar ingen roll om han sover länge på morgonen så är han jätte trötter och det i sin tur gör ju att han blir grinig.
Idag fick jag honom äntligen att få ur sig en hel del eftersom det var 5 dagar sedan han bajsade nu :O

Det skär så i mitt hjärta när jag ser honom kämpa med sin mage och säger ofta att jag vill inte bajsa men man måste TVINGA honom i princip att du måste bajsa för annars måste vi åka till doktorn det funkar ibland och ibland inte men man märker när han behöver sköta sin mage för han blir som en virrig höna det måste ju göra skit ont i magen när det man äter inte kommer ut igen. Jag tycker att vi äter en varierande kost med mycket grönt och mycket vätska. Han dricker sina 1-2 liter som han ska göra varje dag. Nästa vecka så ska jag ta och ringa barn motagninen igen och få prata med en sköterska för nu vill jag att dom kollar upp vad det kan vara som gör att det blir såhär fast han har medicin och har fått medicinen i snart 4 månader och det går  tillbaka till ruta ett igen känns inte som en bra lösning.

Ibland undrar jag varför inte livet kan vara enkelt och bara flyta på utan funderingar osv  men något jag lärt mig med åren som mamma är att det faktiskt alltid är något man oroar sig över sina barn. Speciellt när  vi fick den choken som vi fick med Emilia när hon föddes och sjukhus vistelsen osv. Då satte man värde på att Casper faktiskt varit så frisk som han ändå varit om man gemför dom . Men jag hoppas verkligen att Casper blir mina goa pojke igen för just nu är han inte sig lik och det var såhär han var innan han började med medicinen. Han vill så gärna äta men när det väl kommer till att han ska göra det så tittar han bara på maten och tar lite "sen jag vill inte ha mera" Men är det sånt han gillar som köttfärsås osv då kan han äta mycket.

Nu ska jag försöka hasa mig i säng Johan har redan somnat i soffan så måste få liv i honom först.
Kram och godnatt
2009-01-30
 22:04:28

Vart i hela friden tog dagen vägen!?!?

God kväll!

Denna dagen försvann verkligen bara, vi gick upp vid åtta och åt frukost sen var det tajm att väcka Emilia och ge henne lite och äta sen grejade jag och barnen där uppe medans Johan smörjde in sig med gud vet alla salvor han har för sin psoreasis.

Sen klockan 10 så bar det iväg till familjecentralen som vi var på till klockan var ca 12.30 sen när vi kom hem igen så lagade jag lite lunch och Emilia fick sova middag en bra stund för hon var otroligt grinig och väldigt trött efter alla lek. Vid två tiden så åkte jag och Johan iväg och städade åt det gammla paret och sen var det meningen att vi skulle åka till Borås och storhanlda.

Men Casper ville inte vara med på dom noterna. Han skulle vara hemma med farmor som han gick med på själv och sen när vi sa hejdå osv vid bilen för dom skulle ta en promenad och göra lite ärenden på stan. Medans vi packade in Emilia i bilen och grejade med hans barnstol eftersom Ida skulle följa med till Borås. Så hör vi Casper storgrina på andra sidan gatan och vägrade vara med farmor så det blev ingen utflyckt för vi vill inte handla med honom i Borås för ha med honom i en affär kan gå både bra och dåligt men idag var en sån dag som inte hade varit en bra dag eftersom han var på sitt dåliga humör.

Vi åkte och handlade på willys här i stan i stället och det gick sådär med Casper han försvann inne i affären och det brukar aldrig hända att han går iväg utan oss.Hörde Johan ropa efter mig att jag skulle leta reda på Casper för han hittade honom inte efter ett tag hörde jag MAMMA inne bland frukten,han hade gått och letat efter mig för jag stod bakom en disk med kött och såg inte mig tydligen.

Nu vaknade Emilia oxå. fasiken varför kan hon inte sova någon gång på kvällarna och speciellt när en annan vill gå och lägga sig. Tror dock att hon börjar få ont i örat igen så återstår att se om man får tillbringa lördag eller söndag på jouren på barn i borås.

Nu ska jag kika på nyheterna.

Kram
2009-01-29
 20:44:06

Detta såg gott ut =)

Detta såg som sagt väldigt mumsigt ut men frågan är hur nyttigt är de !??

http://www.tv4.se/1.345882/2008/03/26/ma_battre_med_smoothies_och_juice

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=360878

måste ta och handla in lite saker imorgon när vi ska till willys i Borås och storhandla fick någon form av insperation ikväll så hoppas att det håller i sig :D


kram igen
2009-01-29
 20:22:52

Kväller igen!

God kväll!

Tänk vad dagarna går alledels för fort tycker jag ibland. Efter vårat besök gått så åt vi som sagt lite sen lunch så vaknade Emilia och ville komma upp så hon fick lite och äta och sedan så lekte vi där uppe en bra stund tror vi var där i 2 timmar. Casper skulle först inte vara med för han satt och kollade på musse pigg på film han har inte kollat på sina filmer på 1v och då hinner man tydligen sakna dom massor :D

Men efter ett bra tag så kom han i alla fall upp och lekte med oss. Vi satt och pusslade en bra stund fick för mig att jag skulle gå igenom alla han hade för har inte gjort det på länge. Som jag misstänkte så fattades det 1bit i ett pussel sen var alla hela och det var ju ett bra resultat i alla fall. Sen kom Johan hem ifrån jobbet och gjorde oss sällskap och sen gick jag ner och lagade mat blev enkelt med fulkorns makaroner och mini köttbullar popplets tror jag dom hette :S  med rivna morötter till enkelt men väldigt gott. Sen var det bolibompa som gällde för Casper som knappt kunde hålla sig vaken.

Sen slängde vi barnen i säng klockan sju och dom sover gott ännu. Direkt efter dom somnat gick jag ut och tog en promenad på ca 30 minuter sammanlagt gick in på willys och köpte en mjölk och lite frysta hallon med vanilj visp som vi nu har fikat på var faktiskt väldigt gott. Men något jag blev sugen på att testa är smoties(stavas det så) min syster pratar mycket om det i hennes blogg i mellan åt och jag vet inte ens hur man gör det :S men får ta och leta upp det någonstans.
Jag har bestämt mig för att försöka att plocka bort allt onödigt godis och ta tex frukt och bär i stället för om jag ska kunna hålla min vikt nedgång så måste jag tänka på vad jag stoppar i mig. Men jag vill inte påstå att jag har vräkt i mig godis dom senaste månaderna men visst äter man onyttigt ibland och det känns som om jag har tröttnat på godis kan man någonsin göra det? Bara det där jäkla suget som finns efter något sött. Idag gick jag och rev i skåpet och hittade inget men tillslut skalade jag mig en morot och suget försvann faktiskt för stunden.

Nu ska jag kika vidare på tvn svårt att välja vad man ska titta på när det går två bra program samtidigt.

Kramis!!
2009-01-29
 13:40:17

Haft besök hela fm =)

Hej på er igen!

Har precis haft besök av Ida, Ove och Tim på besök ett par timmar var kul att ses igen och prata lite strunt och att Casper fick leka med Tim men dom två kan verkligen härja runt jisses. Men tur att Casper har börjat lyssna bättre när man säger till honom.Tack så jätte mycket för hjälpen med blöjorna så slapp jag gå ut med Emilia i onödan. Nu sitter Casper i soffan och tittar på en film och vi väntar på att pizzan i ugnen ska bli färdig för vi båda två är jätte hungriga. Emilia sover sedan tolv så jag måste väcka henne snart. Men eftersom hon är sjuk så tänkte jag att hon får hämta krafter plus att hon sovit oroligt i två nätter.

Hörs senare.

Kram
2009-01-29
 09:13:48

God morgon!

Morgning!

Natten har varit hyfsat här. Somnade som en sten efter att jag tog mig en varm dusch tittade lite på tv i sovrummet men ögonen orkade inte vara vakna så jag somnade. Emilia vaknade klockan tre i natt och kokade kändes det som. Så jag gav alvedon och välling sen somnade hon igen. Men hon har sovit oroligt hela natten. Casper kom upp ramlandes klockan tre med men han somnade om igen väldigt snabbt. Vet inte ritkigt vad han vaknade av men det vet man nästan aldrig. Har varit mycket för honom dom senaste dagarna och sen komma hem igen kanske blev lite för mycket för hans lilla huvud.

Casper kom och väckte oss klockan 06.13 och då till min fasa upptäckte jag att Johan låg kvar i sängen så det var en himla tur att han kom och väckte oss annars kanske han hade sovit ännu. Nej men vi hade säkert vaknat till ändå av att något inte var som det skulle. Men imorgon är det fredag och då är Johan ledig och det behöver han.

Han har även lovat att gå till vårdcentralen med sin mage och det ska jag se till att han håller med för han kan inte gå och ha så ont hela tiden heller. Annars så får han gå ner på jouren ikväll så har vi hela dagen på oss att bara mysa i familjen.

Ha en bra dag.
Kram
2009-01-28
 19:29:16

Hemma igen!

Hej!

Nu är vi hemma igen efter några timmars resande som gick jätte bra fick hjälp i Arboga av en jätte snäll dam som inte alls skulle in i samma vagn som jag men det var snällt tack så mycket :D i Arboga så somnade Emilia i vagnen och sov ca 45 minuter och var en go o glad tjej hela resan vi satt och lekte med Caspers bilar och var i lekvagnen. När vi skulle gå av tåget fick jag hjälp av en tjej som satt i samma vagn frågade konduktören och han skulle hjälpa mig men hon erbjöd sig i stället och det var med väldigt snällt endel bryr sig inte alls om man behöver hjälp eller inte.

När jag stod och pratade med konduktören så lyckades han göra något med sin väska så det flög 20 lappar över hela golvet och han märkte inte det heller och en kille bakom honom ropade hallå konduktören du tappade något. Det var en bra komentar tycker jag. Det var minst 2000kr i bara 20 lappar för det var en himla massa. har nog aldrig sett så många innan på en o samma gång.

Johan stod på perongen och väntade på oss och Casper blev jätte glad över att se honom och det blev Emilia med. Efter vi hade satt oss i bilen åkte vi till mc donalds och skulle äta. Hade två gratis mål där så tänkte passa på. Vi sitter och äter i godanro Emilia leker med bollarna på hennes matstol. Sen helt plötsligt gnäller hon till och jag tittade på henne då började hela Emilia skaka och hon blev alldeles runt läpparna. Jaha tänkte jag då var det dags igen. Så slet uppe henne ur stolen och in på toaletten och tog temp som jag lyckligtvis hade i skötväskan. Mycke riktigt den visade 38.4 så gav ipren och väntade på att det skulle gå över.

Denna feber krampen var värre än dom hon har haft innan för hon krampade mera eller vad man ska säga.Efter ca 10-15 minuter så sa vi att vi åker till sjukhuset in på akuten med henne för så här kan vi ju inte åka hem.Men under tiden vi plockade i ordning på det vi hade ätit osv så slutade hon att krampa. Det är så himla äckligt när hon gör så och att gå ifrån ingen feber till att få skyhög.

När vi sen var hemma så märkte jag hon var väldigt stånkig osv så kollade jag tempen igen och då visade den 40 så inte undra på att hon fick en sån kramp. Men det som förvånar mig mest är att hon inte svarar så bra på ipren eller alvedon. Men efter denna händelsen kommer jag nog att låta alvedon och ipren ligga kvar i skötväskan för säkerhetsskull. Nu sover hon gott i alla fall och jag ligger här i soffan och bloggar.

Casper ligger upp i sin säng och babblar ännu men jag hopppas att han somnar snart. Men hade mycket att prata med farmor om som kom på ett sanbbt besök efter mycket tjat ifrån Casper att han ville träffa farmor.stackarn har väl saknat henne massor tydligen eftersom han tjatade så.

Ska nu kolla lite på tv men ha en bra kväll!

Kram och god kväll
2009-01-28
 10:06:49

Allt klart

Ja då har jag äntligen fått packat klart och fått det sista in under vagnen helt otroligt vad grejar det blir man tror inte det.Men mycket beror ju på att jag har packat om väldigt mycket för att slippa den där hemska väskan jag hade hit. Men sen så fick jag plats med alla kläder i ryggsöcken nästan i alla fall bortsett ifrån ett par byxor och pyjamaser till barnen. Men det la jag under vagnen.

Nu väntar vi bara på att syster ska komma och hämta oss vi gör inte så mycket annat Casper kollar på nickjr och Emilia hon går utmed möblerna.Hon nyser nästan hela tiden så hon är nog förkyld tror jag och med den hostan hon har så får hem och börja preparera med astma mediciner och hoppas att det inte blir så jobbigt för henne.

Ha en bra dag!

Kramar !!!
2009-01-28
 08:19:29

Onsdag morgon!

God morgon!

Fy jag är helt död i kroppen orkar knappt sitta upp. Natten har varit hopplös Emilia har babblat,gråtit, hostat i ett har sovit några timmar sen har hon hållt på så hela tiden.Så jag hoppas att dagen blir lugn i alla fall hon sover ännu och det är bara bra. Eftersom vi ska åka långt så behöver hon sova länge idag så hon orkar hålla sig vaken en längre stund. fast jag tror att väl på tåget kommer hon att glömma att hon är trött för hon hade fullt upp när vi åkte hit att gå runt i lekborgen.

Ska snart greja det sista ner i väskan och försöka att få ner dom sista kläderna någonstans så man slipper lämna kvar det.
Näsan rinner idag som jag trode att jag skulle bli förkyld fast alla här är snoriga så det var väntat. Men o andra sidan så har jag kännt det på mig ett par dagar att det varit något på gång.

Skriver mera ikväll orkar inte sitta mera här nu!
Ha det bra

Kram
2009-01-27
 22:22:17

Oj tiden går fort!!

Hejsan!

Har inte hänt så mycket här resten av dagen har grejat med min packning och jag tror att jag har fått ordning på det nu bara lite saker kvar som jag inte vet hur jag ska göra med riktigt men det ordnar sig imorgon.

Casper kom upp springandes innan och det har han inte gjort under hela tiden vi har varit här men han sover nu gott men nu ligger Emilia där inne och babblar för fullt var in och kollade på henne men hon låg helt stilla så svårt att avgöra om hon sover eller är vaken.

Ska ta och hoppa in i duschen innan det blir för sent skulle ju gjort det igår men det blev inte så orkade inte helt enkelt jag var helt död i kroppen och det känner jag mig nu med så jag tror att jag är påväg att bli sjuk det känns så i alla fall.

Inte säkert jag hinner uppdatera imorgon innan vi åker kommer säkert vara mycket springande med allt så man får med sig det man ska osv. Men jag skriver när jag kommit hem på kvällen sedan när barnen har somnat lugnast så.

Kram och God natt på er alla!!!
2009-01-27
 15:28:12

Imponerad :)

Idag så har jag varit ner till station en sväng och hämtat mina biljetter och var sedan till matpiraten och köpte mjölk och fil. Tanken var att jag skulle ha gått ner till stan men eftersom Casper fick värsta anfallet när jag skulle gå frågade honom flera gånger om han ville följa med men nej han skulle vara hemma med mormor. Så jag och Emilia klädde på oss och gick ut och sa hejdå till både mamma och Casper. Då såg det inte ut att vara något med honom men sen hörde jag Casper skrika när jag var utanför då stod han på balkongen och var helt hysterisk, vet inte vad det blev med honom men till slut så fick han följa med mig därför rundan inte blev så lång eftersom Casper går själv så får man inte ta i för mycket det var nog knappt att han orkade gå den biten vi gjorde.

Sen när vi kom hem så blev jag riktigt imponerad av Emilia mamma hade gjort ordning kalops på råddjurs lår som hon fått av Jenny när hon var här på besök. Gjorde i ordning en tallrik med ganska mycket på tänkte hon äter nog inte det ändå eftersom det var bitar osv. Men ungen lassade in TRE st sånna lass utan krusiduller hon spottade ut enågng ner på golvet för det var en liten för stor köttbit hon fått i munnen men annars så åt hon som en galning :D Fattar inte vad det tog åt henne men tack syster för en god köttbit :D
Hoppas dock att detta håller i sig för det var ju jätte bra gjort av henne.

Nu ska jag greja lite med våran packning och se om tvätten är torr så jag slipper springa med allt imorgon och ikväll. För tiden på morgonen går ganska snabbt ändå skulle behövt köpt lite fika till tåget men det löser sig nog på något sätt.

Kram hörs senare.
2009-01-27
 10:05:36

Tisdag Morgon!

God morgon! Eller kanske ska säga god middag för klockan är ju inte så lite nu precis.

Jag har varit så himla slö nu på morgonen gick inte upp förns klockan var halv nio tror jag men jag var vaken Casper satt hos mormor och kollade på tv och ritade. Jag har sovit hyfsat bra i natt men har vaknat flera gånger Emilia har skrikit mycket i natt men hon åt väldigt dålig igår.Hoppas att maten kommer idag för annars måste jag köpa en burk på apoteket och den kostar dubbelt så mycket som dom gör när vi beställer ifrån hjälpmedels centralen.

Idag ska jag knalla ner på stan och hämta mina tågbiljetter och sen köpa något som vi kan ha som fika på tåget imorgon när vi ska åka. Hoppas att det kommer att gå bra i Arboga med byte osv. Jag ska försöka få ner allt i min ryggsäck för jag orkar inte släpa på den där rullväskan och få ner en del saker under vagnen hoppas jag lyckas ska greja med det sen när jag har kommit hem ifrån stan när jag inte behöver ha vagnen mera idag. Annars så får jag göra på något annat sätt eller lämna saker här helt enkelt.

Ska nu hänga upp min tvätt som vi har tvättat ville inte släpa med mig smutsigt när vi ska åka hem så jag slipper tvätta direkt när jag kommer hem för det känner jag att det kommer jag nog inte att orka. Möjligtvis i helgen.

Ha de bra så hörs vi sen.

Kram
2009-01-26
 21:10:56

God kväll igen :D

Hej på er!

Idag blev en sen dag för barnen i säng vart hos syster tills klockan sju ca och barnen sov nog när klockan var åtta. Casper var så trött det sista så jag vet inte vart han skulle ta vägen för han var som ett yrväder det sista. Det var jätte fint hos syster en stor och rymlig lägenhet. Hon bjöd på vårrullar med köttfärs, ris och curry sås samt grönsaker. Sen satt vi bara och pratade och hade trevligt. Filip vart rädd några gånger för att Emilia har ganska höga toner i mellan åt.

Nu ska jag kolla lite på tv sen ska jag gå in i en varm dusch och sen väntar sängen.


Kram kram
2009-01-26
 11:17:52

Luktar ljuvligt här inne =)

Ja här inne sprider sig nu en doft av nybakade socker kakor och det luktar väldigt gott =) Casper har hjälpt mormor att hälla i alla ingredienser dom han klarade av i alla fall. Samtidigt passar jag på att blogga lite =) Igenom högtalarna ljuder nu bwo var längesedan jag lyssnade på dom men med mammas spotify så kan man hitta det mesta i låt väg faktiskt ett program jag rekomenderar som är gratis fram till påsk men vet ej om det bara är för kunder via bredbands bolaget.

Ska gå och titta vad min busfia gör ute i hallen ser hon sitter och grejar med en hel hög av skor hon har rivit ur mammas skohylla. Att skor kan vara så himla skoj. Ser även att hon börjar gnugga ögonen hon är nog lite trött eftersom hon vaknade nästan en timme tidigare än vanligt så vet inte om jag klarar att hålla henne vaken tills det är dags att ta fram vagnen och gå till syster men vi får se hur jag lyckas annars kanske vi går iväg tidigare ska ringa och prata med henne i så fall om vi går tidigare än vi bestämde sa vid 14 men får se som sagt.

Kram
2009-01-26
 09:22:30

Måndag morgon!

God morgon!

Känner mig väldigt trött idag. Casper kommer och ligger hos mig halva natten så jag blir galen. Men i natt orkade jag inte ha hans snurrande och hans intensvia sugande på sin napp när han somnat för det låter hemskt. Så jag la ner honom i hans säng vid halv tre för då orkade jag inte mera och sen började Emilia böka med och gnälla så det var väl sådär jätte skoj. Hatar att behöva upp på nätterna och greja för man blir så himla seg på dagen.

Idag händer inte mycket här på morgonen men vid två tiden ska jag gå till min syster medans mamma är på en grupp och sen skulle vi äta lite mat där osv. Ska bli trevligt att se hur dom bor nu när dom flyttat precis.

Ha en bra dag så skriver jag mera senare. Kram
2009-01-25
 21:32:13

Vart tog dagen vägen!?!?

God kväll!

Ja denna dag den bara försvann har varit fullt upp hela tiden känns det som. Men det var väldigt trevligt att träffa alla. Har lite kort i kameran men får lägga upp det när vi kommer hem sedan. Astrid hade blivit stor och väldigt rörlig sedan jag såg henne sist. Men så söt =) Casper och Emilia har det varit full fart på idag Emilia ville inte ens sova middag men vid klockan två orkade hon inte vara vaken mera så hon däckade,så lät henne sova i 45 minuter. Hon var väldigt grinig nu innan sängdax men hon somnade gott i sängen sedan utan att babbla i 20 minuter typ. Casper han började redan vid 17 och tjata om att han ville gå och lägga sig.

Så tiden där i mellan så blev det lite jobbigt och hålla honom vaken och i rätt stämmning. Han vart verkligen ledsen för ingenting. Nu ikväll satt han och frågade efter pappa igen ganska mycket och frågade många gånger hur många dagar det var kvar tills vi skulle träffa pappa igen. Sen gick han stolt runt och visade 3 fingrar för alla som var här att då får jag träffa pappa typ :D

Ikväll har vi inte gjort mycket har hängt tvätt som syster har lämnat här för dom är utan tvättmaskin eftersom dom inte fått någon nyckel ännu. Sen har jag spelat lite spel på mammas dator och kollat på tv. Konstaterade att det var inte mycket bra på dumburken idag.

Till min fasa så upptäckte jag att Emilias nutramigen börjar ta slut. Så nu har Johan varit på macken hemma och skickat iväg en burk till oss så hoppas innerligt att den kommer på tisdag som dom sa på macken. Får verkligen försöka få i henne gröt osv imorgon för hon total vägrar allt just nu till o med nutran hoppas bara att det släpper för hon kan inte hålla på så här. Hon är väldigt konstig i magen så jag vet inte vad det beror på. Någon som vet? Tror det kan vara tänder på gång men ja jag vet inte längre. Den 3 ska vi i alla fall till loggopeden igen och få hjälp med hennes ätande för våran kontaktsjuksköterka ringde i måndags och frågade hur vi hade det och hur det var med mat osv.

Sen har ju Emilia börjat gå ner i vikt igen och det är inget bra tecken alls. Hon hade gått ner 400gram och det tyckte inte Kristina var något bra resultat. Så skulle få en vägning innan den tiden bvc hade satt upp. Eftersom dom vill ha sten koll på henne nu så hon inte tappar i vikt ännu mera.

Oj detta blev långt.

Ha en bra kväll!!
Kramar
2009-01-25
 07:52:52

Söndag morgon!

Hej och god morgon!

Tänk vad dagarna rusar iväg om man tänker efter,det är redan söndag och jag tycker inte det var längesedan det var söndag sist. Men så känner jag nästan varje vecka. Fast på ett sätt är det ganska skönt att det går fort med för då går vi emot ljusare tider snabbare för jag längtar verkligen till vår/sommaren nu så jag kan spricka. Bara det att plocka fram min cykel och kunna ut och cykla med barnen i kärran eller till dagis. Till dagis sparar jag en hel timme på att kunna cykla o det är faktiskt skönt. Sen längtar jag tills Johan får sin cykel så vi kan ut och cykla tillsammans i sommar hela familjen =)

Igår bokade Johan min hemresa och det blir på onsdag klockan 11.40 så jag är i falköping runt 14.48 tror jag att det stod i mejlet har inte orkat att öppna det just nu, för mammas dator är lite seg.
Natten har varit lugn Casper har legat i min säng halva natten vet inte varför han kom men han sa inget utan bara la sig och somnade. Sen vaknade jag av att han hade tryckt upp mig ända in i väggen och det var lite obekvämt.Mamma har en 105 sän och hemma är jag ju van att ha 180 bred säng att kunna lägga mig på oftast och i värsta fall brukar jag lägga mig på Johans maddras och dela utrymme med honom :D Inte allt för poppulärt kanske :P

Idag kommer syskonen hit och det ska bli kul ser fram emot att få träffa alla har ju inte träffat Astrid ännu sen jag kom och jag antar att hon har blivit jätte mycket större än sist jag såg henne. Filip har jag redan träffat och han var verkligen mycket större än sist jag såg honom men det händer ju så mycket i den åldern.

Hörs senare!

Kram!
2009-01-24
 21:37:41

Körslaget

Jag tycker att det var ett bra avsnitt idag med många bra framträdande och tycker att Gry hade bra kläder på sig i dag men hon har nog gått upp en del i vikt. Tycker faktiskt att det var rätt lag som åkte ur för Magnus har inte varit så himla bra han har ju hängt löst många gånger.

Mamma och jag har ätit lite pizza och jag tog en lövbiff med pommes guuuud så gott det var det finns ju inte hemma så man får passa på när man får tillfälle till att äta det. Men 79kr för en låda är dyyyrrt men det var det värt :D

Nu ska jag snart gå och lägga mig känner mig sliten efter nattens vakenhet och jag hoppas att Casper inte får en massa spöken i huvudet i natt och sover gott så han slipper väcka halva huset.

Kram Och God Natt!!!!!!!!
2009-01-24
 19:14:29

Städar dag

God kväll!

Denna dagen har inte varit så himla kul precis Casper har varit så himla trött så han inte vetat vart han skulle göra av sig själv. Men efter många utbrott så sover han nu äntligen om inte Emilia väcker honom för jag hör att hon för låda där inne.Det är verkligen en nackdel med att dom sover i samma rum just nu. Men Casper sover nog ganska hårt eftersom han somnade på två röda när han la sig.

Idag har vi städat och bytt gardiner mamma ville det skulle vara fint här när det kommer folk imorgon.Mina båda systrar med familjer kommer hit. Ska bli jätte skoj att träffas och så ska vi äta lite tacos och mamma skulle baka socker kaka pratade hon om.
Annars har det inte hänt så mycket faktiskt är väldigt trött dock. Nu ikväll ska vi kolla på körslaget och se vilka som blir klara för final. Fast måste säga att Gry Forsell har fått en väldigt märklig klädstil verkar precis som om hon vill dölja att hon är gravid fast alla vet ju redan att hon är det. Men ska bli kul att se vad hon har på sig för kläder idag.

Ha de bra så kanske vi hörs senare.

Kramis!!!!!!!
2009-01-24
 12:24:04

En skit natt rent ut sagt.

Hejsan!

Som jag skrev igår var jag riktigt trött så jag orkade inte sega mig uppe för att kolla på vem som åkte ur lets dance men jag gick och la mig klockan kvart över tio och det är jag himla glad för. Vid ett kom Casper skrikandes till min säng. Då fick han för sig att röret som gick till elementet var en lång pinne som inte skulle vara där och han gav sig inte. Han låg hos mig i ca 30 minuter och snurrade runt som en tok. Sen la han sig i sin säng. O sen så låg han väl där 45 minuter kanske och små slumarade sen kom han springandes igen och var helt hysterisk över det där jäkla röret rent ut sagt. Så efter dom två skrik attackerna så vaknade ju givetvis Emilia och var klar vaken så hon babblade på i ca 3 timmar. Sen för att Casper skulle vara nöjd med att det där röret var till Elementet och inte var farligt så var jag tvungen att tända taklampan för att visa honom och då blev ju inte Emilia mindre vaken för det. Men efter det så nöjde sig i alla fall Casper och somnade om.Till klockan var kvart över åtta. Och halv nio vaknade Emilia igen.

Men jag har lagt Emilia nu för att sova middag men hör henne ligga där inne och klappa händerna så hon lär nog inte somna ännu i alla fall. Men en liten lur lär hon ju behöva för att orka vara vaken till klockan sju ikväll.
Jag börjar få lite hemlängtan faktiskt saknar Johan något så fruktansvärt men det som inte dödar det härdar eller var säger man. Vet ju att de är nyttigt att sakna varandra ibland men nu börjar det nästan på att bli på gränsen till jobbigt att vara utan honom. Men det går ingen nöd på honom där hemma han håller på med tapeterna osv och idag skulle han på någon mässa i ishallen.

Ha det bra. Så hörs vi senare.

Kram
2009-01-23
 21:49:52

Huvudvärk :(

God kväll!

Ja just nu sitter jag med huvudvärk för typ tredje dagen i rad men tror att det beror på att jag får bära runt mycket på Emilia just nu vet inte varför men hon kanske känner sig förvirrad över vart vi är eller något. Om hon inte hittar mig kryper hon runt hela mammas lägenhet och letar tills hon får syn på mig. Och om jag inte finns i närheten då börjar hon och gnälla jätte högt :(

Idag har vi varit ner på stan mamma skulle hämta ut sina astma mediciner men dom fanns inte på apoteket så det var bara till att knalla hem igen. Var på en affär som heter Eurostore fanns massa där inne köpte lite små saker samt en ny mössa för jag glömde min hemma och här är svin kallt. Sen gick vi till Lindex och skulle kolla lite och upptäckte att det var halva rea priset så jag fick tag i 5 plagg för 150 kr som ordinarie pris kostade runt 400 kr så jag tycker att jag gjorde ett himla bra kap =) fick tag i en jätte söt klänning som jag hoppas att Emilia kan ha när Johan fyller år i mars. Den fanns bara i storlek 92 så håll tummarna :D

Sen efter barnen hade somnat så kom min syster och körde mig till willys för behövde handla lite barnmat osv så tack så himla mycket för att du tog dig tid att köra lill syrran =) Nu sitter jag och glor på Lets dance med ett halvt öga vet inte vem jag tycker är bra idag har inte sett hela men tyckte Morgans dans var bra i alla fall.

Här väntar sängen snart och hoppas att huvudvärken går över.

Kram och god natt!
2009-01-23
 07:06:04

Morning!!

Fast jag skulle nog vilja säga god natt.Blev lite sent igår fastnade på ice rode truckers på fyran innan jag gick och la mig och det var ju slut vid tolv och då var jag ganska trött vill jag lova.hehe.
När jag la mig vaknade givetvis Emilia till och började babbla för fullt men hon somnade om ganska fort. Men sen vaknade hon klockan fem igen och var väldigt ledsen men efter att jag hittade nappen så somnade hon igen. Men men nu vaknade hon när Casper kom upp vid halv sju så jag vet inte riktigt varför hon sover så oroligt. Men det återstår och se om hon somnat igen har inte hört något ljud på länge.

Idag är planen att vi ska ner till stan en liten sväng sen kommer Hillevi vid två och då ska vi slänga ut granen.

Ha en bra dag.

Kram
2009-01-22
 21:11:44

Casper saknar pappa

Jag och Casper satt i köket innan och ritade och då helt plötsligt frågade han mig. " Ska vi inte träffa pappa någon mera gång?" Hur förklar man det för en snart 4 åring att vi bara är på besök hos mormor och att pappa är hemma och jobbar. Han förstod inte riktigt men efter ett tag så tror jag att han förstod att vi ska åka hem igen. vet dock inte vilken dag det blir men det en annan inte tänker på det gör barnen tydligen.

Satt och kollade på biljetter innan men har inte bestämt mig men det lutar åt kanske onsdag men inget bestämt ännu. Måste bara bestämma mig om barnen ska gå på dagis på torsdag annars så måste jag ringa och prata med dom.

Ha det jätte bra.

Kram igen
2009-01-22
 19:47:51

God kväll!

Hejsan!

Idag har det verkligen inte hänt mycket varit en väldigt lugn dag.Casper har varit på sitt bästa humör idag*not* väldigt grinig osv men det beror på att han inte har skött sin mage som han ska och det blir väl tyvär så när man åker bort och han har ju problem med magen sen innan. Men imorgon ska jag ner på stan och då ska jag gå in på apoteket och köpa microlax så han i alla fall får ut det värsta.

Han var väldigt trött idag han somnade på soffan när han låg och kollade på film så jag vet inte om han går och spänner sig för att det är nytt här osv. Men nu sover båda två väldigt gott.Emilia har inte heller varit på sitt bästa humör idag men kan ju bero på att vi varit inne hela dagen med då brukar hon bli väldigt grinig. Men hoppas på en bättre dag imorgon och att barnen är goa och glada som dom brukar vara.

Ikväll ska jag titta på program på bara kanal 5 var mycket bra där sen efte dom är slut så väntar sängen.
Ha en bra kväll!

Kram
2009-01-22
 11:46:07

God middag!

Hejsan!

Här har vi tagit det lugnt har lagt Emilia för att sova nu för hon var trött hon la sig på golvet i köket under bordet och höll på att somna där.hehe. Då är man trötter =)
Casper vaknade klockan sex imorse sen gick han till mamma i soffan och kollade på nikelodion mycket bra på tvn för honom vid den tiden. Jag gick och la mig igen skulle bara vila lite till men till min förvåning vaknade jag igen kvart över åtta av Emilia flög ut i vardagsrummet och kollade så allt var okej där ute och bad om ursäkt för jag somnade om.Var inte meningen men var väl mera trött L =) Men Casper hade suttit och kollat på tvn hela tiden så det var ingen fara.

Mamma står just nu med disken och är snart klar. Casper står och leker i mammas dockskåp ute i hallen och pillar med alla sakerna där inne.Vid två skulle Hillevi dyka upp då blir han nog glad =)
Annars vet jag inte vad vi ska hitta på här faktiskt hade tänkt gå ner på stan med Emilia men det är så himla grått och trist här idag så jag vill inte gå ut just nu i alla fall.hehe.

Hörs senare.

Kram!!!!
2009-01-21
 21:00:16

God kväll!

God kväll!

Idag har det hänt ganska mycket vi tog en lugn start på dagen sen gick vi ner till apoteket och mamma bjöd på en snabb fika på ett ställe som hette nancy's var ett mysigt ställe. Sen gick vi för att vänta på bussen på väg hem men den var full så vi fick inte plats så vi fick gå hem det var lite tufft för mamma men det gick ganska bra ändå.

Sen fick vi besök av kusin Hillevi och hon och Casper har lekt som tusan dom var ute och åkte soppsäck ner för backen. Mamma och Susanna var på willys och handlade lite mat. Sen käkade vi lite kotletter och potatis mos. Emilia åt potatismos för glatta livet =) men mata henne det fick jag inte göra det var väldigt viktigt att gaffeln låg på bordet med potatismos på.hehe. Go unge hon är.

Nu ikväll har vi tagit det lugnt i soffan och kollat på semestersvenskarna precis på 4an. Ska gå och ringa älsklingen nu tänkte jag och sen ska jag nog försöka komma i säng ganska skapligt. Blev lite dåligt med sova i natt för jag kunde inte riktigt slappna av när jag sover i samma rum som barnen.

Någon jag saknar mera än Johan är faktiskt Ida är så himla van att träffas nästan varje dag eller att babbla en stund i telefon men jag tänker på dig gumman och hoppas att det ordnar sig för er.Du vet vad jag menar.

Ha en bra kväll.

Kramis
2009-01-21
 08:16:59

God morgon!

Morning!

Natten var hyfsat lugn Casper kom och väckte mig klockan tolv i natt han var helt hysterisk men han hade väldigt svårt att andas men han hade mammas duntäcke så vi får byta i natt så han får sova ordentligt.
Emilia vaknade lite när Casper stökade men båda två somnade ganska snabbt.

Hon sover ännu men jag ska snart väcka henne eftersom dagen blir så konstig när hon sover för länge på morgonen så blir natten ganska stökig.

Idag ska vi ner på stan och hämta grejer på apoteket och sen kommer min syster med barn hit vet inte om Jenny kommer med hon var tydligen väldigt förkyld. Hoppas vi kan träffas en annan dag i så fall.

Ska äta frukost här nu men återkommer senare.

Kram Kram
2009-01-20
 20:12:28

Framme

Hej!

Ja då var jag hemma hos mamma och det var en jobbig resa men ändå skönt nu när man kommit fram.Barnen har precis lagt sig och jag hoppas att dom somnar snart men jag hör Emilia prata lite där inne men är nog mest för att mamma skulle sitta hos Casper.

Barnen var duktiga på tåget Casper var lite rastlös den sista biten men vi var mest i den där lekborgen dom har eller vad man ska kalla det.

Skriver mera imorgon orkar inte just nu är väldigt trött i kroppen känner jag.

Kram och hej =)
2009-01-20
 11:44:12

En virrig morgon

Ja det är ett milt ord på vad det har varit här på morgonen har grejat med än det ena än det andra och nu är i alla fall väskorna klara för utom det sista som är i kylen som ska tas ur strax innan vi ska åka. Jag håller på och försöker få Emilia till att sova men hon har legat och babblat i sin säng i snart 30 minuter så min vision är nog misslyckad men sova måste hon för annars blir tågresan en jobbig sådan för både henne och mig.Casper han ligger här i soffan och tittar på pippi i söderhavet och han är nog inte långt ifrån att somna ser det ut som.Men det gör inget för det kommer nog bli sent ändå idag när vi väl kommit fram osv så vill nog inte han gå och lägga sig på engång. Fast nu fick han för sig att han inte skulle sova men han har ju i alla fall vilat. Det ända han har pratat om på morgonen är ska vi inte åka snart.Hehe lätt att förklara att vi ska åka om så och så många timmar.

Men nu har han inte frågat det på en stund. Jag ska gå upp och försöka göra ett sista ryck med att försöka få Emilia att sova.Hoppas verkligen att jag lyckas för annars kommer hennes sovstund inte bli lång.Eftersom vi måste åka hemifrån vid halv två för att hinna i bra tid till falköping där tåget avgår ifrån.

Ha det jätte bra så hörs vi senare ikväll om jag orkar blogga när vi kommit fram.

Kram
2009-01-19
 21:37:43

Jag har fått en award



Jag har fått en utmärkelse av http://bloggis.se/IdaAL81 Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa.

Kopiera in texten och bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till andra bloggare.

Jag ger mina utmärkelser till:
http://kaweria.blogg.se/
http://jennyn.blogg.se/
2009-01-19
 21:36:11

Jag är så trötter

God kväll!

Nu är det inte så mycket tid kvar tills vi åker håller på och grejar med det sista just nu men blir inte mycket gjort om jag ska vara ärlig sitter och kollar på csi ny på kanal 5 jag gillar dom programen =)

Idag har varit en hemsk dag annars jag har gått fram o tillbaka till dagis hela dagen känns det som. Efter 1 timme när jag nästan var framme hemma så ringde mobilen och det var Emilias avdelning och hon hade en massa var i sitt öga så hon fick inte vara kvar sen gick vi hem och hon somnade i vagen och sov en stund så stackars jag kunde vila en stund och äta lite lunch sen gick jag ner på stan en sväng och träffade på Ida så vi stod och babblade en stund =) Kommer sakna det när jag är borta hos mamma nu men detfår vi ta igen när jag kommer hem igen =)

Klockan fem imorse så vaknade jag av en duns utanför trode att jag skulle dö fasiken vad rädd jag blev. Det hade snöat i natt och då var det plogbilen som slängde sin skopa i marken och körde den på lägsta nivå med marken och det lät hemskt. Det var inte bara jag som hade vaknat av det och det borde vara förbjudet att köra klockan fem med plogbilen på gågatan när det bara var ca 2 cm med snö.

Hörs imorgon ska greja lite här och sen ska jag mysa i soffan med Johan. Ha det bra.

Kram Kram!!!!
2009-01-18
 21:33:06

Brunett =)

God kväll!

Ja då var man ännu mera brunett nu då. Färgade håret innan ikväll och jag blev riktigt nöjd faktiskt.


Ser ju som vanlgit sur ut men färgen vart cool =)

Annars under dagen så har det varit bra har påbörjat jobbet i sovrummet och spacklat och grejat och sen kom svärmor som utlovat och klippte barnen dom vart jätte fina i håret men Casper blev lite ledsen men det var för att saxen var lite vass och det sa han inte på engång så vi fattade inte varför han började skrika helt plötsligt.
Sen kom Ida och Ove och lille Tim så barnen härjade runt här idag. Men hjälp vilken ljudnivå dom två höll idag det var riktigt jobbigt man kan inte prata ordentligt själva men det får man ta igen en annan gång =)

Har packat det sista på min väska idag och ska ta och packa ner tandborste och sådant på tisdag morgon när vi har använt det klart. Sen har jag suttit här i soffan och bara degat. Ska snart gå och lägga mig för jag känner mig lite seg faktiskt.

Ha en bra kväll.
Kram Kram
2009-01-18
 09:40:10

Morning!

God morgon!

Natten vart inte så lugn som jag trode när jag hade skrivit klart inlägget så vaknade Emilia vet inte när hon somnade för jag somnade på två röda när jag la mig ner i sängen. har inte hört henne direkt i natt heller så hon måste ha somant om hyfsat tidigt i alla fall.

Idag vet jag inte vad som händer riktigt svärmor kommer hit och ska klippa barnen för dom ser för hemska ut i håret specielt Casper han ser ut som en vilde just nu. fast han blev klippt för två månader sedan när vi var på Filips dop så tänk vad håret växer fast det kanske växer snabbare på barn?!?
Här är rukosten avklarad och barnen härjar runt som tusan redan

återkommer senare har just nu en dotter som klättrar på datorn.

Kram och hej
2009-01-17
 23:24:48

Denna dagen bara försvann!

Ja som jag skrev innan så skulle vi åka till Johans syster och vi åkte dit vid två tiden för då hade Emilia vaknat ordentligt hon ville inte kvickna till riktigt. Men är så nytt ännu för henne att bara sova 1 timme på dagen för hon sover inte på natten annars och denna veckan har hon sovit hela natten helt otroligt men skönt för oss =)

Vi var hos Eliza tills klockan var nästan halv sju och sen var det kvälls bestyr för hela pengen.Casper och Kimberly härjade så med varandra så Casper var helt slut när vi kom hem. Fick sitt kvällsfika och sen lite lördagsgodis och sen kom han själv upp för jag höll på och grejade med Emilia och Johan gjorde välling åt henne.Så jag frågade Casper om bolibompa var slut då sa han nej jag vill gå och lägga mig för jag är lite trött. Han är för go. Men är så himla skönt att man slipper tjata på honom att han ska sova osv. Men han är så van att vid 19 då ska man gå och lägga sig och det har varit så i minst 2år.

Sen nu ikväll så har vi tittat på körslaget och var lite oväntat att wells skulle åka ur men jag tycker inte att någon grupp är så där jätte bra alla låter så himla lika tycker jag. Men ska bli kul att se vem som vinner. Men för mig spelar det ingen roll då jag är så där halvt intresserad av programet tittar mest för att det inte finns något annat.
Nu sitter vi och kollar på en film som heter jarhead på 6an den är väldigt mysko handlar om något krig i irak har inte hngt med riktigt för jag håller på och tvättar men har det sista i torktumlaren så när det är tort så ska jag gå och lägga mig borde vara lagom med 1timme men det var en massa handukar nu det sista så jag hoppas att det räcker annars får det ligga kvar tills imorgon för han som ska tvätta imorgon bitti använder ju inte tumlaren på engång. Här är vi ju alltid uppe med tuppen ändå nästan så jag fpr väl gå ner och hämta tvätten i god tid.

Ha en bra kväll det som återstår nu ska jag vika lite tvätt.

Kram och godnatt!!!!!!!!
2009-01-17
 13:02:52

God middag =)

Hej på er!

Här har det väl inte hänt så himla mycket på morgonen var ner på stan en sväng för att kolla om vi hittade något på slutrean till Emilia vill ha ett par byxor men det fanns ingen i hennes storlek så får väl kolla nr jag kommer till mamma det lindex är ju större än det som finns här med.

Sen åkte vi till Johans jobb för att smörja Emilias vagn med fett som dom har på maskinen. För vagnen har knirrat och knarrat hur länge som helst vi har smörjt den och Ove har smörjt den med det går inte bort :S så nu hoppas jag innerligt att det hjälper för är ju riktigt pinsamt att den knirrar så när man är i någon affär. Är till o med så att en del har vänt sig om och kollat vad det varit för oväsen.

Nu sover lillskruttan en stund hon var väldigt grinig för hon var väldigt trött men vägrade somna i vagnen hon gör det allt för ofta nu vägrar att sova där vet inte varför riktigt men är väl att de är skönare att sova i sin säng =)

Ska väcka henne om en liten stund för vi ska till Eliza(Johans syster) och så ska han få fotvård var väldigt längesedan nu men det behövs sa han själv innan. Hon är barnvakt åt kimerly i helgen så det passar bra så får dom leka lite ihop det blir inte så ofta så man får passa på när hon är på besök =)

Återkommer senare.
Kram
2009-01-16
 22:39:32

Let's Dance

Ja jag säger då det vissa ska nog inte vara med i det programet endel skrattar man ju ihjäl sig åt.hehe. Men jag o andra sidan ska väl inte säga något men jag skulle heller aldrig ställa upp i ett sådant program och skäma ut mig totalt.

Men dom jag tycker är bra är Idol Laila, och morgan från förra veckan hade jag magdalena graf men hon var inte så himla bra denna gången tycker jag. Laila var ju bra redan förra veckan tycker jag. Och vilken fart hon far fram med på golvet =) Ska bli spännande att se vem som åker ut. Kommer att vänta med att posta innan det är färdigt helt =)

Jag sitter här och nästan räknar ner timmar till att det ska bli tisdag. Jag vet att jag är löjlig men jag saknar alla så himla mycket och man blir lixom otålig på något sätt och vill bara att tiden ska ruuuussa iväg till att det ska bli dags att åka. Kommer ju givetvis att sakna Johan oerhört mycket men vi lever ju med varandra varje dag och träffas så man behöver vara ifrån varandra ett tag för att man verkligen ska längta efter honom. Nu är det ju i alla fall minst 2 år sedan jag var hem utan honom till mamma. Vet att jag åkte när Casper var i Emilias ålder på tåget ensam sen dess har det inte blivit av och mamma har varit här och vi har åkt dit osv.

Jag funderade idag på att i stället för att Johan ska hämta oss om jag kanske skulle fråga mamma om hon vill följa med tillbaka med oss på tåget men får se hur vi gör. Jag vet ju inte ens hur länge jag tänkt stannat. Johan sa innan att ju längre du är borta desto mera hinner jag göra i lugn och ro här hemma. Är ju alltid lite pyssel med att renovera när barnen yr omkring som yra hönor överallt =)

Emilia var så himla söt innan idag, Jag satte henne i stolen för hon skulle få lite mat. När hon fick syn på burken börjar hon och låta och peka som tusan på burken och jag frågar henne då vill du ha mat. maa säger hon då och pekar på skeden.hehe sötis.Räknade ut idag att det går åt minst 3 burkar om dagen och det blir 30 kr om dagen tänk vad pengar man lägger ner på en hel månad så jag har funderat på om jag ska köpa hem naturell fil eller dyligt och köpa frysta bär och mixa till en slät blandning. Men hur gör man för att få bort dom små stenarna som blir av tex hallon etc. Tips??

Då var lets dance avslutat och det blev inte den jag hade förväntat mig riktigt hade velat att carl-jan åkte ur för det är något över den personen men han stod ju stilla på danskgolvet hur kunde han gå vidare :S Men jag tycker ändå på ett sätt att Linda var rätt för hon var inte heller så bra under dom här två första programen.

Nu ska jag kolla på lite ultimaited fighting på tv4 sport sen väntar sängen.

Kram och god natt hörs imorgon
2009-01-16
 19:04:38

Nu ligger barnen i sina sängar

Ja nu liggar mina små kottar dom var trötta Casper nästan bad om att få gå och lägga sig så vi borstade tänder och sen var han klar för sängen för när jag duschade så ville han promt följa med så han fick duscha med mig en stund tills vattnet svämmade över nästan :P Men nu hoppas jag på en lugn och stillsam kväll framför tvn och Let's Dance läste i tidningen att mojje hade fått en hjärtinfarkt och han som var så ung det kunde man inte tro. Men skönt att det gick bra för honom i alla fall.
Undrar vem som vinner det i år ska bli kul att se dansarna denna gången för nu har man ju något att gemföra med från förra gången. Denna gången skulle nog någon åka ut undrar vem det blir. Men återkommer om vad jag tyckte om kvällens program när det är slut.

Hände en olycka här innan idag jag skulle plocka upp min mobil från bänken i köket och på något sätt så bara försvann telefonen ur handen på mig rätt ner i golvet :S var ett under att det gick att ringa ifrån den för batteriet flög iväg åt ena hållet och skalet på baksidan gick i 2 delar var något som lossnade men Johan kunde fixa det som tur var. Tack äskling

Johan var och hämtade våra nya tapeter till sovrummet innan idag och dom var verkligen skit snygga hade till o med glömt hur dom såg ut. Så det kommer nog att bli jätte fint där. Sen har jag pratat med vaktmästaren och vi fick tillåtelse att måla om i hallen och även i köket om vi ville för där är det inte heller så himla snyggt. En svart vägg och en ljus beige färg på en halv vägg. Johan fick färgprover med sig hem så när vi bestämt oss skulle vi få några prov burkar och kladda på väggen och se vilken vi vill ha =)

Ha en bra kväll så hörs vi senare.

Kram =)

2009-01-16
 16:14:28

Hejsan!

Hej!

Nu har vi precis ätit lite mat och jag är hur seg som helst orkar inget alls just nu kände det när vi kom hem ifrån familjecentralen och efter vi hade varit och hjälpt till att flytta ner Ida och Oves gamla soffa till hennes mamma så blev jag så trött och orken rann bara av mig. Vet inte varför jag är så himla trött nu för tiden men tror det har och göra med att jag går och lägger mig för sent och blir väckt av barnen på morgonen i alla fall Casper som oftast vaknar tidigt. Men måste bli bättring på det nu för detta funkar inte längre eftersom mina dagar blir så himla jobbiga eftersom man sover för dåligt så blir orken sämmre.

Annars har det varit en bra dag var väldigt mycket folk på familjecentralen idag faktiskt men det är väldigt tomt utan kicki och nu verkar det mer eller mindre kört för att hon ska komma tillbaka eftersom kommunen har slarvat bort dom 10 miljonerna dom har letat efter så det kommer bli ett tufft år för skolor och förskolor i år.

Nu ska jag gå upp och ta en dusch eller om jag lägger mig i badet en stund för jag känner att jag behöver stressa av mig.
Hörs senare.

Kram Kram
2009-01-15
 23:11:19

corratec cykel+Nokia 5310

Värst vad jag skriver idag =)

Denna cykeln kommer att bli Johans 30års present så kom igen och skramla in pengar åt honom =) Så får han ett litet bidrag på vägen i alla fall så slipper vi stå för hela summan men den är snygg och orginel här är deras hemsida med info om cykeln http://www.corratec.com/content/en-gb/products/bikes/mtb/bow/?model=superbow_fun

Jag har nu insett att jag måste skaffa en ny mobil för min har slutat ringa i mellanåt. Upptäckte när jag var på stan igår att Ove hade ringt men telefonen hade inte ringt och det var samma idag när han ringde den hörs inte förns på slutet och jag fattar inte varför. Har sett ut denna

Men det hoppas jag med på att kunna få sponsor till nu när jag fyller i mars för utan mobil vill jag inte leva. kollade på priser på denna mobilen och den är bra mycket billigare nu än den var när den kom vet inte vad dom kostade då riktigt men i alla fall runt 3000 skulle jag tippa på och denna kostar 1669 så det är ju bra mycket billigare.

Nu väntar sängen för klockan har redan dragit iväg allt för mycket.
Kram och god natt!!
2009-01-15
 21:27:09

Åh jag känner mig helt död i kroppen :(

Ja det är bara förnamnet på hur jag mår. la mig ner i soffan och lutade mig emot Johan och jag höll på att somna på tre röda :S några blöjor har det inte blivit ännu och det är inte någon panik direkt heller men imorgon måste jag fixa det för sen räcker dom inte längre. Är nog gränsfall att dom gör det med.

Imorgon så blir det famlijecentralen på öppen förskola med hela familjen ska bli så kul att kunna gå dit allihopa och härja. Men först så ska Johan hjälpa Ove och hämta en soffa på överskotslagret som dom köpt och sen kommer han dit lagom till sångstunden hoppas jag för det är nästan den som är jobbigast eftersom Emilia aldrig vill sitta stilla den stunden så man får jaga henne hela tiden så brukar jag gå ut i köket och då kommer Casper med och han vill inte sitta i ringen ensam. Jag vet att han är mammig men hoppas att Johan hinner. Idag slog Emilia rekord i att äta gröt =) hon åt en hel burk + ½ på en annan burk med gröt hon hade kvar så samanlagt 1½ burk gröt =) sen åt hon nästan en hel flaska nutramigen så jag hoppas att hon sover gott i natt men hon har hostat flera gånger så är nog bara en tidsfråga innan hon blir förkyld igen.suck.

Kramar
2009-01-15
 19:17:41

Jösses denna dagen bara försvann =S

God kväll!

Denna dagen bara vimlade förbi känns det som. Dagen har verkligen gått i ett sedan det att jag gick upp i morse. Iväg till dagis och sen in till Johan på jobbet och äta lite frukost med honom sen gick jag hem och började städa och jag hann färdigt =) Det trodde jag inte att jag skulle göra men flög fram som en dåre*hihi* Så nu är här diskat, dammsugit och skurat på nedreplan hann inte damsuga i vårat sovrum men det gjorde jag ju förra veckan men det är lite skit på Johans sida eftersom han är lite dålig i sin psoreasis just nu.

Sen efter jag hade grejat med städningen då började jag med min väska som snart är klar har gett mig tusan på att jag inte ska ha med mig mera än nödvändigt för jag har en förmåga att packa ner alldeles för mycket som inte blir använt. Barnen får ha mest kläder med sig jag kan alltid låna någon trasa av mamma om det skulle krisa och sen så har hon ju tvättmaskin nu så man kan ju tvätta barnens kläder om det skulle bli katastrof. Sen var det dags att gå till dagis och hämta mina troll och efter det gick vi in på Europris en liten stund och gick sedan till Johan på jobbet som såg helt sönder stressad ut när vi kom det gick inte så bra så jag hjälpte honom lite. Det här med att jobba 10 timmar om dagen vet jag inte om det var någon bra ide men han kanske kommer in i det till nästa vecka om dom nu ska fortsätta det vet jag inte det har jag glömt att fråga.

När vi kom hem åkte vi och hjälpte det gamla paret med och städa lite så här inför helgen och eftersom jag ska åka bort med så var det lika bra att ta det nu för i helgen vill jag vara med familjen i lugn och ro =)
Nu ska jag gå och köpa blöjor åt Emilia och sen väntar soffan ska kolla på gränspolisen London på kanal 5

Kram och hörs senare.


Emilia grejar med sin julklapp inte lätt men ibland hamnar dom på rätt ställe =)

Bästa kompisarna =)
2009-01-15
 12:06:55

God Middag

Hejsan på er!

Nu är barnen på dagis sedan klockan nio och jag håller på och städar och donar som vanligt känns det som men det tar ju aldrig slut :S Men nu är köket i princip färdigt och så nu håller jag på i vardagsrummet och plockar undan på tvätt och leksaker som verkligen ligger överallt. Hel otroligt vad barnen kan stöka till men det är väl så det är.
Natten var lugn här faktiskt hörde Emilia vid 4a men hon somnade nog om igen för det blev tyst. Sen vaknade jag av Casper vid sex av en rejäl duns, fattade först inte vad han gjorde men han är så himla rädd för mörkret så han sprang för fort så han halkade på mattan han har i dörröppningen och ramlade i en duns rätt ner i golvet. Han såg helt yrvaken ut när han kom in till mig men han vart inte ledsen och det var väl tur det.

Nu är det snart inte många dagar kvar tills vi ska åka till mamma ska bli skoj att komma iväg lite samtidigt som jag bävar för hur det ska gå på tåget men det kommer nog gå bra. Casper frågar mig varje dag nu när vi ska åka till mormor =)

Nej nu måste jag forstätta ska gå till dagis om 1 ½ timme så måste få lite mera gjort innan dess för imorgon är johan ledig och då vill jag inte behöva springa runt och städa bara njuta av att ha honom hemma och umgås innan vi ska åka på tisdag.

Kram och hörs sedan. Kram Kram =)
2009-01-14
 20:46:21

Äntligen lugn och ro

God kväll!

Fy idag har det inte varit någon rolig dag eftersom Casper vaknade klockan 4 imorse och vägrade somna om så han var ju lagom trött när klockan närmade sig tre och då var allt grin och gnäll igång han har fått en hel del utbrott idag och minsta lilla som gått fel har han hoppat i taket för och blivit hysterisk men inte lätt att vara så trött. Men samtidigt så vägrar han sova middag med som han behöver så väl när han är så trött. Jag hittade lite kläder till astrid (min syster jennys dotter) på rean vet jag skulle köpa till mina egna barn men kunde inte motså det jag hittade så jag hoppas att vi kan ses en sväng när jag kommit till mamma =)

Sen idag har jag inte gjort så mycket var och köpte mat till Emilia för hon vill inte ha nutramigenen nu på samma sätt som innan hon hittade en sked och blev jätte arg för det inte var någon mat på den visserligen äter hon ingen vanlig mat men gröt och sånt som är på burk går bra så köpte det för våra sista ören tur det snart är tisdag då barnbidraget kommer in på kontot vad skulle man göra utan den livlinan :S Men det är skönt med att Emilia kommit igång ordentligt med maten på dagis äter hon mycket bättre än hon gör här hemma men sån var Casper med så det tror jag kommer att komma i takt med att hon äter regelbundet. Sen är det så himla skönt att man  kan ge henne vadsomhelst utan att behöva tänka på att ge henne något som råkade inehålla mjölk som vi var tvunga att tänka på hela tiden innan. Så det är skönt att hennes allergi har vuxit bort. Det kanske aldrig var allergi heller men dom var ganska övertygade om att det var det.

Kom på att jag såg ett hemskt program igår på tvn som handlade om kropps smyckning på alla olika ställen var riktigt hemskt men ändå häfftigt att se vad folk gör med sin kropp.

Jag så att du hade utmanat mig Ida men jag har inte så många att utmana som skriver blogg men tack ändå gumman =)

Nu ska jag kolla klart på tvn sen väntar sängen blir tidigt i säng idag för jag orkar knappt skriva detta inlägget har tagit en timme men är bara för att jag kollar på semester svenskar på tv4 samtidigt. Hitils så är det ett bra program tycker jag.

Kram och god natt hörs imorgon.
2009-01-14
 12:26:40

En runda på stan!

Ja då var stan avklarad men mitt nöt glömde ju gå till ica och handla åt Emilia men får ta det sen för nu sover hon middag vi var ner i förådet och letade fram min väska den stod längst in i förådet det var väl min tur så fick riva fram en del men det gick bra med barnen dom var snälla Casper hjälpte till att hålla dörren och Emilia satt och pratade med min cykel =) hon är rolig hon.hehe. Men hon kanske kom ihåg att hon brukar få sitta i cykelkärran och åka bakom så hon gillade nog det. Varje gång jag ser min cykel så blir jag så himla sugen på att ta en tur jag längtar så himla mycket till våran nu så jag kan spricka. 

Min kära man har nog fått tag i en cykel med så det ska bli kul till våren då vi kan börja cykla tillsammans och så vi kan vara ute hela familjen och få motion samtidigt. Sen så ska vi försöka ordna så att Casper ska gå en egen cykel till våren år kanske bli en tidig födelsedags present!?!?

Nu ska jag göra lite lunch. Hörs senare.

Kramis.
2009-01-14
 08:52:23

God morgon!

Hejsan!

Ja det blev en bra natt trots allt förutom att Casper kom och väckte mig halv fyra imorse och ville inte riktigt somna om så det kommer nog bli en rolig dag antar jag.. Men jag tänkte gå upp och väcka Emilia när jag skrivit färdigt och sen äta frukost och gå ut och kolla på lindex lite om dom har något på rean fick ju present kort i julklapp till barnen som jag ännu inte har utnytjat för jag hittade inget direkt när jag kollade sist. men det behöver ju inte vara på rean heller eftersom det finns ganska mycket snygga kläder ändå och billiga med i alla fall endel plagg.

Annars idag så blir det att packa och sen skulle vaktmästaren komma och kolla på våran vägg i hallen om det bedöms att det ska målas om och om dom står för det eller om vi får göra det själva emot att vi gör ett bra grund jobb. För som det är nu kan man inte nudda väggen utan att det blir ett märke i färgen. Det är någon som har målat på tapeten och det har väl gjort att den är jätte känslig eller något. Kan inte så mycket om sånt. Hoppas i alla fall att dom kommer underfund med vad det är som luktar i tvättstugan för idag rinner näsan värre än någonsin och när jag la mig igår hade jag så ont i bröstet och imorse var jag tvungen att ta min astma medicin.

Ha en bra dag så hörs vi senare.

Kramis
2009-01-13
 21:58:40

God kväll!

Ja god kväll på er!

Idag har det varit en dag som gått i ett men det är väl så det ska vara. Barnen har varit på dagis och jag satte mig precis här skulle duscha men tar det när tvätten är färdig känns så dumt att gå ut och greja i hallen. sen har jag upptäckt att troligen är mögel i tvättstugan för det luktar i hela trapphuset och när jag öppnade dörren till tvättstugan första gången idag så slog luften emot mig på engång så jag tror att där är källan till lukten. Så det blir till att ringa hökerum imorgon och klaga lite igen då. Känns som om jag inte gör annat förra veckan var det trappbelysningen och innan dess har det varit små saker. Sen ska jag även passa på att fråga om vi får måla om i hallen+ köket om vi bekostar det själva.

Ida o Ove var här en sväng innan dom gick för ca en timme sedan.Var trevligt med lite besök =) Jag har precis ätit några mackor och ska gå och titta till tvätten och sen ska jag gå och lägga mig så jag orkar imorgon för då ska jag packa min väska ska sätta Emilia i vagnen och gå ner till källaren och leta fram min väska som Johan skulle ha gjort men det har inte blivit av idag så får göra det själv imorgon.Sen måste jag ner till ica och köpa blöjor åt lill tjejen och lite mera mat för den är slut nu igen :(

Ha en bra kväll det som återstår och god natt.

Kram Kram
2009-01-12
 22:57:46

Dåligt bloggande idag

God kväll!

Blev en hektiskt dag här idag vaknade klockan 07.45 av att Casper kom och la sig hos mig och normalt så burkar vi stå i hallen och vara i full fart med att klä på oss för att gå till dagis så fick lite panik för Emilia sov fortfarande så var super stressad så ringde till Johan så han fick komma och köra oss för jag hade aldrig hunnit och hade inga pengar till bussen heller annars hade det ju inte varit något problem tror jag.hehe.

Sen resterande av dagen har jag inte gjort så mycket bara tagit det lugnt imorgon ska jag sätta fart med att städa undan lite i köket och tvätta medans barnen är på dagis och sen blir det ju full rulle här efter det. Johan har börjat jobba till fyra och det känns lite konstigt men är bara på prov denna veckan så vi får se hur det går. Han ska jobba till fyra mån-tors och vara ledig fre men får se om han orkar det.

Ikväll har jag varit över till Ida och Ove en sväng och lånat en våg för att väga lite saker på så tack för lånet igen. Jag ska köpa en sådan själv när jag får pengar.

Nu väntar sängen och hoppas på att Emilia sover hela natten idag med än så länge så har hon inte vaknat.
God natt och

Kram
2009-01-11
 22:12:43

Ny design på bloggen

Ja god kväll!

Här har jag nu suttit i flera timmar och grejat tur gubben har somnat på soffan sen strax innan klockan var halv sju och han sover så hårt ännu och snarkar för fullt. Undertiden har jag passat på att göra om min blogg.Men hjälp av min kära syster och lite egen hjälp och från denna sidan http://www.designadinblogg.se
Det var en jätte bra sida tycker jag och allt fanns nog till att få hjälp till där.

Har inte fått mycket annat gjort idag har varit en lugn seg dag som många andra söndagar jag kom precis på att inte ens tvn är på slagen och det är bara jag o tystheten som exiterar just nu. Är ganska skönt. Casper fick ett sånt jätte kul utbrott idag man känner sig så maktlös när han blir så himla arg för ingenting och han vägrade lyssna när man försökte nå fram till honom tillslut efter kanske 15 minuter då började han lugna sig och verkligen lyssna. Men grunorsaken var att han var så fruktansvärt trött så han visste inte vart han skulle göra av sig och det resulterade i att han blev arg helt enkelt. Vissa dagar är värre än andra men nu var det bra längesedan han fick ett sånt utbrott.

Men sömnbrist gör sig ju påmind för honom med som har bröjat springa uppe på nätterna så vi får se om det lugnar sig här hemma snart annars blir jag galen :S
För en stund sedan pratade han med någon i sömnen hade en riktig konversation och helt plötsligt ropar han ett högt NEJ blev nästan rädd först men sen blev det tyst så han vaknade inte i alla fall. Men prata i sömen är något han är väldigt bra på, ibland tror man till o med han är vaken och går upp och ska se vad de är med honom men då sover han så gott.

Nu väntar sängen här måste passa på medans det är lugnt och ska ju med barnen till dagis imorgon om dom är friska.

Kram och gog natt.
2009-01-11
 11:09:01

Dessa ungar gör mig galen

God morgon!

Ja ibland så vet man inte vad man ska göra åt sina barn och så kände jag i natt. Emilia vaknade ju som vanligt vid halv elva men i natt tog nog alla redkord hon var vaken till klockan 03.00 i sin säng och låg och grejade och det som stör mig att hon är inte ledsen utan hon ligger och babblar och tränar på att göra höga och låga läten i sin säng mitt i natten :S Det kan verkligen reta gallfeber på en när man själv vill sova. När klockan var tre så hade Casper vaknat med och det kan jag förstå att han gjorde för Emilia var inte direkt tyst. Men sen tog det ca 1-2 timmar att få Casper att somna om men tillslut somnade han och kom och väckte mig klockan halv tio och det var skönt för då fick jag några timmars sömn i alla fall.

Men varför vaknar Emilia !??!??!? Hon är aldrig ledsen när hon ligger där inne och tjötar på som tusan. Vi går inte in till henne om hon blir akut ledsen förstås. För det är när hon får syn på oss om någon går in så vaknar hon till ännu mera än hon redan är. Så jag fattar inte att hon kan tycka att det är så kul att ligga där och babbla i ett kolsvart rum :S Hoppas det hon har kommit på är en ren ovana för hungrig kan hon inte vara eftersom hon inte skriker efter mat någon gång inte i natt i alla fall.

Så man känner sig aningen seg idag måste jag säga och jag har grymt ont i huvudet men är väl sömn brist antar jag. Men idag hoppas jag på att kunna hålla Emilia vaken på dagen så borde hon kunna sova bättre i natt för hon kan inte hålla på såhär när det är dagis dax imorgon igen.

Kram
2009-01-10
 23:23:06

Emilia är rolig hon

Kom på en sak som hände imorse när hon satt och åt frukost så har hon en haklapp som man knyter bak i nacken och så täcker den hela henne bara för att hon sölar så och drar bara av sig haklapparna som är hårda. Men då kommer lilla busan på att man kan ta tag i haklappen och häva den över huvudet och vad händer då

Jo detta


Hon såg för rolig ut och hon fattade inte riktigt vad som hände heller.hehe.

Emilia börjar haja det där med att gå nu för hon ställer sig upp på golvet själv och tar kanske 4steg sen ramlar hon eller så kastar hon sig framåt


Det var en rad kort igen då på när hon går =)

Kram
2009-01-10
 22:40:12

Körslaget och handlat på ica

Ja det är vad våran kväll har bestått av fast i omvänd ordning svärmor kom och lämnade godiset som utlovat men köpte även lite burkmat åt lill tjejen men jag skrev på en lapp vad hon skulle köpa. Men efter en stund så ringer telefonen och hon hittar inte det jag skrivit. Finns ju som sagt en hel del barnmat att välja på, så jag slängde på mig och Emilia kläderna för Johan och Casper hade inte kommit hem ifrån hans jobb ännu. Men väl inne på ica så hittade jag allt jag skrivit på lappen plus att jag fick köpa en grädde till kladdkakan jag gjorde ikväll. Var så sugen på något gott så jag kunde spricka så det blev en kladdkaka av det sista äggen och smöret i princip.

Sen har vi suttit och kollat på körslaget och jag tycker faktiskt att det var rätt person som åkte ur för dom var inte speciellt bra och det var inte Magnus heller så får se vem det blir nästa vecka. Sen har vi kollat på repris av GP2 på visat motor och nu sitter jag här och printar ner några ord inna sängen väntar. Men ska kolla klart på Trauma på tv4 fakta först tänkte jag.

Imorgon så är det dans kring granen på torget klockan 15 och alla barn skulle få en godis påse som var med så Casper har redan sagt att han ska dansa med farmor eller pappa så vi får se vem det blir.Eller om Johan tar Emilia på höften och dansar med henne.Annars vet jag inte vad som händer imorgon direkt har inget planerat och det är skönt det med när man inte får sova på nätterna.

På tal på Emilia så har hon ätit ganska bra idag faktiskt är stolt över min lill tjej som innan har ratat allt i matväg utom fil och sånt som är flytande.Men idag har hon ätit nästan 2 burkar med gröt och det är verkligen ett stort framsteg =)
Och i skrivandets stund så vaknar hon som vanligt vid samma tid fast hon ätit så mycket till kvällsmat plus en flaska nutramigen. Så jag fattar inte varför hon vaknar jämt och ständigt. Det innebär att det blir inget sovande i natt heller då förns klockan är runt 01.00 som vanligt :(

God natt och sov så gott.

Kramar
2009-01-10
 15:33:09

En seg dag

Hejsan!

Idag har det varit en halv seg dag hitils för blev lite sent igår trots allt. Emilia vaknade ju när jag skrev det sista inlägget och hon höll låda till klockan 01.00 i natt och när Casper kom klockan 06.00 så var man lagom pigg*not* Men efter vi hade ätit frukost så gick vi ut och gick en sväng skulle köpa lite mera billigt rostbröd. För igår när vi var där och skulle köpa så var det helt tomt :O men vi passade på imorse när dom precis hade öppnat och då fanns det en del i alla fall så dom hade väl fått en leverans imorse säkert.

Sen åkte Johan och Casper iväg till återvinningen med vårat skräp borde rensa oftare och klädinsamlingen fick lite saker med och det blev dom nog bara glada för.
Sen åt vi lite rester från igår och mini köttbullar vara ganska gott faktiskt är mycker mera samak på dom än vad det är på vanliga köttbullar tycker jag.

Nu vet jag inte vad vi ska hitta på men Johan och Casper ska åka och snickra ihop någon möbel åt sin mamma på hans jobb så får se hur länge dom blir borta. Svärmor skulle komma förbi en sväng med Caspers lördags godis som han glömde i hennes påse igår.

Kram och hej så hörs vi sen
2009-01-09
 22:13:18

Lets dance

Ja då har man tittat på lets dance men jag vet inte om jag tycker att det var något vidare precis men det återstår att se om sesongen blir bättre det är ju några tillfällen kvar om man säger så men jag gråter ju inte om jag missar ett avsnitt. Men den där fjanten carl jan han tog priset verkligen jisses vad stroppig han såg ut.

Vad händer imorgon tro !? inget inplanerat alls och det är väl skönt det med när man kan ta det lugnt men om det är hyfsat väder går vi nog ut och tar en promenad det är aldrig fel.

Nu ska jag sova och hoppas på en lugn natt men precis när jag skrev det så hör jag Emilia det är som vanligt. Att när man går och lägger sig då börjar hon och greja hon har inte vaknat en ända gång hitils på kvällen och det bådar bra inför natten för är det mycket strul på kvällen blir det en jobbig natt men jag får hålla tummarna med på att Casper sover gott tills det är morgon.

Kram och god natt hörs imorgon
2009-01-09
 19:38:15

Fredag!

God kväll!

Ja då var det fredag kväll igen då tänkt vad tiden går. Igår var en sån dag som man inte ville gå ur sängen igentligen men imorse när jag vaknade kändes det väl lite bättre men kunde ha känts ännu bättre om inte Casper måste vakna klockan 4 varje morgon. Imorgon hoppas jag innerligt att han sover bättre för jag är så trött på att behöva upp med honom oxå som alltid har sovit hela nätterna igenom fram tills för ett par veckor sedan.*suck*

Idag så har vi varit på öppna förskolan(familjecentralen) från ca 10.15- 13.00 var rätt ok där idag men var lite låg stämmning eftersom den ena förskole läraren måste sluta pga penga brist i kommunen eller rättare sagt kommunen har slarvat bort 10 miljoner och måste dra in på jätte mycket och det är synd att det ska bli familjecentralen som blir lidande för den går ju verkligen bra och det går nästan inte att vara bara en pedagog med den folk mängden det är ibland kan vi vara upp till 90 pers i samma lokal.Den logiken kan man ju räkna ut själv.
Sen var vi iväg och städade hos det gammla paret och sen blev det middag och bus med barnen som nu håller på och ska somna in hoppas att dom sover gott i natt. Emilia vaknade vid tre i natt och det var ändå rimligt för innan så låg hon ju o babblade i flera timmar nu ville hon bara ha lite mat sen somnade hon om,.

Ikväll tänkte vi kolla på premiären av Lets dance ska bli kul att se vilka som är med och hur dom dansar.Sen ska jag lägga mig skapligt för blev lite sent igår låg och tittade på en film som hette husse söker matte eller något den var faktiskt bra.

Kram och god kväll
2009-01-08
 19:21:30

Då var det kväll igen då

God kväll!

Tänk vad dagarna rusar iväg igentligen redan torsdag och denna dag är nästan slut. Idag har jag inte gjort så mycket bara varit känns det som det var skönt men att gå till dagis var en mindre pärs eftersom det var så mycket snö på gång vägen men det gick bra och vi kom fram i tid.

Emilia var lite skeptisk till att gå till dagis när vi kom in i hallen men blev snabbt glad igen när jag fått av henne alla kläder osv. Sen blev hon lämnad till en fröken och så fort man säger ordet hejdå börjar hon protestera lite men så fort hon inte ser mig är hon knäpp tyst så hon vet nog vid det här laget att det hjälper inte.
Casper blev jätte glad av att få gå till dagis han hade lekt som tusan där idag och pratat mycket om lekkamraten Tindra när vi kom hem.

Sen har vi inte gjort så mycket vettigt lekt med barnen och gjort lite mat.Tog fram kyckling idag som vi ska ha imorgon funderar på och lägga det i marinad men får se hur mycket olja det finns kvar. Sen när vi parkerade på ica taket när vi kom hem så slutade central låset att fungera på förar sidan men som tur var så går det att låsa på passagerar sidan så jag hoppas att det funkar ett tag till för det är inte kul om det slutar helt för då måste vi lämna in den och har ingen lust att betala en massa för en sån sak.Men man har väl inget val om det skulle bli så.

Nu ska jag ta mig något och äta för magen kurrar det är nackdelen med att äta så tidigt att man hinner bli hungrig engång till innan man ska lägga sig så får se vad jag hittar i skåpen..

Ha det så bra.

Kram
2009-01-08
 07:27:41

God morgon!

Ja god morgon känns som om det var längesedan jag var uppe såhär tidigt för har ju blvit bortskämd med att få sovmorgon nu när man varit hemma och ledig från dagis och allt. Men om en ca 30 minuter så ska vi bege oss iväg till dagis ska bara väcka lill tjejen med som sover så sött ännu och det gör hon väl med för att hon har legat i sin säng och pratat halva natten,Men jag gav mig tusan på att jag går inte in till henne förns hon blev ledsen och det klarade jag av med men inte så kul att höra henne babbla i sitt rum.Men ibland tror jag hon pratar i sömnen för när man kommer in till henne då hon blvit ledsen så sover hon i princip men då brukar lite mat göra susen och sen somnar hon och det gjorde hon vid två i natt. Jag hörde henne börja prata första gången runt halv elva men då blev hon tyst väldigt snabbt.

Idag snöar det massor här det började precis efter Johan hade gått till jobbet för han sa inget om att det snöade när han gick i alla fall bara att det var -12 grader ute. Och nu när jag kollade så var det -7 så det blir till att bylsa på sig en massa kläder speciellt på Emilia som sitter stilla i vagnen. Efter jag har lämnat på dagis måste jag gå till Johan på jobbet och lämna frukost till honom så kanske blir där en stund men det lär vara svinkallt. Men jag får klä mig därefter och så har jag packat ner the åt oss så vi kan bli varma =)

Ha en bra dag så hörs vi ikväll.
Kram kram
2009-01-07
 19:23:17

Kallt ute nu igen

Ja nu är det kallt igen fattar inte varför det måste bli -10 på engång var ändå dugligt på dan då det var -5 ute men nu när jag var ut en sväng innan så höll jag på och frysa ihjäl och inte tala om hur halt det var höll på att halka omkull rejält men tur man har ganska bra balans.

Annars har vi inte gjort något direkt sedan vi åt har lekt åter lekt.Köpte riskakor till Casper som han tjatat om hela dagen och han hade nog kunnat äta upp hela paketet men det fick han ju givetvis inte. Nu ska jag ta mig en varm dusch för jag känner mig frusen och sen blir det att slappa i soffan vet inte ens vad det är på tv idag så måste gå in på tv planeten och kolla innan jag går upp o duschar.

Ha en bra kväll om jag inte skriver mera.

Kram
2009-01-07
 14:17:40

Middag

Idag har jag lagat något som jag aldrig gjort tidigare bara ätit det när jag bodde hemma men ändå så simpelt varför gör man inte det oftare sånt som är så himla enkelt som makaronilåda med korv och äggstammning. Igår när Johan gjorde köttfärsås och makaroner trode han nog att vi var 15pers som skulle äta för jisses vad makaroner det blev, och det resulterade ju i att det blev en hel drös över med makaroner så låg och funderade på igår när jag la mig vad vi kunde göra med makaronerna och då kom jag på den klassiska iden. Sen om det smakar gott är ju en annan femma*haha*

Vi gick aldrig ut innan för det blev aldrig varmare och nu sover Emilia sen ca 1timme tillbaka och jag o Casper har grejat med maten och nu står han och diskar i köket som han älskar så mycket fast han gör det inte så ofta ändå.

Han gör mortossoppa svarade han när jag frågade vad han gjorde =)

Snart kommer Johan hem ifrån jobbet denna dagen har verkligen gått snabbt men det gör nästan alla dagar nu för tiden tycker jag. Men det är skönt för då blir den en dag närmare pengar*haha*för det tänker man mycket på just nu att det snart bara är 1 vecka kvar tills vi får pengar. Hemskt men sant att allt kretsar kring pengar. Johan hade sån himla tur att han vann 500 kr på någon bingo sida som han var inne och spelade på så vi kunde handla lite mat men dom sista örena som är kvar måste vi spara i fall Emilia måste ha mera pencelin innan vi får pengar eftersom hon får sina öroninflamationer hela tiden så vågar man aldrig släppa den tanken helt. Hon är ju så grymt förkyld igen trots att det var en vecka sedan hon var det sist.*suck*Men hoppas att pencelin kuren hon fick hjälpte henne så hon slipper få öronen igen men det är inte säkert för hon har behövt äta pencelin varje vecka innan så det är ju som sagt inte orimligt.

Nu ska jag gå och ta ut maten ur ungen men vi hörs senare.
Kram o hej.
2009-01-07
 11:38:53

Då var det vanlig vardag igen

Hejsan!

Ja nu är det som vanligt här hemma Johan är på jobbet som han för övrigt försvov sig till i morse vi vaknade av plogbilen utanför  så det var en himla tur att han kom och väsnades annars hade vi nog sovit längre för Casper har varit vaken flera gånger i natt och jag fattar inte varför han ska vakna så himla många gånger. Sen när han vaknar så är det så himla svårt att få honom att somna om.Han låg i min säng ett tag men han bara bökade runt som vanligt så efter ett par rundor så somnade han äntligen.Men när han väl somnade så vaknade Emilia vid fem och ville ha mat men sov till tio sedan och Casper vaknade vid nio.

Idag har vi inte mycket planerat finns inget att städa bara lite tvätt men det orkar jag inte ta idag tycker att vi har städat tillräckligt dom här dagarna så om en liten stund så ska vi gå ut en sväng men än så länge är det lite för kallt ännu Emilia är så himla rosslig så jag vill inte gå ut i onödan med henne.

Nu är det i alla fall bestämt att jag och barnen kommer att åka till mamma den 20e om inte vi blir sjuka eller något sådant men det ska bli trevligt och man får ju passa på så länge som man inte har något jobb. Men än så länge så verkar det ju dött men får försöka få något snart så man kan få lite extra pengar men det är inte lätt just nu när alla avskedar folk hela tiden.

Busungarna under bordet eller rättare sagt under Emilias matstol

Skriver mera senare ska försöka bättra mig har varit dåligt dom här dagarna men ville fokusera mig på att få klart här hemma och nu kan man bara njuta av att det är rent.

Kram o Hej!!!!!!

2009-01-06
 21:51:02

Städat åter städat

God kväll!

Ja idag har varit en riktig röjar dag igen och nu är det färdigt har inte hänt mycket annat här direkt men har tvättat med.

Lägger in lite kort på hur det blev överallt


Före i sovrummet och efter

Caspers rum

Trappavsatsen

Hallen uppe

Emilias rum

Vardagsrummet


Köket

Så här ser våran lägenhet ut
orkar inte skriva mera idag så just nu så ska jag ta och hämta det sista på tvätten och sen gå och duscha och lägga mig och titta på tv.

Kram och god natt!!

2009-01-05
 21:37:59

Någon som vill köpa barnkläder?

Jag passar på att slänga ut frågan i blogg världen och är det någon som vill köpa barnkläder flick för en billig penning så hör av er med en komentar så kan vi ordna det. Har i många olika stårlekar och finns även overaller i från storlek 62 till 80. hör av er

Kram
2009-01-05
 20:59:00

Varit kreativa idag =)

God kväll!

Ja idag har varit en riktig röjar dag tog tag i klädkammaren som skulle ha gjots för längesedan så nu blev det jätte fint där inne fick på en matta och fick väck en massa säckar som det bara var lite i varje och så slängde vi en hel del som har legat jätte länge som man aldrig använder varför sparar man på sånt !?!?
Så nu ska jag roa mig med att lägga ut en del av Emilias barnkolektion på tradera och hoppas man får några ören för det. gav bort två stora påsar till Ida idag som hon skulle gå igenom så vi får se om dom tar något av det annars så blir det auktioner på det med för vill ha väck det. Det var som jag sa till Johan att får vi inte sålt det kan vi gå och skänka det till någon välgörenhet för jag vill inte ha det kvar för det blir bara liggandes och som planerna är just nu så är det inga barn på gång än på flera år i så fall och då vill man ändå ha nya saker när bebis kommer i så fall så allt kommer inte att bli använt heller.

Casper har fått omgjort i sitt rum med och det blev riktigt bra där inne ska fota imorgon när vi är klar med hela övervåningen för ska ta sovrum och trappavsatsen imorgon och så måste jag städa i köket. Så får se vad dagen hinner med imorgon. Det är Johans sista lediga dag med så hade känts skönt att det blev gjort innan han börjar jobba för att göra allt själv är inte så kul heller man tar sig inte för det heller på något sätt.

Nu ska jag sätta mig med auktionerna så får vi se hur det går kommer väl ta evighet och sen ska jag nog gå o lägga mig och hoppas på att Emilia sover bra i natt.

Kram och hej!
2009-01-04
 23:40:50

Avverkat 2 filmer

Hej igen!

Ja nu har vi äntligen fått tittat på wall-e och har även tittat på shrek 3 båda var väldigt bra men jag måste säga att wall-e var bäst. En sån söt liten go robot =)
Men att det är speciellt lugnt i huset vill jag inte påstå Emilia har legat i sin säng och snattrat nu sedan halv 10 så är lite jobbigt nu när jag vill gå och lägga mig för är ganska trött.

Men är väl bara att bita ihop och vara vaken ett tag till för snart borde hon ju somna om brukar hålla låda i ca 3 timmar innan hon däckar. Fattar inte varför hon ska vakna så här men tror hon sover för länge på morgonen men det blir ju så eftersom hon vänder på dygnet så som hon har gjort. Får ta tag i det nu när dagis börjar nästa vecka.Då blir det vanliga rutiner igen och det ska bli skönt men samtidigt kommer jag att sakna Johans sällskap hemma allt blir mycket enklare när man är hemma båda två men det är ju inte så vardagen ska se ut,och förhoppningen är väl att jag ska få ett jobb med snart men det ser mörkt ut just nu.Men bara att söka vidare och hoppas att något dyker upp och gör det inte det så har vi ju klarat oss ganska bra hitils och tror vi gör det ett tag till.

Kram o god natt hoppas ni får sova gott!!
2009-01-04
 20:14:09

Vilken seg dag!

God kväll!

Skulle ha skrivit för längesedan men dagen har bara försvunnit men kanske är det mest för att vi inte fick upp förns klockan var halv 11 idag :O helt otroligt. måste börja vända tillbaka på dygnet nu för det här går inte. Men i imorse var det sovmorgon bara för att Emilia stökade typ 3 timmar i natt och sen så vaknade Casper halv 4 och vägrade somna om. så vi låg i våran säng och kikade på tv och sen gick han in till sig och lekte med sina leksaker så jag fick vila lite till. På det viset är han bra på morgonen att han är så lugn att de tinte är full fart på engång för Emilia är det ju en helt annat med men hon är ju 2år mindre med.

Idag har vi inte gjort så mycket Ida o Tim kom vid halv 1 tiden och gick hem när klockan var 15 ca Ove kom förbi när klockan var halv 3 tror jag. Så barnen har lekt som tusan idag med och det var bra för Casper behövde känna sig sysselsatt eftersom han var väldigt trött men han behövde ha något annat att tänka på men efter det gick vi ut och gick en sväng men det blev en kort runda för det var svinkallt. Just när vi var ute så var det -8 ute men nu när jag kollade så var det -13 minus ute.jisses vilken kyla. Men om man kollar termometern där uppe så visar den -15 men är väl för att den sitter högra upp.

Nu ska vi kolla på wall-e som johan har lovat mig i säkert 4dagar men har alltid kommit något annat i vägen men nu vill jag kolla på den för det finns inget annat på tvn heller direkt. Men jag vill se mamma mia med som ligger i datorn men Johan vägrar titta på den eftersom det är en musikal och det är inget för honom säger han*suck*Så får ta och bjuda hit Ida någon kväll så vi får titta på den och köra iväg Johan till Ove så dom får spela ps2 eller någo så man får kolla på filmen i lugn och ro :P

Ha en bra kväll så hörs vi.
Kramis!!!!!
2009-01-03
 23:26:19

Vill Göra En Resa Till Strängnäs :(

Har nu suttit och kollat på en resa till min mor på sj.se och jag vill så gärna åka dit och hälsa på med barnen bara vara vi för ett par dagar kommer säkert bli tufft att åka osv. Men nu var det sen dopet vi träffades och då blir det att man börjar sakna alla sina släktingar som man inte träffar mer än när det är högtids tillfällen ex födelsedag dop osv.

Men ska prata med mamma imorgon för hon sa att hon skulle komma hit den 20e men jag är lite sugen på att åka till henne i stället så vi får se vilket jag gör. Måste ta ledigt för barnen på dagis med och då måste jag ju bestämma mig snart om jag ska åka eller inte och när framför allt. Sen kanske min kära man kan komma och hämta oss på helgen så han även får träffa släkten men det tål att prata om men det hade varit en dröm just nu =)

Sen tycker jag det är jobbigt att bo så långt ifrån mina systrar när dom båda två har småttingar och jag tänker mycket på er varje dag och följer era bloggar med spänning hur ni har det. Ibland så kan jag ångra att jag flyttade så långt ifrån allt men samtidigt så trivs jag jätte bra här och vill inte byta ut det heller men man skulle vilja klona sig själv och vara på alla ställen samtidigt men tyvär så går ju inte det :(



Mormor(min mor)+Casper.Kusin Hillevi, Jag o Filip.Anders(filips pappa)Susanna o Morfar(min far)


Mina systrar Susanna+ Filip och Jenny+ Astrid
2009-01-03
 22:20:19

Lördag igen

Tänk vad veckorna går tycker inte att det var längesedan det var lördag men tiden bara rinner iväg nu för tiden. Efter mitt stökande så lagade jag lite middag och sen när vi satt och åt så kom Ida o Ove och lille Tim på besök. Det var en himla fart på dom idag jisses. Men båda var trötta på slutet så det blev lite grin och gråt men sen var det över på fem minuter Casper blev lite ledsen för att han inte fick någon kram av Tim när dom skulle gå hem men han var med trött och ville nog hem så fort som möjligt för han sprang ut i trapphuset när han hade klätt på sig alla kläderna.

Nu ikväll har jag suttit och tittat på gammla kort är så sugen på att fixa två album till barnen när dom var små och i takt med att dom växer typ som något kollage för Casper har man ju en del bilder men inget som är direkt framkallt så måste ta tag i det och skicka in så man har lite när han är större för man har ju en del på Emilia men inte så mycket heller så får ta och framkalla men det kostar ju en del :(

Nu ska jag gå o lägga mig i sängen och kolla på en film tror jag. Hittade en film i lådan som jag inte sett på jätte länge. Jorden runt på 80dagar den är ganska rolig.

Kram o Godnatt!!!
2009-01-03
 13:26:46

Nu är julen utstädad

Ja nu har jag plockat undan varenda julpryl bytt gardiner och satt tillbaka dom lamporna vi hade i fönstret innan julen kom och det blev riktigt fint faktistk men måste hitta en annan panel längd till köket för passade inte riktigt att ha rött och den gardinen jag hade innan. Så får be svärmor fixa något dit. För innan jul hade vi bara en panellängd i köket och det såg så fattigt ut så nu har jag bestämt mig för att jag vill ha två st men kan ha dom i köket tills det är dags att byta gardiner till sommaren eller om vi gör det till våren igen.

Mina pojkar har inte kommit hem ännu tog tid på soptippen tydligen men känner jag Johan rätt så gör dom säkert något annat med kanske är hos sin bror och hälsar på. Emilia har somnat och jag satte mig i soffan och slappade lite och tittar på mina fina fönser =)

Nu måste jag bara få mod till mig att börja röja i sovrummet för där ser ut som tusan man skäms om det kommer någon och kikar in där.Ligger tvätt överallt fast det mesta är rent tragiskt nog men det har inte kommit in i skåpena bara för att jag har inte orkat och det släpar efter sedan vi var sjuka och tvätt är det värsta jag vet det är så tråkigt. Men tvätt och disk är ett evighetsgröra apropå det måste jag gå till tvättstugan och kolla om det är ledigt där imorgon för måste nog ta en tvätt dag då.

När det är städat i alla rum så ska jag ta kort på hela våran lägenhet och lägga ut så får ni alla se som inte varit hos oss hur det ser ut här. Jag trivs jätte bra i denna lägenheten trode fakitskt inte att jag skulle göra det eftersom det ligger mitt inne i stan men den känns så stor pga takhöjden och det gör nog att man inte tänker på att det är en lägenhet direkt förns man tittar ut genom fönstret.

Ska dona vidare här men vi hörs.
Kram
2009-01-03
 12:00:38

God Middag!

Hejsan!

Inatt så var det en lugn natt. trodde jag ända tills Johan frågade mig om jag hade hört Emilia babbla i natt. Nej svarade jag lite förvånat måste sovit extremt hårt. Tur att Johan vaknade i alla fall. Halv sex vaknade jag av att Casper låg i sin säng och ropade på mig. Förstod direkt att det var något för annars brukar han komma upp,och det visar sig att han hade kissat i sängen gnällde över att det var blött så tog vi av alla blöta kläder satte på ett par nya kallingar och sen gick han på toa för han var mera kissnödig sa han. Sen somnade han om och det hör inte till vanligheterna att han gör det och halv nio vaknade han igen :O så vi fick en rejäl sovmorgon idag och det var behövligt. Casper låg i fotänden och kollade på nalle puh en stund och sen vaknade Emilia tio. Så nu är här full fart. Johan och Casper ska gå ner i källaren och köra våran gammla frys som står där nere och alla våra gammla vagnar som bara står och tar en massa plats för är oerhärt rörigt där nere just nu efter det att vi har rivit ur det två gånger nu efter våran jakt på skridskorna. Så man kan ju hoppas att dom gör något fynd när dom är där nere o river.

Annars idag blir det lugnt ska köpa ett paket med blöjor till Emilia bara annars vet jag inte. Ove ringde igår och dom skulle ev komma förbi en sväng idag så får se om dom kikar förbi eller om vi ses ute en sväng. Just nu sitter jag och tittar på Emilia som går omkring och håller sig i väggarna och kämpar med sin gåvagn men än så länge har hon inte blivit sur för att det inte går. Men det är så himla kul att se henne hon går utmed allt väggar stolar osv allt som man kan hålla sig i. Ibland tar hon några steg i mellan möblerna men det är inte ofta. Hon måste vara väldigt osäker ännu. Men är kul att hon har börjat förflytta sig hon är ju ändå 15månader så hon borde ju lära sig gå snart. Farmor hade som mål att när hon fyller 65 skulle hon kunna gå men det återstår att se om hon går innan den 31 januari.

Nu vill Emilia ha hjälp med sin kärra har fastnat så ska ta henne och forstätta greja i köket med disken som återstår.
Kram o hej och ha en bra dag.
2009-01-02
 21:33:01

Bilder På Barnen


Står själv och koncentrerar sig verkligen


Gick en liten bit ca 10 steg utan att ramla



Står och tar sats


Oh det gick jag kom fram =)


Casper sitter och leker med en snurra


Ute vid prången väntar på grillen ska komma igång
2009-01-02
 21:03:41

Utflykt vid prången!

God kväll!

Idag har varit en bra dag, Kom visserligen i säng sent som vanligt nu när johan är hemma och är ledig men det får vi ta igen sedan när han jobbar och man går o lägger sig skaplig tid som vanligt =) Emilia sov hela natten i natt helt otroligt var helt chokad imorse så jag var tvungen och fråga Johan om Emilia hade vaknat men inte vad han visste så då måste hon ju ha sovit för annars hade jag väl vaknat!??! ibland blir man osäker*hehe*

Sen gick vi upp vid tio ur sängen Casper hade visserligen varit vaken sedan sju men låg och tittade på film mellan mig och Johan och då hade han lessnat plus att Emilia hade vaknat och ville komma upp =) Sen vid tolv så åkte vi ut till prången och grillade lite korv och när vi var på väg ringde Ove och sa att dom ville följa med hade ringt tidigare och då visste dom inte, Men efter ca 1timme så var grillarna varma och vi satt och mumsade korv på en bänk fullt påklädda för det var 7 minus ute. Men det var jätte trevligt och det är så himla kul att se Casper och Tim leka dom ser så himla goa ut.

Efter vi varit där gick vi hem till oss och drack lite kaffe och the och barnen lekte av sig lite. Sen när dom skulle gå hem ville Casper ha en kram av Tim men han blev väl lite sur och ville inte ge honom en kram så han puttade iväg Casper som då slutade i att han blev ledsen och kom o satt sig i mitt knä på golvet då kom Tim och klappade Casper på ryggen och gav honom en jätte kram såg så himla sött ut och han måste förstått att det var därför Casper blev ledsen för han inte fick någon kram.

Sen nu ikväll har vi tagit det lugnt jag har tagit ett varmt bad var så himla frusen och nu sitter jag och degar framför tvn ska kolla på en film sen tänkte vi men nu ska Johan åka och leta efter sina skridskor i sin mammas garage hoppas dom ligger där för vi har vänt upp o ner på hela huset och källaren för att hitta dom vi vet att vi hade dom när vi flyttade och att dom varit i våran hall men dom finns ingenstans så frustrerande.

Hittade nämnligen ett par grillor åt Casper på sportia för 150 kr som han fick av farmor så om han ska åka vill vi gärna åka med någon av oss och det är så irriterande när saker försvinner.

Nu ska jag titta på tv men ha det bra så hörs vi imorgon.

Kram o god natt
2009-01-01
 21:23:49

Redan kväll !?

God kväll!

Hjälp vart tog denna dagen vägen?!? Vid tolv tiden gick vi ut och gick var så härligt halv 3 var vi hemma igen och då åt vi lite rester ifrån igår och sen var vi bjudna på fika hos svärmor så vi åkte dit direkt efter maten och var väl där vid 16 tiden och var hemma igen när klockan var 18.30 ca trode inte att vi skulle bli där så länge hade ju planerat att vi skulle träffa Ida o Ove idag men klockan bara försvann idag vi får kanske ses imorgon i stället.

Sen nu ikväll så skulle jag börja göra pinnbröd för vi tänkte ut och grilla korv imorgon någonstans blir nog kanske vid skidbacken eller så tar vi vid prången där var väldigt fint idag när vi var där.Men när jag började riva i skåpet och skulle ha grahamsmjölet så höll jag på att spy när jag öppnade påsen så var där fullt av levande kryp i. SLÄNGDE genast iväg den i en sopppåse och på den vägen var det så jag har varit kreativ och städat ur hela skåpet på gammalt och det var visst inte bara mjölet så var angripet av ohyra*bläää* Så nu hoppas jag dom är väck men kommer dom tillbaka så får jag ringa hökerum så dom får komma och sanera för så där kan man väl inte ha i skafferiet vart kommer krypen ifrån?!?

Så sagt och gjort nu ska jag sätta igång med det där himla brödet så det är klart tills imorgon allt är så mycket bökigare när barnen är vakna och springer runt fötterna.Casper är inne i en fas där han ska hjälpa till med allt och får han inte göra det så brakar hus i *pip* lös.Men i alla lägen är det inte rimligt att hjälpa till och det är inte alltid att det går in när man försker förklara.

Ha en bra kväll så hörs vi imorgon.

Kram o god natt!!!
2009-01-01
 11:05:32

Bilder från Nyår

Här kommer en drös med kort. Måste få kortet på kaffekoppen och ove sedan såg så himla skoj ut =)



Var precis inna nvi började spela texas


Jag  ser faktiskt glad ut för engångs skull på kort*hehe*


Munter Johan med chips skålen nära till hands :P


En glad Ida <3 Du är en underbar vän


Duell mellan Ove och Ida. Tror Ove tog hem det


Skål =) Fast var faktiskt alkofritt men gud så god den var =)

Puss O Kram

2009-01-01
 10:59:11

God fortsättning

God morgon eller ska man säga god middag?
 Igår var det jätte trevligt bortsett från att barnen sov väldigt oroligt det var helt hopplöst ett tag men Casper somnade tillslut om och Emilia med men att dom vaknade var inte konstigt var ju ett sånt himla liv utanför så man trode raketerna skulle flyga in igenom fönstret men det är nackdelen med att bo mitt inne i stan men en gång om året kan man ju ha överseeende med det.

Men priset var nog när grannen krämade på sin ljudanläggning på högsta nivå typ och hela köksbordet skakade och sagt och gjrot så vaknade ju Emilia efter en stund.
Men det blev sent men det är ju värt det när man har trevligt. Tror jag somnade när klockan var 3 och kvart över kom casper och började bråka men han somnade om tillslut och kom sedan vid sju igen och somnade om i min säng annars hade jag aldrig orkat med denna dagen så nio vaknade han igen och emilia vaknade strax efter det så här blir en liten slö morgon vi tänkte vid tolv att vi ska gå ut och gå en lång promenad får klä oss ordentligt för här är nästan -7 grader blev helt chokad när jag kollade på mätaren.

Sen kommer Ida o Ove och lille busungen Tim en sväng senare så barnen får leka av sig lite det behöver Casper och dom leker ju så bra ihop så det blir nog kanon =) Sen annars idag vet jag inte ska försöka komma i säng skaplig tid ikväll för har blivit många sen kvällar nu man har inte samma disiplin som när det är vanlig vardag när man vet att man måste upp till dagis osv. Men nästa vecka börjar ju det vanliga igen och det är faktiskt ganska skönt.

Ska lägga in lite kort men gör det i ett separat blogg inlägg för blir så himla rörigt med en massa kort här bland texten.

Ha de bra och Kramar!