2010-03-31
 14:20:34

Hej på er!

God dag!

Idag har dagen varit ganska lugn hitils Emma kom hit vid 9 tiden för att låna mitt internet och ladda hem ett program som hennes mobila bredband inte klarade av att göra. Vi åt lite frukost och sen så satt vi och pratade lite. Vid 11 så gick vi ut på stan och jag köpte påskägg som jag ska fylla fast får bli när barnen inte är med och sen köpte vi fjädrar nu är det bara riset kvar som fattas men det fixar vi imorgon eller på fredag. När vi var på väg hem så mötte vi en polisbil som hade stannat vid apoteket och skulle plocka upp en väldigt berusad herre Casper blev ganska rädd för denna person hade ett sönderslaget ansikte så vi sprang in o gömde oss på apoteket tills dom hade åkt han såg skräckslagen ut Casper så jag vågade inte gå förbi när dom höll på och grejade med farbrorn som satt på bänken med en 75a wisky i handen och började bråka med polisen. Casper frågade mig vad det var för fel på honom och jag svarade bara att han hade druckit för mycket vuxendricka och att de inte var någon fara,undrar om jag svarade fel på hans fråga visste inte riktigt hur jag skulle förklara och ville ju inte ljuga heller.

Sen när vi var på väg hemmåt äntligen så började vi med lite lunch blev våfflor idag för hade inte något direkt framme och sen så var klockan så mycket redan så var ingen ide att laga något avancerat eftersom barnen gnällde över hunger snabbt.hehe. Sen kom Ove och hämtade våran säckakärra som han skulle låna och köra något på som han köpt i trolhettan(Känns inte som om det stavades så) Nu sitter jag och degar lite här vid burken Emilia sitter i soffan och kollar på tv och Casper sitter i köket och pysslar med klipp o klistra. Snart ska jag till tandläkaren och laga ett hål inte alls roligt :( men det måste göras. Antar att jag inte kommer att kunna äta något på 3timmar kunde jag inte förra gången så resten av familjen får äta pizza idag det skadar ju inte det heller.hehe. jag får ta mig något sen när jag kan tugga ordentligt.

Ha en bra dag!

KRAM!!
2010-03-30
 20:45:03

Dålig på att skriva jag vet

God kväll!

Har varit väldigt dålig på att uppdatera men jag har inte haft tid och inte ork heller att sitta vid datorn känns som om dagarna bara springer iväg helgen rusade iväg med en faslig fart lördagen tillbringade vi hemma med Emma som var hos oss hela kvällen vi spelade yatzy och uno var inte igår man spelade det. Sen i söndags så tog vi det ganska lugtn vi städade lite och svärmor kom hit och hälsade på lekte med barnen och vi åt våfflor till kvällsmat eftersom vi missade våffeldagen tidigare i veckan.

Igår så var på möte på kommunen hos en man som ska leta praktiskplats åt mig och hoppas att jag får något och det skulle förmodligen leda till arbete och vi får väl se hur långtid det tar att få något blir kanske inget alls beror ju på om dom hittar någon som vill ta in praktikanter.  Idag har jag varit på dagis och jobbat på Emilias avdelning idag var kul fast det påminner mig ännu en gång att jag vill inte jobba med den årskullen mycket lugnare att vara på en avdelning för  tex 3-5 åringar. Sen har jag varit och handlat lite på lidl var hos emma en sväng innan idag hon passade mina busar medans jag var på vårdcentralen och la om min tå nu har jag fått frikort på sjukvården för första gången i mitt liv men surt att ha betalat 900kr på 1månad :( men nu har jag ju i alla fall frikort till februari så nu kan jag vara sjuk jämt.hehe.

Imorgon står städa på agendan och ett tandläkar besök vid 16 på fredag kommer min mamma och min syster dotter på besök ska bli så himla kul att träffa dom var så längesedan vi sågs. Så därför som jag ska springa runt o städa imorgon har inte jätte mycket att städa för jag gjorde det i söndags men ska vika all tvätt från i söndags då jag tvättade har inte hunnit med att vika det.

Nej nu ska jag kika på tv men vi hörs när jag får tid att uppdatera nästa gång.

Kram!
2010-03-29
 22:35:45

Jag är med och tävlar i maxomorra



" Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri
storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "
2010-03-26
 23:00:54

Film kväll!

God kväll!

Ja nu har vi avärkat en kväll i soffan med film inte ofta det inträffar i våran familj vi hyrde

Sommaren med Göran

Den var fakitiskt väldigt rolig men ändå lite b på något vis men man fick ett par goda skratt i alla fall :D Så den får 5 solar av 10 möjliga. Men den var inte så bra som jag trodde efter att man sett reklam om den på tvn.

Sommaren med Göran utspelar sig under en sommar och kretsar kring Göran, en kärlekstörstande kille som söker efter kvinnan i sitt liv. Humor och romantik bland unga ängsliga innerstadsbor i Stockholm och överklassen i Göteborgs skärgård. En våt svensk midsommarhistoria som tar sin början i jakten på den stora kärleken och kuliminerar på Doddes klassiska årliga midsommarfest där intrigerna avlöser varandra.



Sen såg vi på

Äntligen Midsommar

Den var rolig men ganska galen film den var inte heller så jätte bra men den var bättre än sommaren med Göran för den hade bättre handling fast den var ganska tokig på sitt sätt. Den får 7solar av 10 möjliga

Filmen handlar om fyra par som träffas för att fira midsommar i Trosa. Skärgårdsmiljö. Ett vackert sekelskifteshus på strandtomt, en svensk flagga vajar från en flaggstång framför huset. Vid den lilla träbryggan ligger en segelbåt förtöjd. Det här är skådeplatsen för vännernas årliga midsommarfirande hos Susanne och Emil.
Sillunchen, bastun, femkampen och det nattliga nakenbadet är som vanligt förberett. Vännerna är samlade inklusive långväga amerikanska gästen Sam, Emils skådespelande vän från Staterna. Förväntningarna är delade - Micke ängslas över sin höggravida flickvän och snabbaste vägen till närmaste sjukhus, Eva söker förströelse efter uppbrottet från Patrik och Sam anländer med en bild av den svenska synden. Emils överraskning verkar dessutom kunna lyfta festen till oöverträffade höjder.



Det blir allt för i kväll nu ska jag sova och upp o iväg på fyndmarknad imorgon med massor av begagnade barnkläder för nästan inga pengar alls hoppas bara att min tå håller för det men känns förvånandsvärt bra ändå.

Kram och god natt!
2010-03-26
 16:33:08

Blev inte som jag tänkte mig riktigt

Hejsan!

Ja denna dagen blev inte alls som jag tänkte mig ringde vc imorse för min grymt onda tå och hade inte förväntat mig att få en tid idag men det gjorde jag så kl 9.15 så infann jag mig på vc för att läkaren skulle kika på min onda tå. Så det blöev en operation av min tå och efter 4 omgångar med bedövning så tog den äntligen lite bättre men den tog inte helt ändå så det kändes allt när han var nere och grejade på djupet i tån men den var så inflamerad så det var därför som det inte tog men det som man inte dött av det härdar jag har ganska hög tröskel för smärta så det gick bra ändå :D

Nu sitter jag och väntar på att Johan och Casper ska komma hem ifrån handlingen så ska vi greja i ordning lite tacos Emma kommer om en stund med hon är barnledig denna helgen så vi ska ev hyra en film och bara vara :D Trevligt trevligt.Nej nu kallar Emilia hon håller på o gör bus i köket hör jag. Dom små liven passar på när man gör annat.hehe.

Kram! KRAM !
2010-03-26
 07:59:02

God morgon Fredagen!

Hej på er!

Igår var jag riktigt trött när jag kom hem var hemma vid 21 tiden fastnade utanför och pratade med svärmor innan hon åkte hem. SÅ det hände inte mycket mera för mig igår kväll annat än att jag gick o kojsade :D Fast jag har sovit som en kratta vaknat 1gång i timmen typ och trott att det vara dax att gå upp :( Casper kom till mig vid 01 och låg nästan på mig höll på att svettas ihjäl så efter 10 minuter klarade jag inte det mera så jag bar in honom till sin säng där han sedan sov gott till kl var 03 då det var dags att gå upp igen fattar inte vad det var med honom.

PÅ tuppeware partyt så köpte jag en ost kupa

Fast gul och inte denna storleken det blev den minsta det var det ända som plånboken klarade av just nu.

Idag har jag inget direkt planerat förns ikväll då jag ska upp o träna för första gången på ett långt uppehåll så ska bli skönt att komma igång igen. Under dagen ska jag städa lite här hemma och röja runt lite så det är fint inför helgen. Imorgon blir det fyndmarknaden och sen åker vi till Borås och ska lämna tillbaka vårat hemmabio system som ej fungerade när vi köpte det förra veckan :( på kvällen blir det nog körslaget och mys framför tvn. Nu är det bara 1 vecka kvar tills min älskade mamma kommer hit på besök och min syster dotter ska bli kul att dom kommer hit och firar påsken med oss var allt för längesedan vi sågs :(

Igår blev jag en stolt moster till en liten kille så himla kul att alla har lyckats pricka in en av varje sort när dom fått knoddar :D Vet dock inte vad lilla killen ska heta men han var jätte söt i alla fall :)

Hoppas att ni får en bra dag.

KRAM!!
2010-03-25
 18:18:16

Oj oj tiden går

God kväll!

Ja tiden den bara går o går och igår orkade jag inte uppdatera min blogg var bara så trött hela dagen. Idag har jag jobbat på barnens förskola och varit där sen kl 7.14-16.00 idag ska göra några timmar på tisdag med så har jag lite timmar innestående i fall man får jobb eller dyligt till någon annan termin.

Nu ska jag på tuppeware party hos grannen :D Så jag återkommer senare om jag orkar eller om jag somnar i soffan ikväll känner mig riktigt trött faktiskt men inte så konstigt kanske varit vaken sen 06.15 och tagit hand om en massa ungar hela dagen sen hem o stressa med allt o snart iväg igen men det är kul när det händer något med samtidigt :D


Ha en bra kväll om vi inte hörs.

Kram!!
2010-03-23
 09:59:13

Ny design

Hej!

Tröttnade på min svarta design så jag har letat runt lite på morgonen och hittade denna gratis design.
Design & Makeup hon ger bort gratis designer om man har svårt att göra egna som jag har och kanske inte har tid riktigt att sätta sig och göra den. Det jag funderar på är bara att jag skulle vilja ha in mitt namn i headern hur ska jag lösa det tro :S

2010-03-23
 08:52:46

Sjukhus besök!

God morgon!

Skulle ha uppdaterat igår men tiden den bara försvann av någon anledning :S Besöket hos farbror doktorn gick bra vi ska avakta lite till sommaren för han trodde att det kunde vara väder relaterat eftersom det har varit ganska kallt i vinter och det i kombination med att jag tagit bort min tandställnming. Har ett fäste som ligger väldigt ytligt och det kan gå hål på det när som helst sa han men om det gör det så tar han bort det så snabbt som möjligt men om det hade varit hål nu så hade det inte varit några diskutioner för då hade den åkt väck. Det är bara det att om dom ska ta bort alla plattor så kommer dom att behöva göra det under narkos eftersom dom sitter så högt upp och då var det obehagligt att göra det under lokalbedövning och det var inte säkert att den skulle ta bra heller när det var så högt upp.

När vi kom hem så kom Ida med familj och skulle försöka att hjälpa oss att koppla in vårat hemabio system som vi har grejat med hela helgen och inte fått någon ordning på det så det åker tillbaka till netonnet på torsdag eller fredag beror på när vi hinner åka dit med det för vi ska byta det till ett sånt som vi hade innan för det vet man ju fungerar som det ska när dvdn inte pajar :( Igår kväll kom Johans syster och kille samt svärmor på lite fika vi kollade på saltön och sen gick dom hem till sitt och vi gick o la oss jag var rikigt trött och irriterad på min dumma bärbara dator som tar typ 10 minuter att komma in ipå en annan webbsida.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på dagis är stängt så vi kommer nog bara att vara hemma vid och pyssla lite det regnar rätt bra ute och Emilia fortsätter att hosta på som tusan nu på morgonen så vi tar en hemma dag. Casper har just nu någon form av ångest och blir arg på sig själv för att han inte kan rita någonting bra blir bara fult vrålar han helt panikslagen :S Fattar inte vart det kom ifrån han satt ju nyss och pärlade med sina pärlor och grejade för fullt och i nästa bli helt hysterisk eftersom det inte gick som han ville.

Ha en bra dag.

KRAM !
2010-03-22
 12:28:16

Grattis Hjärtat!

God middag!

Det blev inte mycket till bloggande i helgen inte men har knappt suttit vid datorn har varit en familje helg av hög karaktär älskar när man bara myser av att ha varandra i närheten varit en harmonisk helg utan så mycket fadäser ifrån Caspers sida han testar o grejar mycket nu för tiden är väl en fas antar jag men det brukar gå över. Idag fyller min kära man år så får säga grattis till dig även i bloggen älskling hoppas du får en bra dag fast vi ska tillbringa halva dagen på sjukhuset. Ska skriva mera om det nedan :D



Har idag på morgonen hunnit vara på ett möte på arbestförmedlingen som faktiskt såg ganska lovande ut för engång skull, Hon skulle skicka mina uppgifter till en praktikant letare som hjälper en att få en praktik plats o i detta fallet inom kommunen och jag ska även söka sommar jobb på alla ställen i kommunen ikväll när vi kommer hem och lugnet har lagt sig i lägret Johan får hjälpa mig så det blir rätt. Så min handledare trodde att inom 1 månad skulle jag ha en praktik plats så det känns lovande faktiskt. Fick även veta att om jag inte har hittat något och som inte ger mig så mycket så jag kan komma in i a-kassa så kommer jag att får pengar även efter att min ungdomsgaranti har gått ut då byter det bara namn till något annat så det kändes skönt att få reda på det i alla fall :D

Ska snart åka iväg till sjukhuset i Borås och göra röntgen och få bedömningen om det kommer att bli någon form av operation för att ta bort titanplattorna känns lite nervös för jag vet ju inte om dom kommer att söva mig eller inte när dom ska tas bort man blir ju lite nojig eftersom han sa att dom skulle slipa ner dom lite i kanterna ev så att dom inte skaver. Men får se hur det går idag för idag får jag i alla fall besked på hur det blir känns skönt så man slipper att oroa mig för det och skönt om man kan få det gjort innan sommaren kommer så man slipper ha ont längre.

Jag återkommer när vi kommit hem måste göra mig klar för att åka Johan kommer nog när som helst.
Ha en riktigt bra dag i snö yran ja ni hörde rätt det snöar här vill ju ha VÅR riktigt deprimerande när nästan allt var borta :(

KRAM!!
2010-03-21
 00:08:02

Ikea och Körslaget!

God kväll! Eller snarare god natt!

Denna dagen började med att vi gick upp och duschade och gjorde oss i ordning för att åka iväg till Jönköping och gå på ikea och köpa nya lampor till vardagsrummet och lite annat smått o gott fick följa med oss hem. Åkte till donken och åt lunch men det är sista gången vi går dit och äter för man blir inte mätt kan lika gärna gå till en lunch restuarant och köpa ordentligt mat för samma pengar.

Väl hemma så har vi grejat med att sätta upp dom nya lamporna och jag har tvättat och lagat mat vid 17 kom svärmor och åt middag med oss sen blev hon kvar här och kollade på körslaget med oss och nu har jag suttit vid datorn och ugglat en liten stund och ska nu bädda ner mig i sängen. Imorgon är vi bjudna på mat ute eftersom Johan fyller år på måndag vet inte vilken tid det blir men vi får se imorgon. Annars har vi inget planerat vad jag vet. Ladda batterierna för en ny vecka.

God natt.

Kram!
2010-03-19
 22:03:14

Fredag kväll!

God kväll!

Ja de tvar meningen att vi skulle iväg till jönköping men vi kom inte så långt Johan han blev inte ledig och sen slocknade Emilia i soffan när klockan var 14 så vi ska åka dit imorgon i stället och handla det vi ska ha. Blir nog en lugn kväll för övrig här Emilia har vaknat ett par gånger och skrikit i högansy börjar misstänka öronen på henne faktiskt men ja det får tiden utvisa. Kul att se att jag fick en positiv reaktion på min klänning jag beställt jag hoppas bara att den passar med väntar med spänning på att den ska komma hem till mig :D tackar för tipsen om uv dräckten ska kolla gekås när vi ska dit i april.

Nu ska jag kolla lute nyheter och se vem som åker ut ur lets dance.Hoppas faktiskt att det blir Willy för han har inte i finalen o göra tycker jag.Ha en riktigt bra kväll!

Kram
2010-03-19
 09:01:01

Fonder!

God morgon igen :D

Fast jag har varit vaken sen jag var uppe vid 05 jag hann inte mer än att lägga mig så började Casper att ropa på mig så jag satte på tvn i vårat sovrum så han fick kolla på Dora på nicelodeon(stavas det så) sen gick vi vackert upp när kl var 7.30 fick vila lite i alla fall men sova det var överskattat Emilia hon har inte somnat om ännu så hon sitter här i soffan o ser ut som en hängande loppa typ.hehe hon är så trött så hon orkar inget annat bara hon kunde komma till ro att somna med de är ju det som är problemet.

Jag o Johan har disukterat att söka fonder från olika ställen men jag vet inte hur man går tillväga och vad man ska skriva i ett ansökningsbrev och vart man hittar alla bra fonder som man kan söka bidrag ifrån man kan ju alltid testa att söka. Någon som har något tips så tar jag tacksamt emot det :D

Ha en bra dag!

Kram
2010-03-19
 05:29:27

Fy kl är bara 05.14

Och vad gör jag vaken då undrar man ju :S Emilia hon vaknade vid 05.30 och vill inte riktigt somna om och jag orkar inte springa upp o ner ur sängen så lika bra att sätta sig här och försöka hålla sig vid liv. Antar att hon snart väcker sin storebror med sitt gapande som hon håller på med i sitt rum hon är inte ledsen eller så men jag tycker inte att hon behöver gå upp ur sängen ännu tur man kan välja det när hon har spjälsängen ännu. Fick desutom batalat en viktig räkning nu för en stund sedan och kollade på min order som jag har bestält ifrån hm längtar redan tills allt kommer hem på posten :D Inte ofta jag beställer saker men man får väl se hur det passar med kanske inte passar alls för jag vet knappt vad jag ska köpa för storlek på kläder eftersom man har en annan kropp nu mot vad man hade förra våren/sommaren men håll tummarna för att det passar blev bland annat denna


Ifrån deras nya kollektion The Garden Collection som släpptes igår tyckte denna var söt fast Johan han tyckte att den var gräslig men jag trotsade hans kritiska ord och klickade hem den i alla fall :D passar utmärkt till en varm sommar dag/kväll. Ska inom kort försöka att beställa hem en ny uv dräckt till Emilia för hon kommer att behöa ha det i sommar med Casper är ju lite större så han hade ingen förra året men ska se om jag inte hittar en tröja han kan ha för hur mycket vi än smörjade honom så brände han sina axlar lite vet inte ens om det finns uv i så stor storlek som 116 någon som vet?? Men tyckte i alla fall att deras hello kitty uv dress till Emilia var himla gullig såg den faktiskt i Idas blogg och blev mycket intresserad av den själv :D Här kommer en bild


Tyckte att det var en himla söt dräckt :D

Nej nu ska jag försöka att slumra en stund till innan det är dags att gå upp på riktigt och orka med att Shoppa i jönköping senare idag ska till Ikea och handla lite till hemmet blir ev en tripp på donken. Johan är nog ledig vad det verkar som idag ska bara till jobbet en snabb sväng och greja med något.Maskin åbäket har gått sönder igen dom stod stilla hela förra veckan och igår gick den sönder igen :(

Kram och god natt säger jag!
2010-03-18
 21:26:50

Blev en bra dag ändå

God kväll!

Ja dagen blev ju rätt bra ändå fast den var så grå o mulen och det är det fortfarande fast nu är det så himla disigt ute ser ut som det regnar nästan. Har hållt sig runt 0 grader hela dagen men det började blåsa rejält när jag skulle hämta barnen på dagis. Efter mitt förra inlägg fick jag ett ryck och började städa i köket och det höll jag på med fram tills det var dags att stoppa litei magen vid 12 tiden sen vid 13 så satte jag mig på cykeln och cyklade bort till Johan för att hämta barnen på dagis tjötade en stund med honom och gick sen o hämtade trollen. Emilia var speedad till max hon hade hoppat över sovluren idag på dagis hon hade kättrat ur sin vagn och ville inte alls vara med på noterna som dom tyckte. Men hon sover ju inte hemma och de tär väl bara en tidsfråga innan hon slutar med det på dagis med.

Vi var hemma vid ca 14.30 grejade lite sen kom Emma vid 15 tiden och hon hade med sig fika och sen började jag laga mat vid 16 tiden ca och sen åt vi alla och sen har vi bara töjtat en massa tills hon gick hem vid 20 tiden. Fick sålt våra grindar idag så himla glad att bli av med lite av sakerna som man har i överflöd fattar inte varför man samlar på sig så mycket. Dom pengarna går ner i spargrisen til lden 10e då jag o älsklingen ska iväg på hotell och bara vara fast vi har ju lillan med oss men det kommer att gå bra det med :D Nu ska jag kika vidare på hockeyn på tvn. Ha en bra kväll.

Kram!
2010-03-18
 11:48:55

Grått till max ute

God middag!

Ja idag är det grått men det är i alla fall plusgrader ute så det får man vara glad över. Snön har verklige smält snabbt nu det finns en hel del kvar men det har börjat synas lite gräs på vissa håll. Casper han vrålade när vi gick till dagis mamma kolla GRÄS sen fick han syn på ett träd som hade fått knoppar på sig. Jag har tagit min första cykeltur för i år i alla fall :D cyklade hem min cykel ifrån johans jobb var underbart att cykla men man var lite på sin vakt är lite isigt ännu på vissa ställen men då får man vackert ställa sig o leda cykeln. Men det går ju det med.

Jag har inte hunnit med något vettigt alls idag känns det som men ja man får väl ta tag i det imorgon i stället för då ska jag tvätta och tänkte städa på morgonen så det är gjort inför helgen Johan fyller ju år på måndag och jag vet inte om det kommer några hit under helgen vi får se vad som sker. Tycker inte man hinner med något när barnen är på dagis tiden bara rusar iväg o så är det dags att hämta dom igen. Känns lite tomt här hemma men ändå skönt på ett sätt att man får vara lite för sig själv,Synd bara att de är helg imorgon igen för dom veckorna går verkligen fort men det gillar vi just nu när det börjar att bli vår o fint ute vill ha bort all eländiga snö nu så man kan börja vara ute på ett annat sätt cykla leka i sandlåda osv barnen tycker nog att det är dags i alla all :D

Nej nu ska jag gå o värma på något att äta magen kurrar lite.
Ha en bra dag.

Kram!
2010-03-17
 14:12:15

Våran 6års dag <3

Idag är det 6 år sedan vi träffades på perrongen i falköping och jag skulle bara stanna över helgen för att bara umgås och nu 6 år senare är jag kvar i samma stad och vi har skaffat två underbara gullungar vi har gift oss och gått igenom en jätte resa när Emilia föddes tiden har bara försvunnit och att det redan har gått 6 år sedan känns helt otroligt. vi har gått igenom mycket tillsammans och kärleken till dig har bara vuxit Älskar dig massor och är så glad att det blev du och jag efter en lååång vänskap i år tror jag vi har kännt varandra i 10 år om inte de är mera.



Hade jag inte haft dig vid min sida när det har varit motgångar så vet jag inte om jag hade rest mig lika snabbt.
Älskar dig <3 Puss!
2010-03-17
 13:48:08

Bvc besök!

Hej!

Nu är vårat bvc besök för ett par timmar sedan och det gick bra min tjej börjar bli en riktigt klump hon väger 14,4 kg och är 87 cm lång och det känns verkligen hon är så himla tung var ju inte längesedan hon spräckte 13kg strecket och på en månad har hon gått upp 1kg :O men skönt att hon går uppåt nu hon mår bra fast hon är sjuk så ofta så får hon ändå i sig tillräckligt. Pratade lite med bvc om hennes beteende och det kommer att bli lite undersökningar och så på Emilia nu ett tag fram över ska börja gå till psykologen med henne och se om det släpper sen får vi se vad dagis säger om dom kommer fram till något.Fick en remiss till loggopeden i Borås med Emilias dåliga pratande och hon höll med om att hon pratade dåligt men som hon även sa att Emilia har ju en hel del i sitt bagage så man behöver inte oroa sig jätte mycket över att hon gör som hon gör.

Har hunnit avklara lite lunch blev fiskpinnar och makaroner gick hem hos Casper men Emilia hon åt bara mackaroner som vanligt :D Nu ska jag snart börja förbereda för kvällens matlagning blir potatisgratäng och kött till kvällen.mummms :D

Ha en bra dag!

Kram!
2010-03-17
 08:46:03

Morning!

Fy vilken usel natt vaknade flera gånger och kunde knappt somna om igen. Vaknade kl 04.30 och hann inte mer än att tänka varför vaknar jag nu en liten stund senare vaknade Emilia som skrek i högansky hon var verkligen ARG hon hade tappat bort sin napp och då måste man bli hysterisk,undrar när man kan sluta med den tro :s IDag är det så mulet so mdet bara kan bli ute ser ut som om det ska ha kommit lite snö på parkeringen utanför vill verkligen inte ha mera snö vill ha sommar o varmt så man kan sola o bada o dricka pinacolada :D vet dock inte ens vad det är för drink haha. Undrar om det inte regnar ute ser nästan så ut mätaren visar +2,5 så det är ju på rätt håll i alla fall lite regn gör inget då försvinner snön snabbare.

Idag ska vi till bvc och gå på 2 ½års kontroll på bvc och fråga om en del saker när det gäller lilla stumpan dom ringde ifrån dagis igår och ville ha dit någon ifrån elevårdsenheten vad de innebär det vet jag inte riktigt men Emilia är väldigt utanför barngruppen och hon vill inte vara med dom andra barnen även om dom står o drar o sliter i henne och de är även så när hon leker med kompisar här hemma att hon går undan var ett bra exempel på det igår när Tim var här hon ville leka med honom men samtidigt så ville hon inte så ja är svårt det där.

Nej nu ska jag dricka upp mitt the och göra oss i ordning för att gå iväg om en stund måste ner till ica o köpa grädde o rota i kylen om vi har potatis tänkte göra potatisgratäng idag är en speciell dag idag :D Har tagit fram kött så jag hoppas att de ska smaka men är långt kvar till middagen känns det som.hehe.

Kram!
2010-03-16
 20:19:59

God kväll på er!

Jag är så himla trött nu för tiden har lixom ingen ork men det blir väl så när man mestadels går hemma den där riktiga energin som man hade när jag hade praktiken den har försvunnit bort långt lååångt iväg och inte så kul heller när man söker o söker och man bara får nej i ansiktet så ja man får väl bara bita ihop. Emilia mår bättre i alla fall har preparerat henne med astma mediciner och besöket på jouren gick bra allt såg bra ut bara att fortsätta som vi gör nu hon hade en sänka på 15 o de är ju inget alls förhöjt jo marginelt i så fall. Idag har hon även fått lite feber igen så får se vart det går åt för håll men annars så får man ju ringa igen inte mer att göra åt det i så fall :D

Idag har jag o Emilia städat lite här hemma vikt tvätt och ska väl försöka fortsätta att greja imorgon s man slipper det i helgen men blir väl så att man inte tar tag i det som vanligt. Imorgon har vi ett planerat 2 ½ års kontroll på bvc men får se hur Emilia är imorgon om hon har någon feber annars så får jag ringa återbud. Nu sitter jag och kikar på 112 på liv o död på tv4 plus intressant program men är paus som det är allt för ofta nu för tiden på kanalerna.

Jag kom på igår att jag inte har visat min nya frilla är nöjd men ovant som tusan. Så här kommer en bild på det



Ha en bra kväll! <3
Kram!
2010-03-15
 13:23:13

Sjukstuga!

Ja det har vi här. Emilia är inte bra idag hon är så slemmig och rosslar som tusan så nu har vi fått en tid till jouren för ev inhalation för hon låter minst sagt astmatisk just nu och det blir ju intye bättre heller o jag har maxdos på allt hon har. Läkaren hade tydligen skrivit i hennes journal att hon är i behov av extra inhalationer när hon är sjuk och det känns ju skönt att veta det visste jag inte ens själv blev så förvånad när sköterskan sa det. Så kl 17 ska vi iväg fattar verkligen inte varför inte emilia kan få vara frisk längre stunder hon är verkligen jämt sjuk känns det som. Verkar inte heller som singularen har någon effekt heller riktigt bara att vänta ut det helet enkelt men man blir minst sagt tröttt på det.

Nu ska jag sätta på spotify med lite barnlåtar till Emilia hon rycker i högtalaren.hehe. En elefant balanserade är favoriten hon går omkring på golvet och grejar med en massa rörelser.

Kram

2010-03-15
 09:00:24

God morgon

Hej på er!

Idag vaknade man relativit utsövd i alla fall men en Emilia som har en hosta dess like så hon blir hemma idag tror inte att hon orkar med dagis tempot så vi ska lite senare göra några ärenden på stan eller rättare sagt på arbetsförmedlingen och lämna in en massa papper som dom vill ha av mig en himla massa papper som ska in jämt.

Himlen är blå och solen skiner som bara den men mätaren visar -11 så våren känns avlägsen just nu vill ha det NU jag längtar så att plocka fram min cykel och bara trampa gärnet på vägarna vill så himla gärna komma igång och cykla igen. Johan han satt o pratade om det hela kvällen igår att han ska ut med sin cykel o komma i form som han sa och även försöka sig på att cykla lite tävlingar som är i närheten men jag vet inte om han klarar av det riktigt hehe. I år ska jag ge mig på att cykla runt sjön någon som vill följa med så är det bara att hoa till när det kommer till att man faktiskt kan cykla igen. Känns jobbigt när man hamnar i en slags desperation där man bara vill att snön ska försvinna för nu har det varit så kallt o burrigt läänge så nu vill man bara ha sol o värme :D Så man får hoppas att sommaren blir en varm o go sommar med många fina stunder ute.Är lite roligare i år med eftersom Emilia är större och går själv och ja vet vad hon vill mer eller mindre vi har en del inbokat under sommaren så ska bli kul att se hur barnen tar det :D

Nej nu ska jag sluta drömma hehe. Ska ta och klä på Casper som ska iväg till dagis och gå i skogen idag.
En sak som jag konstaterade var igår när jag tog kort på Casper han har verkligen blivit en STOR kille






Ha en bra dag!
Kram
2010-03-14
 20:59:41

Gnäll o trötter!

God kväll!

Ja denna dagen har gått i gnällandets tecken Emilia är sjuk hon har grinat åter grinat nästan hela dagen och det har tagit musten ur mig känner jag nu ikväll fast samtidigt så känner jag mig så otroligt rastlös kanske för att jag har varit inne hela dagen och inte gjort något direkt. Jo städat har jag ju visserligen gjort men inget mera. Solen sken så himla fint men vi höll oss inne eftersom man inte vet om stumpan tänker bli värre hon har en sån hemsk hosta så jag önskar att den släpper snart bara häva i med mediciner så släpper det väl snart. Men det jobbiga är att de är så himla grinigt :( inte kul när hon inte vet själv vad hon vill tror jag bytte 3 filmer i dvdn innan idag o hon visste fortfarande inte vilken hon skulle titta på så hon blev arg.

Johan o Casper har varit på 3års kalas för Jonte idag hipp hipp hura till dig :D Så det är väl det mesta som har hänt här hemma idag, har suttit på blocket o spanat efter en säng till Casper för hans har gått sönder han o några kompisar har hoppat i sängen så ribbboten har gett med sig och han vill ha en sån våningsäng och det skulle passa perfekt i deras rum eftersom vi behöver ha mera golvyta och då kan man ställa lådor och sånt under där och dölja med ett snyggt tyg draperi. Så när vi har fått pengar blir det garanterat en tripp till ikea för att se vad den sängen kostar där om vi inte hittar någon på blocket i närheten. Denna vill min kille ha :D

Kura säng

Nu ska jag kolla på tv.

Ha de bra.

Kram!
2010-03-13
 22:19:16

Melodifestivalen!

Oj vilken skräll det blev ja de är det man adlrig vet med denna tävlingen att det kan gå hur som helst :D

Anna var ju bra men man blir lite chokad när inte dom stora vinner så som Darin och Ola men får se hur det går hoppas kan man ju göra att det kommer att gå bra :D







Anna Bergendahl- This Is My Life bev det alltså som sverige röstade fram till årets vinnare i melodifestivalen.
2010-03-13
 21:19:12

Lördag kväll

God kväll!

Denna dagen försvann i ett nafs fast ändå ganska långdragen. Igrå tog vi och rev i vårat förråd och slet fram alla barnkläder vi har har en jäkla massa som ska iväg nu jag vill inte se dom mera blir tokig på att det är barnkläder i hela källaren får ju inte plats med det man ska ha ju :S suck,. Idag har jag roat mig med att sortera dom i kläd storlek och lagt det i kassar och hoppas att någon själ hör av sig och kommer o hämtar något av det i alla fall fattar verkligen inte varför man inte gör sig av med kläderna innan och alla dess ytterkläder gör mig galen herregud säger jag bara men nu har vi bestämt oss för att det åker till insamling om ingen hör av sig och det är lika med leksaker som man har i överflöd. Vi tog ett röj där inne idag så nu har vi sorterat upp allt i olika lådor och ev till helgen ska vi åka till ikea och köpa nya lådor som är större och lock till så man kan stänga om lådorna. Sen åker även en del av leksakerna iväg till insamling för man har för mycket sånt med.

Kl 15 var vi hos Ida och Ove och firade honom han fyllde år i onsdags så det bjöds på smörgåstårta det var gott men man blev på tok för mätt :S Sen tog vi en sväng till svärmor för att hjälpa henne med att få igång bilen som stått på laddning hela dagen eftersom den inte rullat på ca 5 månader pga att vi inte hann få på däcken innan snön kom. Sen tog jag en vända in på willys och köpte mjölk o bröd var jätte mycket folk trodde aldrig jag skulle komma ut därifrån.

Nu sitter jag o tittar på melodifestivalen och jag har faktiskt inte en susning om vem som vinner men jag tycker timotej är bra så man kan ju hoppas men finns många som troligen har bättre chans än dom att gå till final. Just nu kör dom ett medly på olika vinnare är lite kul att se faktiskt just nu är det alexander ryback som sjunger och den låten är verkligen bra :D

Hoppas ni har en bra kväll i era tv soffor om ni nu sitter där :D

Kram o hej!
2010-03-12
 08:14:17

Fredag!

God morgon!

Fast jag har sovit som en påse nötter i natt vet inte varför men jag sover inte alls bra längre på nätterna fast jag är dö trött så känns det som om jag har varit vaken hela natten. Emilia vaknade i natt och fick världens krupp anfall troligen falsk krupp men fy så hon lät hon var vaken en stund sen somnade hon om igen.Katten passade på att smita in i barnens rum så jag fick leta efter henne med mitt i natten eftersom jag inte vill att hon ska vara där inne så hon börjar busa med något som ligger på golvet eller lägger sig på någon av barnen.

Idag vet jag inte vad vi ska göra riktigt beror på Emilia när jag har tagit upp henne hur hon är hade tänkt att gå till öppna förskolan idag men jag får avakta o se lilla gumman jag har haft detta på känn att det har varit något på gång och det verkar som om mina misstankar har varit sanna,får se bara hur denna omgången blir eftersom hon har börjat med en ny medicin som ska mildra hennes infektioner bara att hoppas att den har effekt.

Är detta inte vackert? på våran uteplats.

Nu ska jag dricka upp mitt the.
Ha en riktigt bra dag!

Kram!
2010-03-11
 19:55:05

Torsdag!

God kväll!

Denna dagen började med rivstart var på dagis kl 08.30 o lämnade barnen sen gick jag vidare för att ha utvecklingsamtal i nästa byggnad för Emilia jag råkade ju missa det förra samtalet :( eller jag missupfattade tiden helt enkelt. Emlia sköter sig bra på speldosan :D och det ända som var lite negativt är Emilias prat och det har vi ju själva reflekterat över med men det börjar att komma mera men jag ska kolla det vidare med Emilias loggoped och även bvc sköterskan. Sen gick jag o pratade med Johan på jobbet blev kvar där till kl 14 det var kallt men det gick bra ändå :D

Nu sitter jag o kollar på tv och johan är o köper hamburgare :D

Ha de jätte bra.

Kram!
2010-03-10
 22:03:58

Taco Fisk Recept!

Tacofisk:

4 portioner

- 800 g fiskfiléer
- matlagningsgrädde, 5 dl
- mild tacosås 1,5 dl
- riven ost
- tacochips

1. Salta fisken
2. Blanda grädden, tacosåsen och osten och häll över fisken
3. Krossa över tacochipsen
4. Ställ in i ugnen ca 200-220 grader i 25 min
5. Servera med potatis eller ris

En rätt som går hem hos både stora och små servera gärna med grönsaker som är skurna som stavar en riktigt hitt hos barnen här hemma.

Lycka till!
2010-03-10
 18:17:07

Onsdag!

God kväll!

Ja denna dagen har vi inte gjort så mycket vettigt faktiskt bara varit hemma o pysslat gick ut till Lidl en sväng innan för att köpa taco sås till fisken vi skulle ha idag det var så himla halt och kallt så jag trodde jag skulle avlida o igår var det nästan sommar värme ute eller ja ialla fall vår värme :D Tänk så det kan skifta. Just nu så sitter jag här o Casper kollar på bompa och Emilia o  Johan åkte iväg för att handla lite o köra hem svärmor ifrån jobbet.

Nu är det i alla fall inbokat lite kul i kalendern den 28e åker jag o barnen em till min mamma o hälsar på och sen får vi nog sällskap av henne med oss hem och den 10e april ska jag o älsklingen bo på hotell i jönköping. Det ser visserligen ut som vi får ta med oss Emilia men vi får ett miljöombyte i alla fall :D Känns skönt att vi har något att längta efter i alla fall. Att åka hem till mamma ska bli himla kul längtar väldigt efter henne o mina andra nära o kära som bor där med så himla synd att man träffas för lite.

Ha det jätte bra.

KRAM <3
2010-03-09
 11:23:26

Frustration :S+

Det är så himla jobbigt när man känner att man blir så himla frustrerad över något fast man vet inte vad man vill men känner bara en stark längtan efter något.Nej ett miljöombyte hade inte skadat alls hade velat ta in på hotell en natt med min kära men det finns det nog inte pengar till antar jag o vi måste ju spara inför kommande semester med men man kan ju alltid drömma. Hade varit kul att ge Johan det i present när han fyller år en natt på hotell utan barn de hade varit något det :S äta god hotellfrukost mums :D Jag får drömma det inträffar väl någon gång i framtiden kanske. Tror inte de är någon som orkar med våra två bus en hel dag.

Nej nu måste jag ut i solen en sväng.


Kram
2010-03-09
 10:52:52

Blåååå himmel :D

Hej på er!

Jag är hemskt dålig på att skriva i bloggen just nu känner jag men jag har inte haft tid o ingen ork till att skriva i den.Helgens kalasande har tagit ut sig på mig känner jag är helt slut. Sen så längtar jag ifrån stan så jag tror jag ska dö vill åka o hälsa på mina nära o kära men snart bara 1månad kvar tills vi träffas hoppas jag om inte vädret ställer till det som tusan men det borde det ju inte göra. Här har solen visat sig i flera dagar o igår var det riktigt varmt ute och det ser ut som att de är det nu med men jag hoppas att snön försvinner snart så man känner att de är vår o sommar på gång :D

Idag har vi inget direkt projekt framför oss bara att vi ska försöka att komma ut en sväng i solen o få lite vitaminer och sen ska jag ner på leksaksaffären o kika lite ev köpa present till Jonathan som fyller år på söndag o ska ha kalas.Denna helgen är uppbokad till max känns det som på lördag ska vi till Ove o fira honom och på söndag ska vi till Emma o Jonte så helgen kommer att gå snabbt antar jag.

Nej nu ska jag nog göra slag i saken och försöka ta oss ut lite.

Ha de bra.

Kram
2010-03-06
 11:26:43

Fy på mig :(

God middag!

Jag hinner verkligen inte med bloggen för tillfället varit full fart med aktiviteter och nu idag så kommer hela huset fullt av folk om ett ca 2 timmar ska bli skoj men har varit mycket förberedelser inför denna dagen fyller ju imorgon igentligen men man känner för många så man hinner inte med alla på en dag o sen har vi inte plats heller.

Igår klippte jag mitt hår blev rätt nöjd men det tar nog ett tag att vänja sig vid det :D Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig vacker bara vänta på att Johan o Casper ska komma hem först så jag slipper ta med mig Emilia in i duschen fast hon skulle nog behöva det hon med för hennes hår ser inte klokt ut.hehe.

Hoppas att ni får en riktigt bra lördag.

Kramar
2010-03-03
 21:18:48

Vilken vecka :S

God kväll!

Jag har inte hunnit eller orkat blogga pga min envisa förkylning och det är konstigt att det blir värre på kvällen och idag har jag varit uten en sväng och jag tror  att det hänger lite pollen i luften för nu kan jag knappt prata. Idag har jag städat och grejat barnen har varit helt hopplösa och inte lyssnat på mig för fem öre så man tröttnar nästan på att säga till dom men man fortsätter ändå Casper har farit fram som en ångvält och varit högljud och gapig han har inte varit tyst 1 minut på hela dagen då kan ni tänka er att jag är trött just nu. Har lite tvätt kvar i torkrummet och ska snart hämta det o sen ställa mig i duschen och lägga mig i min gosiga nybäddade säng.

Sitter just nu o kollar på fuskbyggarna på tv4 o de är inte klokt att dom får göra på det viset och att dom stackars arma personerna måste bo i sånt stackars dom säger jag bara.

Nu är snart allt klart inför lördagens kalasande vi blir hela 16 personer som kommer fast är inte så många vuxna mest barn känns det som. hehe. Men det ska bli kul och på söndag så kommer Johans syster o kille samt svärmor. Imorgon blir det dagis för mina gryn och kvartsamtal för Emilia och sen vet jag inte vad som händer riktigt. På fredag ska jag baka bröd och sen ska jag göra kärleksmums och ev en tårta vi får se tror inte att folk kommer att orka äta någon tårta eftersom jag ska bjuda på mat med o har en massa fikabröd ändå så ja vi får se.

Nu ska jag skutta ner till tvätten och sen kika klart på tvn.

Kram!
2010-03-01
 13:45:30

Internet krångel och förkyld samt tapetsering

Hej på er!

Ja inte undra på att man inte hunnit blogga o har inte kunnat heller pga internet problem idag la de av totalt så jag fick instalera mitt mobila bredband har inte använt det på jätte länge men det går TRÖGT men det funkar i alla fall :D

I lördags drog vi igång med köket och det är snart klart blir nog klart ikväll eller imorgon tror jag för det är inte mycket alls kvar nu men det blir jätte fint :D igår satte vi upp dom nya gardinerna i vardagsrummet och det blir jätte bra är super duper nöjd så bara att ta fram kameran och fota lite och få köppt nya lampor till fönstret eftersom vi fortfarande har julstjärnorna där men är ju så mörkt utan dom. Jag är dunder förkyld orkar inte mycket känner mig helt väck idag har varit snorig o sedan i onsdags förra veckan men nu verkar det som om det har nått kulmen av allt hoppas att de vänder snart för jag har lite att stå i för på lördag är det inplanerat ett litet kalas för min del,säger man kalas nej det gör man nog inte men jag kom inte på något annat ;P och på söndag blir det ännu mera kalas :D

När Johan kommer hem ifrån jobbet så ska vi först äta middag sen ska vi åka och köpa min present som ligger o väntar på mig i affären men jag kommer inte att öppna den förns på söndag men det kommer att bli svårt :D Men det ska bli skönt med en ny för min krånglar som tusan. Jag avslöjar vad de är på söndag :D

Nu ska jag ta fram trimmern och klippa min son för han ser inte klok ut i håret så himla långt i nacken så ska ta lite på det eller så väntar jag tills Johan kommer hem.

Ha de bra.

KRAM